Mióta irányítja a Manchester City-t a katalán mester, azóta háromszor került szembe csapata az Aston Villával, és mindháromszor győzelemnek örülhetett. Tükrözi ezt a fölényt a 11:2-es összesített gólarány, és az sem túl jó előjel a birminghami klub számára, hogy Dean Smith háromszor vereséget szenvedett Guardiolával szemben. De talán most nem lesz annyira egyértelmű.

Kiindulási alapnak nézzük a bevezetőben említett három összecsapást. Többet volt a labda Sterlingéknél (70%, 63% és 69% birtoklás), és mindig 500 passz fölé jutottak, miközben az Aston Villa kontrákból próbált megélni, kevés sikerrel. Dean Smith együttese egyszer sem bírta a rá nehezedő nyomást, és egyéni hibákat vétettek a játékosok. Jelenleg viszont nincs akkora különbség szerintem a két csapat között, hogy a korábbi egyértelmű dominancia folytatódjon, ez persze nem jelenti azt, hogy nem a hazai együttes a favorit.

Manchester City - 1.25  Döntetlen - 6.75  Aston Villa - 13.00

Raheem Sterling (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Két mérkőzéssel kevesebbet játszott a Villa, és mégis ugyanannyi találatot szereztek, mint a City, tehát támadásban okozhatnak meglepetéseket Grealishék. Kontrák, ellentámadások terén jobbak mint korábban, nagyon sokszor lőnek kapura, ebben a meccsenkénti átlagot vezetik az egész bajnokságban, 15.9 lövéssel (nem sokkal lemaradva kettővel mögöttük jön a City 15.5-tel). A légteret is uralják, ami Guardiola számára annyira nem fontos, hogy a City nyerte a legkevesebb fejpárbajt az összes csapat közül.

Kicsit csapongok, de oda szeretnék kilyukadni, hogy a 2020 elején lejátszott 6:1-es City győzelem óta, sokat változott és javult a Villa, viszont számukra is lett volna jobb időpont erre az összecsapásra. Amíg ment a kettős terhelés a BL miatt a City-nek, addig jobban megfogható lett volna, azóta viszont láthatjuk, hogy elég komoly győzelmi szériát hoz Guardiola csapata, mely hazai pályán is fog játszani. Mindezek miatt a meglepetésre most nem tippelnék, de arra hogy mindkét fél betalál a mérkőzés során, arra igen. Ehhez leginkább a Villa támadójátékának hatékonysága kell, hiszen a manchesteriek tavaly január vége óta, mindig szereztek gólt hazai környezetben.

Borítókép: Pep Guardiola. Fotó: sbonsi / Shutterstock.com

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Mindkét csapat szerez gólt
    1.98 Unibet