Szombaton útjára indul a 13. Grand Slam of Darts major-torna, amely hagyományosan a decemberi egyéni világbajnokságot megelőző utolsó hosszabb lélegzetvételű darts-verseny! A tradicionálisan Wolverhamptonban rendezendő esemény különlegessége, hogy a PDC mellett működő másik híres darts-szervezet, a BDO nyolc élmenője is képviseli magát, ami mindig érdekes pikantériát ad a mérkőzéseknek!

Debütáló hölgyek a mezőnyben

Tavaly óriási szenzációnak számított, hogy a decemberi PDC világbajnokságra két hölgy is meghívót kapott! Mint közismert, a gyengébbik nem egyelőre a BDO keretében képviselteti magát, de most az aktuális női világbajnok Mikuru Suzuki, valamint a korábbi többszörös vb-győztes Lisa Ashton személyében ismételten bizonyíthatnak a férfiak között! A japán Suzuki (11.00) az év eleji BDO világbajnokságon tönkreverte a mezőnyt, így felettébb érdekes lehet, hogy mire lesz képes a címvédő Gerwyn Price (1.05) ellen rögtön a nyitónapon! Lisa Ashton (11.00)  pedig a decemberi PDC VB-n bizonyította, hogy messze nem szabad lebecsülni a hölgyeket: a nyitókörben a holland Jan Dekkernek okozott izzadós perceket! Most az idei harmadik major-torna győzelmére hajtó Rob Cross (1.05) életét nehezítheti meg az első fordulóban! 

Fogadási szempontból mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a közönség végig garantáltan élteti, buzdítani fogja Ashtont és Suzukit! Utóbbi különösen komoly hátszelet kaphat, hiszen Gerwyn Price a PDC aktuális "rosszfiúja", aki ezt a címet pontosan egy évvel ezelőtt kapta meg a Gary Andersonnal vívott döntőben mutatott arrogáns viselkedése kapcsán. Ennek okán bátrabb fogadók talán bekockáztathatják, hogy a japán világbajnok hölgy az 5 nyert legig tartó csoportmeccs során elcsíphet 1-2 játszmát a walesi klasszistól! Hendikepes sikerére +3.5-ös határon egész szép oddsot kínálnak (2.10). Érdekesség, hogy Ashton Cross elleni párharca kapcsán is teljesen hasonló szorzókat kínálnak a bukik, mutatva ezzel, hogy ők sem tudják, hogy mit várhatnak a Grand Slamen debütáló hölgyektől!

Parlay bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Kiragadott mérkőzések a nyitónapról

Mint tudjuk a Grand Slam of Darts 32 fős mezőnye nyolc darab négyes csoportba tömörül, ahol a játékosok 5 nyert legig tartó körmérkőzéseket vívnak, s minden kvartettből az első két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba!

Az idei torna "halálcsoportjának" a H-csoport bizonyul, melyben megtalálható a sokszoros BDO-világbajnok, idéntől pedig a PDC-ben vitézkedő Glen Durrant, a tavalyi VB-döntős Michael Smith, a VB-elődöntős, UK-Open nyertes Nathan Aspinall (1.44), s a németek ifjú tehetsége Martin Schindler (2.75). Papíron itt talán Schindler tűnhet pofozógépnek, így a szombati nap első mérkőzésén Nathan Aspinallnak nagyon hoznia kellene ezt a csörtét, amennyiben nem szeretne rögtön nehéz helyzetbe kerülni a továbbjutást illetően! A kvartett másik mérkőzése, egyértelműen a nap egyik rangadójának is számít, ahol a bukik totálisan egyformán látják az esélyeket Smith és Durrant között (1.90). 

Nagy kérdés, hogy a korábbi kétszeres világbajnok Adrian Lewis mutat-e formajavulást, avagy továbbra is egyre mélyebbre csúszik a ranglétrán? A korábbi klasszis nevéhez köthető a Grand Slam és talán a PDC történetének egyik legemlékezetesebb mérkőzése Phil Taylor ellen (lásd ITT), így mindenképpen örülnénk, ha ismételten egy jó Jackpotot láthatnánk a mezőnyben! Szombaton este az ellen a feltörekvő Ross Smith (2.10)  ellen kezdi meg szereplését, aki karriereje során másodízben jutott ki a Grand Slam főtáblájára! Ha nem is sokkal, de a bukik egyelőre Lewist tartják az összecsapás favoritjának (1.72).

Adrian Lewis hosszú ideje képtelen klasszis formáját visszahozni a tábla előtt. (Fotó: Dartsnieuws.com/Flickr)

Az utóbbi időben remek formát mutat Dave Chisnall! Chizzy kisebb hullámvölgyet követően ismét kezdi összekapni magát, aminek egyértelmű jele volt a múlt hónapban játszott döntője a Grand Prixen, vagy múlt heti elődöntője a World Series of Darts Finals-on. Amennyiben tudja hozni az elmúlt hetekben megütött színvonalat, akkor Rob Cross mellett ő a legnagyobb esélyese az E-csoportból való továbbjutásnak! Mindenesetre észnél kell lennie, ugyanis első ellenfele az a Jamie Hughes (2.50) lesz, aki Prágában behúzott egy tévés tornát az European Tour keretében! Talán ennek is köszönhető a sárga mezes angol sikerére kínált kissé magasabb szorzó (1.53).

Az előttünk álló héten rengeteg mérkőzés vár ránk! Csak a szombati nyitónapon 16 csörtét rendeznek, így a darts és a sportfogadás szerelmeseinek mindenképpen tanácsos alaposan átnézni a kínálatot! Amennyiben egyes megérzéseiteket, észrevételeiteket megosztanátok egymással, erre remek lehetőséget nyújt a fórumban a Darts - Grand Slam 2019 topik, ahol peshark kolléga már el is kezdte megosztani remek meglátásait a torna kapcsán!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 11. 07. 15:41 CET