Az első helyen a csoportban Franciaország végzett, míg Görögország biztos harmadik, így minek foglalkozunk egy ilyen találkozóval?

2023 nov 21. 20:45

Franciaország: A görögök nem gurítanak egy tucatot

Most őszintén, mennyire érdekli ez a görögországi túra a franciákat? A csoport első helye biztosított, első kalap az Eb-sorsoláson szintén, eddig a selejtezőben 27-1-es gólkülönbséget hoztak egy holland - görög - ír fémjelezte trió mellett, megsemmisítették a riválisokat. Mindössze az a kérdés, hogy 100%-os teljesítménnyel nyerik a csoportot, vagy esetleg egy meccset leadnak? Kylan Mbappénak annyira lehet fontos, hogy növelje a jelenlegi góljainak számát a válogatottban és közelítsen az 50. találatához. 

Ez a francia válogatott még a sérülések ellenére is rendkívül erős, nem véletlenül jutottak Katarban vb-döntőbe úgy, hogy igazán meggyőzően elvétve játszottak csak a tornán. Ha kell, akkor megrázzák magukat, pillanatok alatt rúgnak 2-3 gólt az ellenfélnek, lezárva ezzel az adott találkozót. A csoportban viszont egyetlen riválissal szemben szenvedtek csak, de az nem Hollandia, hanem pont Görögország volt. A Stade de France gyepén beszorították a franciák a helléneket, de ők hősiesen védekeztek, kézzel-lábbal igyekeztek hárítani. 

Görögország Franciaország
Antoine Griezmann (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

Az első 45 percben a görögöknek egyetlen erőtlen távoli lövésre futotta, azt is biztosan fogta Maignan. A franciák viszont igyekeztek folyamatos nyomás alatt tartani őket, de ez csak a második félidőben hozott eredményt. Ekkor Griezmannt úgy fejbe rúgták a görög tizenhatoson belül, hogy Mateu Lahoz bíró rögtön befújta a tizenegyest (ami nem csoda, hiszen Griezmann feje eléggé vérzett, be is kellett kötni). Mbappé azonban kihagyta a büntetőt, Lahoz azonban azt mondta: első nem sikerült, kapsz egy újabb esélyt!

Mbappé végül az újból elvégzett büntetőt már a kapuba helyezte, ezzel a találattal nyerte meg a mérkőzést a francia válogatott. Lahoz pár perccel később megint főszereplő volt - imád a középpontban lenni -, hiszen kiállította a görög hátvédet, aki gólhelyzetben rántotta le Kolo Muanit. A mérkőzés érdemi része ezzel eldőlt, Mbappé próbálkozott még gólszerzéssel (akadt néhány nagyobb helyzete), de maradt az 1-0. Ez a meccs megmutatta, hogy még mindig képes hatékony védekezésre Görögország. 

Görögország - Franciaország információk:

 • Dátum és időpont: 2023.11.21., 20:45
 • Helyszín: OPAP Arena, Athén
 • Verseny: Eb-selejtező
 • TV-közvetítés: Spíler2 TV

Minek támadni, ha védekezni is lehet?

Mi lenne nagyobb bravúr a görögöknek? Szerezni egy pontot hazai pályán végig fegyelmezett védekezéssel, esetleg belemenni egy adok-kapok mérkőzésbe, ahol kikapnak mondjuk 5-2-re? Minden bizonnyal az elsőre tennék ők is a voksot, hiszen tisztában vannak azzal, hogy Mbappét és a többieket nem tudnák tartani, ha többször a görög védelem mögé kerülnének. Emiatt érdemes a kevés gólra fogadni (2,5 gól alatt: 1.90), de sajnos a szorzó annyira nem jó, így maradunk a büntető lapoknál, amiből várunk néhányat ezen a találkozón.

 • Görögország - Franciaország tipp

  Büntető lapok 3,5 felett
  Unibet
  1.62

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Kylian Mbappé (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)