Elérkeztünk az év első major tornájához, a Mastershez. Az idei augustai meghívásos versenyen sok a favorit, de megpróbáljuk leszűkíteni a listát. Rengeteg golfozó álma megnyerni az egyik legnagyobb major tornát, lássuk idén kik lehetnek az esélyesek. 

Tiger Woods nélkül

Hiába Jordan Spieth vagy Dustin Johnson sikerei, egy átlagos golffal nem igazán foglalkozó embernek, csak Tiger Woods neve mond valamit. Az elmúlt évek nem igazán sikerültek úgy a legendának, mint ahogyan azt eltervezte. Magánéleti, majd egészségügyi problémák miatt nem is versenyzett. Ebben az évben tervezte a visszatérést, de krónikus hátfájdalmai keresztülhúzták a számításait. Így idén (is) nélküle rendezik meg a viadalt, mely ennek ellenére Woods egyik nagy kedvence. 
A Masters történelme több, mint nyolcvan évre nyúlik vissza és ez az egyetlen meghívásos major torna. Hatalmas presztízs megnyerni, ugyanakkor a tavalyi év a legjobb példa rá, hogy nem mindig a legnagyobb favoritok közül kerül ki a győztes. Vajon idén is meglepetés lesz, vagy újra egy valaki az élbolyból nyer?

Favoritok

Az idei év Dustin Johnsonról szól. Három tornagyőzelem zsinórban az utóbbi másfél hónapban, legutoljára a WGC Match Play-t nyerte nagy csatában. Nagyon koncentrál és a tavalyi US Open győzelem meghozta az áttörést a karrierjében. Sokáig csak nagy tehetségként tartották őt számon, hiszen sok PGA-Tour versenyt nyert, de major tornát nem sikerült neki. Magánéleti problémái is voltak, illetve a pályán is elkerülte a szerencse. Aztán fordult a kocka és az elmúlt időszakban már kiegyensúlyozott teljesítményéről beszélünk. Sokan most már úgy tekintenek rá, mint a világ legjobb játékosa (teljesen jogosan), viszont a major tornák közül a leggyengébb eddig a Mastersen volt. A formája alapján jó opciónak tűnhet a győzelme (6.50), de azért nagyon nehéz ennyi héten keresztül csúcsforma közelében játszani hiba nélkül. A top20 (1.25), de még a top10 (1.57) is alapelvárás vele kapcsolatban, kérdés, hogy viseli majd a nyomást. 

Johnson-Dustin-golf-003

Dustin Johnson. Fotó: Tony Bowler/Shutterstock.com


Jordan Spieth (8.00) a két évvel ezelőtti bajnok. Az akkori legendás győzelmére eléggé sokan emlékeznek, hiszen kiváló játékkal nyerte a Masterst, mindössze 21 évesen. 2015-ben robbant be a köztudatba, aztán a tavalyi éve kicsit gyengébbre sikerdett, de a 2017-es évkezdésre megint nem lehetett panasz. Ugyan az elmúlt hetekben kissé ingadozó volt a játéke, de a Masters a kedvenc tornája és három indulásából kétszer második volt, egyszer nyert. A pálya nagyon fekszik neki, vélhetően idén is a győzelemért fog harcolni. 
Rory McIlroy (9.50) négy major torna győzelemmel rendelkezik, viszont még sosem nyert Masterst. Ironikus, de ennek ellenére az elmúlt három évben ezen a tornán hozta csak stabilan a top10-ket. Jól kezdte ezt az évet (ugyan egy sérülés is hátráltatta idén), háromszor végzett az első tízben, fekszik neki a Masters hosszabb pályája, mindösszesen a négy napig tartó stabilitás hiányzik ahhoz, hogy tornát nyerjen. Ez idén még nem jött neki össze. 

Meglepetések

Justin Rose elmúlt szezonjait a stabilabb játék jellemezte, egészen a tavalyi évig. Akkor nem mindig úgy jöttek az eredmények, ahogyan azt eltervezte, aztán jött a riói olimpiai bajnoki cím. Oké, hogy csonka mezőny, érdekes pálya, és egy csomó versenyző mondta vissza a viadalt, de Rose akkor is nyert. Ez mondhatni egy lökést adott neki, hiszen jól kezdte ezt az évet, mert majdnem nyert Hawaii-on, majd utána két top5-ös helyezést hozott el PGA-tornákról. Mindig nagyon magabiztosan játszik az augustai major tornán, és az elmúlt években rendre az első húszban zárt. 2015-ben nagyon közel volt a végső sikerhez, de az akkor remeklő Spieth-t ő sem tudta megállítani. 
Végül maradt egy fiatal versenyző, Daniel Berger. Tavaly év végén majdnem WGC tornát nyert, aztán most a Masters felkészülés gyanánt első ötben zárt Houstonban. Pár cikk foglalkozott a sráccal, hogy nagy tehetség és a fejlődése gyorsabban halad a vártnál. Tavaly behúzta élete első PGA-tour győzelmét, ráadásul első tízben végzett a Mastersen is. Érdemes rá odafigyelni, persze nem magas téten, de egy kis apróval érdemes lehet befekteni egy top20-as helyezézésébe újra (3.50).

Borítókép: Dustin Johnson. Fotó: Tony Bowler/Shutterstock.com

Labdarúgás csere garancia

Ha a játékosát a félidő előtt lecserélik, akkor a tétjét visszatérítik fogadási kreditekben válogatott piacokon.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Justin Rose: első 20-ban végez
    2.00 Bet365