A pótselejtezős elődöntők alapján, ez a mérkőzés, illetve a Lengyelország - Észtország tűnik a leginkább egyértelműnek. Tényleg ennyire esélytelen lenne Kazahsztán? 

márc 21. 20:45

Görögország: Hazai pályán verhetetlenek?

A C jelű pótselejtezős négyesben kapott helyett Görögország és Kazahsztán, ahol a másik elődöntőben Grúzia - Luxemburg mérkőzést rendeznek. A fináléra majd minden bizonnyal Luxemburgban kerül sor, de azért akad dolga a görögöknek is, nem lehet készpénznek venni, hogy ebből a négyesből kijutnak. Elvileg ők a legerősebbek, rutinos csapat, olyan játékossal, aki például a Liverpool keretének tagja, de a jelenlegi görög válogatott is a védekezésre épít, pont, mint a 2004-es Eb-győztes aranycsapatuk. 

Többször jártam az elmúlt években náluk, beszélgetve helyiekkel még ők is kiemelték, mennyire gyenge most a válogatott, még az idei Eb-selejtezők során sem vártak tőlük semmit, bár azt hangsúlyozta mindenki, Gustavo Poyet érkezésével változtak a dolog. Az uruguayi szakember másfél éve irányítja a görögöket, mindössze öt vereséget szenvedtek el húsz mérkőzésen, de ami ennél is fontosabb, egyetlen meccset veszítettek hazai pályán (6 győzelem, 2 döntetlen és 19-5-es gólkülönbség).

Az az egy vereség Hollandia ellen volt, de például döntetlent értek el a vb-döntős franciákkal is. Kontrákra építenek, gyakorlatilag 38-40%-os labdabirtoklásból, illetve bőven 1.00 alatti xG-mutatóval tudnak gólokat szerezni, ami a jó hatékonyságról árulkodik. A franciákkal szemben úgy szereztek két találatot, hogy mindössze két kaput eltaláló lövésük volt, míg Griezmannék végig dominálták a találkozót.

Kazahsztán: Kellemetlen ellenfelek

Az utóbbi válogatott mérkőzéseken, többször is meglepetést okozott Kazahsztán. Nincsenek sztárjaik, viszont masszív gárda, akik képesek 1-2 helyzetből gólokat elérni. Ebben a tekintetben nagyon hasonlítanak a görögökre, hiszen ők is védekeznek és kontrákra építenek, jól használják ki a lehetőségeiket, nem hajlandóak átvenni a kezdeményezést, mert felállt védelemmel szemben ők is bajban vannak. 

Gögögország - Kazahsztán tipp

A hazaiak sikerére való tippelést elengednénk ilyen szorzón. Evidensnek veszik az irodák, hogy nyernek a görögök, inkább a gólok irányába tendálnánk. Elsőre ezt a mérkőzést 2,5 gól alá vennénk (1.72), mivel nagy a tét, defenzív felfogású mindkét csapat, viszont azt se felejtsük el, mindketten jól és hatékonyan támadnak. Emiatt viszont sokkal nagyobb érték van egy overben 2.00 feletti szorzón, mert amelyikük hátrányba kerül, annak komfortzónán kívül kell játszania, amikor bármi megtörténhet.

  • Görögország - Kazahsztán tipp

    2,5 gól felett
    Unibet
    2.12

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Anastasios Bakasetas (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)