Gólokat érhet a hazai nyomás

Gavrilo
1 tipp
2020 jún 30. 12:48
Szólj hozzá!

Foci Eliteserien FK Haugesund IK Start

Felemás érzésekkel várhatja a Start ezt a meccset. Egy percen múlt, hogy az idei szezonban elsőként megállítsák a Moldét, majd pár napra rá kaptak egy ötöst az Oddtól Kristiansandban. A két hazai meccsük után ezúttal egy izzasztó túra várhat rájuk a Haugesund Stadionban.

Labilis védelem

Az Aalesunds (14) után a második legtöbb gólt kapta a Start (12) együttese. Egyértelmű, hogy a pár hónapja kivált Damion Lowe-ot nem tudták pótolni a bajnokságon belülről. Mindegyik meccsükön kaptak legalább két gólt és erre elég jó eséllyel pályáznak Haugesundben is. Ami hiányzik hátulról az kellő Eliteserien rutin. Ezzel egyedül a 31 éves Jørgensen rendelkezett a szezon kezdetével, míg a többiek alsóbb osztályú csapatokban játszottak, vagy valamelyik első osztályú csapat kispadját koptatták. Ezzel szemben egy rendkívül tehetséges keretről van szó, azonban az említett rutin hiánya egyelőre több alkalommal is kijött rajtuk. Össze fog érni ez a csapat, azonban meglepő lenne, ha pont a Haugesund Stadionban húznák le a rolót az ellenfél támadói előtt.

Haugesund Stadion. Fotó: gavrilo14

Most kezdenek belendülni

Nehéz szezonkezdetet produkált az FKH, miután vereséget szenvedtek otthon a legnagyobb riválisnak számító Branntól (1-2), míg kiütötték őket Bodøben (2-6). Az utóbbi évek legsúlyosabb veresége volt ez, azonban gyorsan fel tudott állni a csapat. Otthon a Kristiansund ellen egy peches góllal szalasztották csak el a győzelmet (2-2), míg a Sandefjord ellen végül ez is összejött (1-0). Ami közös a meccsekben, hogy a góllövéssel eddig nem volt probléma és csodálkoznék, ha a soron következő találkozón lenne. A legjobb alapot a Kristiansund elleni meccs adja nekem, ahol jóval több helyzetet dolgoztak ki a vendégeknél, tehát egy olyan csapat ellen, amely igen stabilan szerepel a bajnokságban és kifejezetten büszke a védelmére. A Haugesund számára ez egy kötelező győzelem, amelyhez könnyen lehet, hogy legalább kettő gól fog kelleni.

A szerdai nap nem csak a forduló miatt lehet érdekes, hanem a záruló norvég átigazolási piac miatt is. Legközelebb majd csak szeptemberben lehet regisztrálni új játékost, így az utolsó napokban még várható mozgás a gyengén rajtoló csapatoknál.

Sokkal inkább hajlok ezen a meccsen a gólokra való tippelésre a végeredmény helyett. Sok a fatális hiba eddig a Haugesund hátsó alakzatában, amelyre nyomás fog helyeződni a Start részéről is. Az over 2,5 gól (1.67) elég alacsony szorzón van meghirdetve, viszont a hazai 1,5 over (1.74) már jobban tetszik ennél. A feltételezésem szerint az over eléréséhez is elsősorban a hazaiaknak kell hozzájárulnia, míg a vendégek az eredmények függvényében fognak hozzájuk alkalmazkodni. Ettől függetlenül a Start részéről nem beszélhetünk „bunkerfociról”. A 4-5-1 alkalmazása esetén is egy feltolt védelemmel játszanak, amely támadásban átalakul 4-3-3-ra. A probléma az egésszel az, hogy a felállt hátsó alakzat sem igazán stabil (Molde elleni mérkőzés), míg ha ki kell támadni, akkor könnyen le lehet őket kontrázni (Odd elleni mérkőzés). Mindkét veszélyforrást ki tudja aknázni a Haugesund, miután a 4-3-3-as felállásban olyan szélsőkkel rendelkeznek, akik gyorsak és be tudják vállalni az egy az egy elleni küzdelmeket. Ennek következtében nehezen tudom elképzelni, hogy az FKH nem jut el legalább két találatig.

Borítókép: Marilyn Monroe szobra Haugesundban. Fotó: Dmitry Chulov/Shutterstock

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Haugesund - Start Tipp

    FKH - Start; FKH góljai 1,5 felett
    1.74 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo

ROI 46.50 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

gavrilo14 hozzászólt
2020 jún 30. 19:24
Sziasztok!

Mint láthatjátok dübörögnek a skandináv bajnokság szerdán és csütörtökön is. Összeszedtem nektek egy posztban a tippajánlókat a svéd és a norvég bajnokságról.

Szerda - 18 óra: Gólokat érhet a hazai nyomás (Haugesund - Start)

Szerda - 19 óra: [url=https:
SPF Előzetes hozzászólt
2020 jún 30. 15:31
Rosszul rajtoló bajnokesélyesek rangadója

Szerda kora este pikáns rangadót hozhat a Djurgarden malmöi vendégjátéka! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jún 30. 12:48
Gólokat érhet a hazai nyomás

Ha a Start folytatja a sormintáját, profitban zárunk! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek