Történelmi mérkőzés előtt Grúzia, aki legnagyobb sikerére készül, míg a görögök Tbilisziben érvényesítenék a papírformát, de nem lesz egyszerű dolguk 50 ezer fanatikus szurkoló előtt. 

Grúzia: Kvaradona visszatérhet

Sokkal nagyobb csatát vártunk a Grúzia - Luxemburg elődöntőtől a pótselejtezőben. A hazaiak legnagyobb sztárja, Khvicha Kvaratskhelia eltiltását töltötte, de a miniállam nem tudott élni az eséllyel, első félidőben konkrétan kapura lövésig sem jutottak, miközben a hazaiak Zivzivadze góljával megszerezték a vezetést. Végig fölényben játszottak a grúzok Tbilisziben az 50 ezer néző előtt, második félidő elejére pedig el is dőlt a továbbjutás sorsa. Ekkor kiállítottak egy luxemburgi játékost, addig sem voltak veszélyesek a hazaiak kapujára, de után a grúzok növelték az előnyüket Zivzivadze újabb találatával. 

„Még csak félúton vagyunk” – mondta Zivzivadze a csütörtöki meccs után. "Most be kell fejeznünk küldetésünket."

Azzal azonban tisztában vannak Grúziában is, hogy ez önmagában kevés lesz Görögország ellen, mint ahogyan az is, hogy a döntőt, mely az Eb-részvételről dönt, szintén Tbilisziben játsszák. Szükségük lesz a legjobbjukra, szerencsére Khvicha Kvaratskhelia visszatérhet az eltiltásából. A Napoli sztárja több, mint egy hetet pihenhetett a mérkőzésre, tisztában van vele, hogy mennyire fontos lesz ez a találkozó. A Szovjetuniótól való elszakadást követően, most juthatna ki először nemzetközi tornára Grúzia. A nemzet a szovjet-érában érte el legnagyobb sikerét, mikor az 1982-es válogatottba több grúz játékos is került az ukránok mellett. 

A grúz rögbi: Az ország, mely jobbára a birkózóiról és súlyemelőiről volt ismert, úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy fizikai kontaktusra építő labdajátékban, így lett állandó résztvevője a rögbi világbajnokságnak Grúzia, akik jelenleg is top15-ben vannak a világranglistán. A válogatott tagjai a világ egyik legjobb bajnokságában játszanak, szóval tényleg tényezők abban a sportágban.

A rögbi sikeréhez érhetne fel most a labdarúgás. A legerősebb keretével vághat neki Willy Sagnol csapata a sorsdöntő mérkőzésnek. Azt a francia edző is kiemelte, hogy nyertek és jó munkát végeztek, de nem játszottak tökéletesen. Lenne még mit javítani a csapat játékán. A védekezéssel nagy gondok nem voltak, de minden bizonnyal a görögök azért jóval komolyabb támadóerőt képviselnek majd, mint a luxemburgi válogatott. A másik, hogy támadásban is több kell a grúzoktól, mert a görög védelem képes volt olyan támadókat is megfogni, mint Kylian Mbappé. 

Görögország: Könnyed siker az elődöntőben

Annyira simán alakult a Görögország - Kazahsztán találkozó, hogy már félidőben lefújhatták volna, ugyanis a hellének már ekkor 4-0-ra vezettek. A kazah csapat teljesen besokkalt, helyzetig alig jutottak el, teljesen alárendelt szerepben voltak, míg a görögök hazai pályán kontrollálták az eseményeket, mondhatni épp a legjobbkor játszottak a legjobban, minimum ezt a szintet kell tartani a grúzokkal szemben is. 

Grúzia - Görögország tipp

Amiben érték lehet ezen a pótselejtezőn, azok a büntető lapok. Ez egy feszült összecsapás lehet, grúzok már Luxemburg ellen sem fogták vissza magukat, ha pedig hazai környezetben nem úgy alakul a mérkőzés, ahogyan azt elképzelik, ebből lehet egy kifejezetten feszült találkozó. Erre egyelőre még nincsenek szorzók, de amint frissítik a kínálatot, érdemes 4,5 vagy 5,5 lapra overt tippelni. Addig azonban, lehet némi fantázia még a mindkét csapat gólt szerez opcióban (2.02).

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

A 20Bet új játékosai remek sportfogadás bónuszban részesülhetnek első befizetésük során.

20Bet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Grúzia játékosa (Fotó: Gints Ivuskans / Shutterstock.com)