Évente átadásra kerülő zenei elismerés a Grammy, melyet már 1959 óta ítélnek oda az adott esztendő legjobbjainak. A férfi előadóknál legtöbb díjjal a magyar Solti György karmestert, zongoraművészt díjazták, összesen 31 alkalommal. Az Unibetnél fogadhatunk a februári átadó nyerteseire!

Csak marketing lenne?

Kezdjük egy brutálisan őszinte vallomással. "Azt hiszem, a Grammy nem más, mint egy gigantikus promóciós gépezet a zeneipar számára. Alacsonyan tartják a szellemi színvonalat, és a tömegeket táplálják. Nem a művészeteket ismerik el, és nem azért díjazzák a művészt, amit megalkotott. Valójában így működik az egész" - mondta Maynard James Keenan amerikai énekes, dalszövegíró. Ez alapvetően nem jó fényt vet a díjra, viszont a fogadást megsegítheti, például könnyen elképzelhető, hogy a címben említett Dua Lipa kap elismerést, mivel most jól futnak a dalai, amik így plusz reklámot kapnának. Érdemes tehát ilyen szemszögből is gondolkodnunk a fogadásnál.

Angol - amerikai párbaj

Ha már Dua Lipa, akkor vágjunk is bele! Az albán származású angol énekes kettős versenyfutásban van a Legjobb új előadó kategóriában, legalábbis a szorzók alapján. Önbizalma van a 23 éves hölgynek, hiszen eddigi egyetlen albumának a Dua Lipa címet adta, csak így lazán. Nagy ellenfele lehet a H.E.R. művésznév alatt alkotó amerikai lány. Ő is előszeretettel nevez el dalokat, vagy épp turnékat saját magáról, mindezek ellenére anti-sztárnak tartja magát. Szerinte ő csak a nők szócsöve, akik lehetnek csúnyák vagy szépek, de a legfontosabb, hogy boldogak legyenek. #metoo

Újabb párbaj, az albumoknál

Kacey Musgraves country énekes tavaly márciusban jelentette meg Golden Hour névre hallgató albumát, amiből idén januárig 141 ezer példány kelt el Amerikában. A kritikusok jóra értékelték az albumot, átlagosan nézve egy 10 skálán 9 pontot osztottak ki rá. A hölgy negyedik lemezére 2.75-ért fogadhatunk. Pontosan ekkora szorzóért kínálják Kendrick Lamar művét is, a Black Panther mozi zenéit. A kritikusok imádták az albumot, sokak szerint jobb lett, mint maga a film.

Másnaposokból az énekesig vezető út

Bradley Cooper nem csak az Oscar-díj közelébe került a Csillag születik című filmjével, de a Grammy-n is jó esélyei vannak. A mozit nem csak rendezte, és szerepel benne, hanem énektudását is megcsillogtatja a Shallow című számban. Mentora, Clint Eastwood büszke rá valószínűleg, ő szokott még ilyen módon filmet készíteni, tehát minden területen részt venni az alkotásban. Lady Gagával közösen énekelt daluk magasan favorit az Év legjobb száma kategóriában, mindössze 1.40-ért fogadhatunk rá.

Grammy - Legjobb új művész

Grammy - Év legjobb albuma

  • Kacey Musgraves - Golden Hour  2.75
  • Kendrick Lamar - Black Panther  2.75
  • Janelle Monáe - Dirty Computer  5.00

Grammy - Év legjobb dala

  • Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow  1.40
  • Childish Gambino - This Is America  3.75
  • Kendrick Lamar, SZA - All The Stars  9.00

Teljes kínálat az Unibetnél az Egyéb - Nem Sport kategórián belül található!

Borítókép: Dua Lipa. Fotó: Justin Higuchi - Flickr

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org