Gyerünk Lars, meg tudod csinálni az újabb blamát!

Foci Eliteserien Strømsgodset SK Brann Lars Arne Nilsen

Nézegettem mostanában a Brann meccseit és itt az ideje ellenük menni. A szezont meglepően jól kezdték, azonban a rotálás hiánya már szembetűnő, illetve a csapat gyenge pontjait egyre inkább megtalálják az ellenfelek, így a tabellán el is kezdődött a lassú visszaesés. Kellene a megújulás a Bergennél, azonban Lars Arne Nilsen már többször bizonyította az utóbbi években, hogy erre nem képes. Ezúttal ezt a Strømsgodset használhatja ki.

Számos probléma van a Brann mögött

Utoljára a szezon beharangozójában beszéltem nektek a bergeniekről, amikor is a Viking ellen vetettem őket össze. Őszíntén meglepődtem, hogy a bajnokságot jól kezdték és több fordulón keresztül a harmadik helyen álltak. De mint minden jó sorozat, ez is véget ért és a hiányosságok egyre inkább előtérbe kerülnek. Ezek mindegyikét nehezen lehetne egy cikkben kifejteni, azonban a fontosabbakról ejtsünk néhány szót. A szezon kezdetén úgy tűnt, hogy nagy szerencse néz a Brannra, miután szerencsejáték-függőség és a csapat kasszájából való lopás miatt a Molde elküldte Vegard Forrent a csapattól, akire így ingyen csaphattak le Bergenben. Ráadásul hiányposztra igazolták, miután a tavaly távozó Vito Wormgoor helye üresen maradt. Az előző meccsen kisebb izomsérülést szedett össze a korábbi norvég válogatott védő, így valószínűleg az Acosta - Kolskogen duó fog összeállni hátul. Acosta idén nincs olyan nagy formában, így sebezhető pontnak érzem a védelemben.

Bismar Acosta és Håkon Opdal is csak sérülés miatt kerülhet be a kezdőbe
(Fotó: Stefan Holm / Shutterstock.com)

Forren játékára van esélye, viszont a bravúros védésekkel kimagasló Ahamada és a box-to-box középpályás Ordagicéra nincs. Tehát, könnyen lehet hogy három, de legalább kettő alapember nem fog bekerülni a keretbe sem. További probléma, hogy a pihentetéseket nagyon érdekes módon menedzseli Nilsen. Tavaly is már szembetűnő volt, hogy a szélső pozíciókban játszat védőket is, akik így jól levédik azt az oldalt, azonban az előre játék így teljesen áthelyeződik a másik oldalra. Nilsen szerencséjére a másik oldal rendkívűl jól működik: Gilbert Koomson minden számítást felülmúlva már 7 szerzett góllal rendelkezik szélső létére. Középen Bamba elmarad a várakozásoktól (3 gól) azonban az ő helyére nincs annyira alternatíva. A tavalyi szezont a másodosztályban töltő Erlend Hustad szokott a helyére beállni, aki eddig egy találatot jegyzett. Mindenesetre a Koomson - Bamba függés igen komoly a támadójátékot illetően, miután ők ketten minden meccsen a kezdőben kaptak szerepet. Kevesebb mint másfél hónap alatt, így 10 meccset játszottak le és kijelenthetjük, hogy a formájuk ingadozása nem a véletlen műve. Ez kijöhet egy olyan ellenfél ellen, mint amilyen a Strømsgodset.

A dán gegenpressing jól működik Norvégiában

Henrik Pedersent tavaly szerződtette a Strømsgodset a vezetőedzői posztra, miután a csapat a kiesőjelöltek között komoly sansszal rendelkezett az OBOS-ligaen tagságra. Végül sikerült az osztályozó hely fölött zárni és a fejlődés látványos volt a dán mesterrel. A kérésére olyanokat szerződtettek, akik fizikálisan a norvég átlag felett vannak és végig tudják robotolni a 90 percet. Mawa és Salvesen egészen hihetetlen fizikai adottságokkal rendelkezik, míg a jobboldalról Kristoffer Tokstad feladata az asszisztok előkészítése. A középpályáról Herman Stengel komoly hiányzó lehet, azonban a Maigaard - Hove - Ipalibo sornak elegendőnek kellene lennie a Brann lassú játéka ellen.

