Hétköznap ellőtték a puskaport. Maradt nagyon komoly futam a szombati zárónapra is, de az egy Heritage Handicap lesz, őrült mezőnnyel. Fogadásilag érdekesebb lesz a Group3.

Newmarket 15:05 Chalice Stakes – Listed

Egy kis kirándulás Newmarketba, ahol Goodwoodon kívül az egyetlen Class1-et rendezik. Hároméves vagy öregebb lovaknak kiírt Listed futam, másfél mérföldes távval.

Indulók

Tizenhatan jöttek össze. A két legnagyobb esélyes hároméves. Isabel De Urbina a legelső futamán nyert, azóta három Class1-en nem jött össze neki a siker, de Listeden kétszer volt második, és kipróbálták az Oakson (Gr1) is, ahol 9-ből lett a 6. Az a szint még sok volt neki. A másik háromévest Luca Cumani készítette fel. Neki ugyan két győzelme van, egy maiden és legutóbb egy hendikep elsőség, de júniusban Listeden nem alkotott maradandót. Őket két négyéves követi, neves istállóktól. John Gosden egy Galileo ivadékkal. To Eternity Listeden volt második, míg David Simcock lova Singyoursong háromszoros hendikep nyerő és neki is Listed második helye van.

Elemzés és tippek

Ez nem lesz egyszerű menet. Adja magát Isabel De Urbina (5.00), akinek két Listeden is van már jó helyezése, lassú és gyors pályán is. A legutóbbit ráadásul ezen a távon szerezte, egy elég népes, 11 fős futamon. To Eternity (8.00) sem rossz, bár kiszámíthatatlan, hogy mit fog futni négyévesen, közel egyéves kihagyás után. Az odds viszont eég magas rá, nagyon megbízható volt eddig, ekkora kockázatot megérne.

Loverseny-Logo-022

Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

Goodwood 16:00 Gordon Stakes – Group3

Vissza a fesztivál helyszínére. Az utolsó Class1-es. Hároméves lovaknak kiírt másfél mérföldes futam 100.000 font garantált nyereményalappal.

Indulók

Harmadannyian futnak, mint Newmarketban, de így is elég érdekes mezőnyt sikerült összehozni. Crystal Ocean a favorit. Sir Michael Stoute lova áprilisban nyert maident, azóta pedig két Gr2 futamon is harmadikként ért célba. John Gosden Khalidit indítja. Tízből kétszer nyert, amik között van már két Listed elsőség is, illetve a Royal Ascoton fél hosszal maradt le egy Gr2 győzelemről. Mount Moriahnak ez lesz az első Class1 futama. Hendikepeken lódult meg vele a szekér, az utóbbi három versenyét megnyerte.

Elemzés és tippek

Az első gondolatom Khalidi volt (3.25). Jobb oddson adják, mint Crystal Oceant és legutóbb is megverte a favoritot, de ez a soft talaj teljesen új lesz a számára. Crystalban értéket nem látok, akkor már inkább megérné valami váratlant húzni, mondjuk Jakes Hillel (21.00), akinek ha bejön a táv, odakeveredhet az elejére.

A 2010-es Stewards Cup

Goodwood 16:35 Stewards Cup – Heritage Handicap

Ahogy a bevezetőben említettem, egy igazi őrült futam, 28 indulóval, szóval aki egy 1,5 perces adrenalinlöketet akar látni, az mindenképp fogadjon erre a versenyre, még ha csak apróval is. Távja hat furlong, garantált nyereményalapja 250.000 font.

Indulók

Nehéz bárkit is kiemelni. Growlt esélyesként tartják számon, Listed nyerő, de utoljára a győzelem tavaly novemberben jött össze a számára. Legutóbb a July Cupon ment jót, hiába lett csak a hatodik, mindössze 2,5 hosszra volt csak lemaradva. Projection még régebb óta nem nyert. Egész pontosan 2015 szeptemberében örülhetett utoljára. Azóta csak hendikepen futott, és elég jól kezeli ezeket a nagy mezőnyöket, mert tavaly itt ötödik lett, Newmarketban negyedik, a Royal Ascoton másfél hónapja meg bejött harmadikként. Sir Dancealot hároméves, Listed nyerő. Nem voltak túl meggyőző eredményei ebben a szezonban, egészen július közepéig, mikor Newmarketban a Bunbury Cupon (Handicap) lett második.

Elemzés és tippek

Sir Dancealot (8.00) megkapta az egyik legjobb zsokét, aki mellé párosult egy öt fontos könnyítés is. Ez egy közeli második hely után számomra kissé érthetetlen, mindenesetre ez jó lehetőség, hogy újra ígéreteset fusson. Hogy ez mire lesz elég, az már más kérdés, szükséges lesz némi szerencsére is, egy ekkora mezőnyben. Magasabb szorzókon a hatéves Eastern Impactre (26.00) szavazok. Évekkel ezelőtt a Gr1 szintet is megjárta, és idén a briteknél kifejezetten jó eredményei voltak eddig, Ascotban legutóbb 2,5 hosszon belül volt, ami után egy font könnyítéssel jött ide.

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

A nyertes gyűjtő ingyenes fogadással járhat

Helyezz el egy gyűjtőfogadást (minimum odds: 5.00), mely ugyanazon mérkőzés eseményeit tartalmazza, s ha a szelvényed nyertes, akkor egy azonos tétű ingyenes fogadásban részesülhetsz, 25€ értékig.
Az ajánlatra előbb jelentkezni szükséges!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org