Csütörtökön este tovább zajlanak a párharcok a negyeddöntőbe jutásért! A 10 nyert legig tartó mérkőzések során szemtanúi lehetünk egy skót belháborúnak, kiderül, hogy Gerwyn Price tovább őrzi-e immáron hét meccs óta tartó veretlenségét a Grand Slameken, illetve Michael van Gerwen vajon ismét ellenállhatatlan oldalát mutatja-e nekünk? Arról már nem is beszélünk, hogy jön egy Wade - Lewis klasszikus is!

Nyugtatót keverhetnek a vízbe

Aki régóta követi a dartsot, az pontosan tudhatja, hogy a PDC mezőnyének egyik legtoporzékolóbb, legpaprikásabb játékosának Robert Thornton (3.50) számít! Az öreg skót szabályosan képes eljárni a Passiót a színpadon, ha nem úgy megy neki a játék, ahogy azt ő magától elvárná. Mindemellett kissé goromba, rideg természete ellenére szerethető játékos, s jó őt újra kiemelt tornán egyenes kiesés szakaszban látni! Thorn nem tolja rosszul most az ipart: ki-ki meccsen verte van den Berghet (5:4), majd Fortuna elszegődött tőle Price ellen (4:5), ám a csoport utolsó meccsén - ha nem is könnyedén - mattolni tudta Mikuru Suzukit (5:3). A 16 között pedig a tavalyi Grand-Slam finalista honfitárs, Gary Anderson néz vele farkasszemet!

A Repülő skót gyengébb periódust követően kezd magára találni! Bár a csoportmeccsek utolsó körében vereséget szenvedett Darren Webstertől (4:5), ez betudható annak is, hogy biztos továbbjutóként lehetséges, hogy picit kiengedett. Most Thornton ellen ismét kell a koncentráltság, hiszen az ellenfél igen jól dobálja a tömeget, ha leereszkedik a vörös köd! Thornton erőssége, ha jó formában van, és bepipul, akkor szórja rendesen a T20-at! Véleményünk szerint Anderson hozni fogja ezt a meccset (1.30), de talán fogadási szempontból a legnagyobb potenciál az össz 180-ak piacán rejlik, hiszen mindketten elég szépen dobálták a csoportmeccseken a maximális tömeget! A tornán ebben a tekintetben egyértelműen az élmenők között vannak (fejenként 9-et dobtak eddig 3-3 meccsen). Reméljük jó pár leget kitolnak a tizenkilencből, s könnyedén lejön a 9.5 overünk (1.83).

Price nagyon érzi a Grand Slamet

Zsinórban hét megnyert mérkőzésnél jár Gerwyn Price (1.30) a Grand Slamet tekintve! Utoljára tavaly, november 12.-én kapott ki még csoportmeccsen Simon Whitlocktól! Azóta behúzta a 2018-as kiírást, s a jelen tornán 100%-os mérleggel fejezte be a csoportkört! A walesi élmenő hétfő este Dimitri van den Berghet verte könnyedén (5:2), s aktuális ellenfele a kevésbé jó periódusban lévő, ám veszélyes Darren Webster (3.50) lesz!

Parlay bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A PDC mezőnyének legkisebb tagja olykor Thorntonhoz hasonlóan tud idegbajt kapni a színpadon! A skóthoz hasonlóan általában ilyenkor ő is sokkal jobban dobál. Továbbjutása valamilyen szinten köszönhető a szerencsének is, hiszen William O'Connor volt akkora lúzer, hogy a kvartett messze leggyengébb játékosától, David Parlettitől képes volt simán kikapni (5:2). Webster köszönte szépen, s nem csak két leget lopott el Andersontól - ami feltétlen kellett az életben maradáshoz -, hanem 100 feletti átlagot hozva 5:4-re le is győzte a skótot! Utoljára ilyen színvonalú játékot tőle talán 2018-as világbajnokságon láthattunk. Most ugyan a címvédő Price ellen ő számít underdognak, azonban a tornán a teljesítménye feljavulóban van, s egy Anderson-féle skalp begyűjtése akár kellő önbizalmat is adhat számára az előtte álló mérkőzéshez! Price játéka egyre jobb és jobb lett a csoportmeccseken, azonban nem tol ellenállhatatlan dartsot az egykori rögbis. Véleményünk szerint a Webster +4.5-ös hendikepben érték lehet (1.40). Bátrabbaknak ugyanezt a tippet +3.5-ös határon ajánljuk (1.66)!

