Nem csak Yorkban fognak zajlani az esmények, Goodwodban is lesz három Class1, ami miatt már érdemes volt billentyűzetet ragadni.

Goodwood 15:10 Prestige Stakes – Group3

Kétéves kancáknak kiírt futam, hét furlongos távval és 40.000 fontos garantált nyereményalappal.

Indulók

John Gosden adja a favoritot. Idén egy komoly szupersztár kancát már felkészített, talán itt lesz a következő. Verandah nem túl tapasztalt, egyszer futott, azt is AW borításon, szóval füvön teljesen kezdő még. Chelmsfordban nyert két hosszal egy novicet. Richard Hannon készítette fel Billesdon Brookot. Sokkal tapasztaltabb, hetedik futamán fog rajtgépbe állni. Három novice helyezést követően nyert Kemptonban, Listeden volt nagyon közeli harmadik, legutóbb pedig Goodwoodban győzött hendikepen.

Elemzés és tippek

Verandah ezzel az egy futással a háta mögött, és ezen az oddson nálam gyorsan felejtős, még, ha Gosden lóról is van szó. A tapasztaltabb Quivery (6.50) már sokkal érdekesebb. Közte és a Listeden már elég jó eredményt szállító Billesdon Brook (5.50) közöt dőlhet el, ilyen oddsokon akár mind a kettő mehet. Persze kétévesek, szóval a tétek nagyságát nem kell túlzásba vinni.

Glorious-Goodwood-002

Glorious Goodwood. Fotó: RacingKel/Flickr

Goodwood 16:20 Celebration Mile Stakes – Group2

Majdnem kerek a pénzdíjazása ennek a Gr2 futamnak, 109.400 fontot fognak szétosztani. A goodwoodi fő verseny, hároméves vagy öregebb lovaknak kiírt mérföldes megmérettetés.

Indulók

Elég komolyan favorizálják a hatéves Lightning Speart, de annak a tudatában, hogy ő a címvédő, ez nem is olyan meglepetés. Élete legnagyobb sikere volt a tavalyi győzelme, akkor nyolc futam után nyert ismét. Most megint öt futam óta veretlen, de formában van, a Sussex Stakesen (Gr1) egy hosszon belül volt a nyerő mögött. Hathal az Al Shaqab Racing színeiben versenyez majd. Ötéves, Gr3 nyerő, legutóbbi versenyén Yorkban Gr2-n lett közeli harmadik.

Elemzés és tippek

Lightning Spear (2.10) ebben a hónapban lett közeli harmadik ezen a pályán és ezen a távon, egy ennél komolyabb versenyen, ahol megszorongatta még Ribchestert is. Ilyen szintű ellenfele ezúttal nincs, és ha ehhez még hozzáveszem, hogy ő a címvédő, akkor ez az odds teljesen reális rá. A realitás, meg az érték viszont két teljesen különböző dolog, tétre nekem felejtős. Zonderland (6.00) lepheti meg leginkább, ha valaki mindenáron fogadni akar erre a versenyre, inkább rá tegye a pénzét.

Glorious-Goodwood-003

Glorious Goodwood. Fotó: Zoe Shuttleworth/Flickr

Goodwood 16:55 Revival March Stakes – Listed

Kizárólag a háromévesekre korlátozott Listed futam. Garantált nyereményalapja 50.000 font, távja pedig egy mérföld és hat furlong, amivel már a közelgő St Leger egyik előfutama.

Indulók

Komoly istállók képviseltetik magukat, komoly tulajdonosakkal. Kezdésnek rögtön itt van a királynő, akinek a lovát, a Galileo ivadék Call To Mindot William Haggas készítette fel. Eddig csak első maiden futamán tudott nyerni, legjobbja Ascotban egy Gr2 hatodik hely, három hosszal lemaradva. Count Octave karrierje annyiban megegyezik az övével, hogy ő is csak maident nyert eddig, viszont legutóbb Ascotban a Queens Vasen (Gr2) csak centikkel maradt le. Sokkal nyerőbb formában van UAE King, aki győzni tudott az elmúlt három versenyén. Egy volt ezek közül maiden, kettő pedig hendikep.

Elemzés és tippek

Sokkal kiegyenlítettebb már nem nagyon lehetne ez a futam. Call To Mind inkább csak ígéretnek tűnik nekem, mert az eredményei eddig nem tükrözik vissza azt, hogy itt miért van favorizálva. A bukik arra számítanak, hogy a hosszabb táv jobban fekszik neki, de egy ekkora kérdőjellel ezen az oddson nem érdemes vele foglalkozni. Hasonló a helyzet Walton Streetel is, de nála azért még érthető is a dolog, egyrészt jobb oddson adják, másrészt ő még veretlen, tényleg egy jó kis ígéret. UAE King először versenyez Class1-en. Ez elsülhet nagyon jól, de akár igen gyengén is, így kizárásos alapon Andrew Balding háromévese, Count Octave marad. Ezen a távon lett centikkel második az mögött a Gosden ló Stradivarius mögött, aki azóta megnyerte a Gr1-es Goodwood Cupot is. Nálam egyértelműen ő a legjobb vétel és ezúttal élesben is bevállalom. Tippem: Count Octave – EW (3.75 Bet365 2 1/4).

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Celebration Mile Tipp

    Count Octave - EW
    3.75 Bet365