Hétfőre is marad spanyol bajnoki mérkőzés, nem is akármilyen! A Granada otthonába látogat a feltörekvő Girona, két olyan klub, mely hasonlóan játszik, majdnem még a hatékonyságuk is megegyezik, csak az eredményeik és a jövőképük nem!

2023 szept 18. 21:00 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Mindkét csapat gólt szerez
Unibet
1.75

Girona: Ismerős arcok a spanyol határ szegletében

A Manchester City csapatát rengeteg kritika érte az arab befektetők miatt, ahogyan még néhány Premier League klubot, őket is olajosok gúnynévvel illették, de vajon mi a helyzet a Troyes - Granada - New York City - Palermo - Yokohama F. Marinos ötössel, hiszen ők is arab kézben vannak, ráadásul ugyanaz a Mansour Bin Zayed Al Nahyan sejk a tulajdonos az összes csapatnál. Az egyikben többségi, másikban csak 20%-ban, de mindenhol helyet szorítottak maguknak. A Granadára például nem igazán szokták rásütni, hogy az olajos arab klub, pedig 47%-ban a City Football Group a többségi tulajdonos. 

Ha két ismertebb hely közé kéne elhelyezni Gironát, akkor Andorra és Barcelona lenne az, a spanyol-francia határ mellett található. A klub elnöke az a Delfi Geli, akinek a neve pár futlballrajongónak ismerős lehet, ugyanis az öngóljával veszített 2001-ben UEFA-kupadöntőt az Alavés a Liverpool ellen, valószínűleg az volt minden idők legjobb európai kupadöntője. Delfi Geli amolyan összekötőként is szolgál, egy helyi ember, aki nem véletlenül került abba a pozícióba. Korábban csapattársa és jelenleg is jó barátja Pep Guardiolának és testvérének, Perének. 

Érdekesség, hogy elvileg Geli az elnök, de az egykori Alavés játékos is inkább Perének jelent. Miért fontosak ezek az információk? Azért, mert a Girona csak névleg kiscsapat, anyagi háttere alapján jobban állnak, mint a legtöbb spanyol klub (a sejk mellett, egy bolíviai milliárdos a másik tulajdonos). Az év első negyedében adták át az új hatalmas akadémiát, ahol a fiatalok képzése zajlik majd, ha megfelelő tehetségre bukkanak, akkor két lehetőség van: Manchester City vagy Barcelona. Utóbbival is jó kapcsolatokat ápol a klub, de az első számú opció Manchester City, nagyon hasonló a modell a Red Bull-projekthez

Felépített rendszer

Ami a Manchester Citynél végül megvalósult, azt próbálja a Mansour sejk és Pere Guardiola átvinni Gironában. Hosszú évek munkája ez, de a spanyol második ligás csapatból most már egy stabil első osztályú gárdát raktak össze. A projekthez megfelelő edző érkezett (Míchel), akivel nagyon elégedett Geli és a vezetőség többi tagja, míg a gárda jelenleg a BL-indulást érő helyekért küzd a spanyol ligában. A jó helyezés mögött lehetne akár csak szerencse is, de hatékony taktikát építettek ki, nem próbálkoznak felesleges lövésekkel, legkevesebb kapura lövés mellett, arányaiban a legtöbb kaput eltaláló lövést és gólt prezentálják meccsenként. 

Granada Girona
Girona szurkolói (Fotó: Natursports / Shutterstock.com)

A Sevilla és a Sociedad ellen bekapott 1-1 gól vállalható, ezzel is a legkevesebb gólt kapták egyelőre a spanyol bajnokságban. Mennyire hatékonyak idegenben? Erről a Sevilla tudna mesélni, három kaput eltaláló lövésből szereztek két gólt, még xG-mutató is alig érte el a 0.50-et, hiába dominált a Sevilla, semmire sem mentek vele. Nincsenek felesleges cselek vagy hosszú indítások a Girona részéről, rövid passzok, céltudatos, olykor eléggé bátor játék. Ez pedig kifizetődik, jóformán csak a Sociedad otthonában voltak igazán komoly bajban, de ott is a végletekig küzdöttek. 

A Granada könnyű ellenfél?

Abból a szempontból mindenképp érdekes mérkőzés lesz a hétfő esti spanyol bajnoki, hogy a Granada is hatékony gárda. A Gironához hasonló a kapu előtti teljesítményük, kicsit gyengébb mutatók, de összességében nem tartoznak a könnyű ellenfelek közé. Hiába a mindössze 3 szerzett pont és a kieső zóna közeli helyek, meccsben voltak az Atlético Madrid és a Sociedad otthonában is, gólokat szereztek, mindezt kevés helyzetből. A csapatot az a Paco López vezeti, aki már több nagyobb klubot tréfált meg az évek alatt, ezért sem kockáztatunk egy szimpla vendégsikerrel. Paco López és Míchel egymás elleni meccsein eddig egy biztos pont volt: mindkét csapat gólt szerez, így mi is ezt választjuk!

  • Granada - Girona tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    Unibet
    1.75

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés