Kedden este lezajlanak a hátralévő csoportmérkőzések a Wolverhamptonban rendezett Grand Slam of Darts versenyen! A hétvége folyamán komolyabb meglepetés-eredmény nem történt, talán Robert Thornton fellángolása kiemelendő, akivel a posztban részletesebben is foglalkozunk majd! Terítékre kerül rajta kívül Adrian Lewis, valamint a már biztos továbbjutó, címvédő Gerwyn Price mérkőzése Dimitri van den Berghgel is, ami a nap egyik legszínvonalasabb csörtéje is lehet akár!

Régóta várt áttörés kapujában

Úgy fest Robert Thornton formája visszatérőben van! A paprikás habitusú skót ugyanis az első körben mondhatni bravúrgyőzelmet ért el a van den Bergh ellen (5:4), míg a második játéknapon nagyon szoros mérkőzésen maradt alul Gerwyn Priceszal szemben (4:5). Utóbbinál döntő legben meccsnyila volt a skótnak, amivel nem élt, s ezt a walesi élmenő kihasználta. Ezzel a vereséggel Thorn továbbjutása továbbra is levegőben lóg, azonban van den Berghgel szemben mondhatni lépéselőnyben van, hiszen ellenfele a BDO női világbajnoka, a Grand Slamen nyeretlen Mikuru Suzuki (6.50) lesz! A japán hölgy ugyan Price-ot keményen megszorongatta (3:5), azonban van den Bergh ellen súlytalannak bizonyult (1:5). A csoportmeccsek során átlagai a 85-ös határt sem lépték át, s ez bizony egy ilyen presztízsű tornán a férfimezőnyben nem elég. Egyetlen esélye az lehet Thornton ellen, ha a tömeg dobálásában feljavul, mivel a skót Price ellen meglehetősen gyengén kiszállózott (22,22%, 4/18). Azonban a harcias Thorn aligha szalasztja el az esélyét annak, hogy végre egy nagyobb tornán ismét jó eredményt érjen el, pláne, hogy évek óta formán kívül dobál! Véleményünk szerint több legnyi különbségű győzelem is kijöhet számára a már biztos kieső Suzuki ellen. Kimeneteles szorzóját fórumos körökben amolyan "hurkabalint-féle 10/10-es" tippként jellemeznénk (1.11).

Robert Thornton a továbbjutás kapujában áll a Grand Slamen! (Fotó: Krispy Brown/Flickr)

Fogadási szempontból továbbá érték lehet a 180-ak piacán az egyéni mennyiségekben! Thornton mindig is híres volt arról, hogy jól tudja darálni a tömeget, s inkább kiszállózás terén szokott elcsúszni. Két meccsén  eddig összesen 5 db 180-at dobott, s véleményünk szerint a rá kínált 1.5-ös határ overében érték van (1.72). Suzukit ugyan nem ismerjük, viszont ő is három maximális értéket dobott két meccsén, így a 0.5-ös határt itt is kissé alacsonynak érezzük (1.61), s ebben az esetben sem földtől elragaszkodott ötlet bejátszani egységnyi téten, hogy egyet megint ragaszt a T20-ba a mérkőzés során!

Parlay bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Könnyen jöhet a pofon

Bizony benne lehet a pakliban kedd este, hogy Adrian Lewis (1.61) megint leég, s idejekorán kiesik a Grand Slamek korábbi nagy klasszisa! Ugyan Jackpot győzelemmel indította a tornát Ross Smith ellen (5:2), azonban Michael van Gerwen 100 feletti átlagával már nem tudott érdemben mit kezdeni a gödörben lévő angol (2:5). Most a BDO-s Jim Williams ellen kell felkötnie a bizonyos nadrágszíjat, ugyanis a srác nem dobál rosszul! Gerwen ugyan könnyedén megverte (2:5), viszont Ross Smith csúnyán kapitulált ellene (5:1). Igaz, hozzá kell tenni, hogy Smithnek semmi sem jött össze a mérkőzésen 4:0-lás hátrányig, amit mutat 10%-os (1/10) kiszálló-pontossága is! Lényeg a lényeg, nem egy elveszett játékos ez a Williams, s ugyan Lewis jobb, rutinosabb játékos, de az önbizalma romokban az utóbbi években. Így akár, ha nem tud a meccs során megnyugtató előnyre szert tenni, nem biztos, hogy az idegek harcát jelen esetben jobban bírná Jackpot. Véleményünk szerint Williams nem fogja olcsón adni a bőrét, így akár +1.5-ös hendikep sikerét érdemes lehet megtenni (1.66). Igazán bátor fogadók pedig akár a meglepetést is bejátszhatják, mégpedig Williams sikerét (2.30).

A nap rangadója

A címvédő Gerwyn Price (1.40) kettős győzelmének köszönhetően már biztosan bejutott a Grand Slam kieséses szakaszába! A walesi ugyan nem sziporkázik, hiszen Suzuki és Thornton ellen is forró volt néhányszor a talaj a lába alatt, mindenesetre Fortuna egyelőre a sokak által nem kedvelt játékos oldalán állt. Ellenfele Dimitri van den Bergh ezzel szemben az életben maradásért küzd. Az sem elég, ha nyer, ugyanis továbbjutásához szükséges lenne, ha a fentebb tárgyalt Thornton-Suzuki mérkőzésen a japán hölgy elverné a skótot. Így tehát roppant nehéz a belga helyzete, s könnyen lehet, hogy tét nélkülivé is válik a csörte, hiszen Thorntonék előbb játszanak náluk. Ettől eltekintve bízunk benne, hogy ha esetleg a fontos kérdések ezen meccs kezdetére el is dőlnek, van den Bergh igyekszik odatenni magát Price ellen! Rendkívül jó játékos a fiatal belga, bőven előtte áll a jövő, s akár a walesit is komolyan megszorongathatja! Véleményünk szerint a legerősebb underdog a keddi napon, így a rá adott kimeneteles szorzó nagyságát kissé túlzónak érezzük (3.00)! Fogadási szempontból mindenképpen az ő oldalán keresnénk az értéket, s talán a hendikep piacon találhatjuk meg a legmegfelelőbb választást +2.5-ös határon (1.50). Illetve ennél még jobb tipp lehet a legek piacán található 7.5-ös over, amiben az oddsot tekintve komoly value lehet (1.80), elnézve, hogy Price eddig a csoportban egyszer sem tudott könnyedén nyerni. Most pedig az utóbbi időket tekintve a legjobb formát futó csoport-riválissal néz szembe!

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 11. 11. 16:30 CET.

Borítókép: Adrian Lewis. Fotó: Dartsnieuws.com/Flickr