Lehet még fokozni?

Michael van Gerwen (1.20) egyelőre kimagaslik a mezőnyből ezen a tornán! A világelső holland szépen ledarálta a csoportellenfeleit (Jim Williams, Adrian Lewis, Ross Smith). Átlagai körről-körre nőttek, s Smith ellen hétfő este űrdartsot tolt le. Volt olyan időszak, amikor 3 leget követően 128 felett volt az átlaga, végül 111 felett zárt! Nyilatkozta is, hogy benne volt, hogy jó lenne megdönteni a rekord-átlagot, de ez most nem jött össze neki! Mindenesetre eddig top-formában dobált, s minden bizonnyal rendkívül motivált, hogy visszahódítsa a trófeát Gerwyn Pricetól!

Van Gerwen a legjobb 8 közé juthat a Grand Slamen csütörtök este. (Fotó: dartfreakznl/ / Flickr)

Nyolcaddöntőbeli ellenfele pedig az a Ian White (4.50) lesz, aki karrierje során első ízben élte túl a csoportkört a Grand Slamen, pedig jó párszor kvalifikálta már magát erre a tornára! Az angol elég jó évet fut, behúzott két ET-győzelmet tavasszal, döntőzött is ugyanennyiszer, sokszor elmegy a versenyeken a végjátékokig. Azt is mondhatnánk, hogy a jelen mezőnyben bárki továbbjutására komoly veszélyt jelentene, kivéve Gerwenre! Elképzelni nem tudjuk pillanatnyilag, hogy egy 10 nyert legig tartó meccsen egy teljes napos pihenőt követően meg tudja fogni a neonzöld mezes hollandot. Úgy véljük, hogy kétség sem férhet Mighty Mike győzelméhez, s minket komolyan meglepett a győzelmére adott 1.20-as szorzó! Ez amolyan 10/10-es erősségű tipp, amit akár a Maradj talpon tippjátékban is alkalmazni lehet! Persze, akik szeretnek kövérebb oddsokra vadászni addig tehetik mínuszba a holland hendikepes sikerét, amíg vér van a pucájukban! A -3.5-ös határ Gerwen esetében egész jó kis szorzót rejt (1.80).

Ikonok csatája

Pár évvel ezelőtt mindenki izgalommal dörzsölte volna a tenyerét egy Wade-Lewis párosítás kapcsán! Szó mi szó, a két játékos neve még mindig komoly tényező a PDC világában, viszont egyikük sem hozza egy ideje azt a top-szintet, mint amit korábban képviseltek! Wade ugyan továbbra is a ranglista élmezőnyében van, s a közelmúltban - egy éve konkrétan - jöttek is szép eredmények, de valahogy ő rajta is érezni picit a kiégést. Lewison meg pláne! Nagyon kíváncsian várjuk mit kezdenek egymással. Statisztikailag összevetettük a mutatóikat a Grand Slam meccsek kapcsán, s mind átlagban, mind pedig kiszálló-pontosságban igen közel vannak egymáshoz. Egyedül 180-ak terén mutatkozik Lewis fölény, amit a "Több 180-at dob" fogadási piacon sajnos a bukik is érzékelnek (Lewis @1.57; Wade @3.10).

Ember legyen a talpán, aki megmondja melyikük megy innen tovább csütörtök este. Talán a közelmúlt alapján Wade lenne a tipp, amit hozzánk hasonlóan a fogadóirodák is vizionálnak (1.57). Mi viszont bízunk benne, hogy Lewis (2.37) alaposan odateszi magát! Nagyon ráférne egy sikeres torna Jackpotra! Kellene az az önbizalom a decemberi VB-re, egyszerűen egy jó Lewisra szüksége van a PDC-nek! Véleményünk szerint az eddig látottak alapján egyikük sem fogja földbe döngölni a másikat, így talán a legek piacán a 16.5 overrel nem lövünk nagyon mellé (1.40).

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 11. 13. 15:45 CET

Borítókép: Michael van Gerwen. (Fotó: Dartsnieuws.com / Flickr)