Lapok. A Pedersen-féle letámadás leginkább a Bodø játékához hasonlít. Megpróbálnak mindenhova odaérni, míg az ellenféltől a gyorsabb sebességükkel elvenni a labdát. Ennek következtében kevés lapot szereznek meccsenként (1,4), amely a Brann (2,4) ellen elgondolkodtató. Az eddig lejátszott 10 fordulóban hétszer is több lapot szerzett a Bergen az ellenfelénél. 2.33 a szorzója, hogy a vendégek szereznek több lapot a meccsen.

Aki megnézi az elmúlt fordulók meccseit, az konstatálhatja, hogy a ‘godset sincs a legjobb formában. A legutóbbi négy fordulóban összejött három vereség (Molde, Rosenborg, Vålerenga) egy győzelem mellett. Ettől függetlenül azonban nem esnék kétségbe, mivel ez egy jó match-up a hazai gárdának. Fizikálisan sokkal jobb állapotban vannak és rá fogják tudni erőltetni a megújulni képtelen bergeniekre az akaratukat. Az egyetlen hazai vereségüket a Molde ellen (0-4) szenvedték el a múlt hétvégén, amely igencsak túlzó volt a helyzeteket tekintve. Vicces, ezt egy 0-4 után kijelenteni, de ha Salvesen jobban koncentrál, akkor több gólt is szerezhetett volna. Ott egy olyan támadósor ellen játszottak, amely a Bodøvel egyetemben jelenleg más szinten van a többi norvég csapathoz képest. Ha nyomást tudnak helyezni a Brann hátsó alakzatára, akkor nyert ügyük van.

Látványosan összeomlott már ez a bergeni kártyavár idén egyszer a Bodø otthonában, ahol bő félóra játék után 4-0-át mutatott az eredményjelző. Pedig azon a meccsen a legjobb összeállításában léphetett pályára Nilsen mester csapata, így komoly problémákat jósolok nekik erre a meccsre is. Erős nyomás nehezedhet rájuk, amit a Bodø ellen sem menedzseltek jól. Tavaly egyébként már ez a két mester meccselt a drammeni találkozójukon és Pedersenék hintettek egy hatost a Brannak. Érdekes, hogy akkor kezdett el kísérletezni Nilsen a 4-3-3-mal, amit biztosan alkalmazni fog szerda este is. Ami érthetetlen, az pedig az, hogy ezen a meccsen, hogyan lehet alacsonyabb szorzója a vendégeknek a győzelemre (2.55), a Strømsgodsettel (2.70) szemben. Ameddig ez így marad, addig az 1X-től (1.50) egészen a hazai győzelemig, mindenhol értéket lelhetünk fel.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020-07-28, 14:55

Borítókép: Brann Bergen játékosa (Fotó: Stefan Holm / Shutterstock.com)

NBA korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 20 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Strømsgodset - Brann Tipp

  Strømsgodset - SK Brann; Strømsgodset AH 0.0
  2.02 Bet365Hozzászólások 9

HT

HT

 • 2020 júl 28. 19:34

Nálam ez egy nagyon döntetlenes mérkőzés, amivel valószínűleg mind a ketten elégedettek lesznek.

gavrilo14

gavrilo14

 • 2020 júl 28. 20:25

Benne van a pakliban, de számomra a döntetlen olyan megfoghatatlan végeredmény. Évente egyszer kb. szoktam ajánlani. Szerintem míg a 'godsetnek a magasabb a szorzója, addig lehet felé menni.

chabialonso

chabialonso

 • 2020 júl 28. 21:45

A lapok, és hazai gólok kombinációja is jó fogás lehet.

Powell

Powell

 • 2020 júl 29. 09:43

A lapokat szerintem megjátszom jó tippnek tűnik a meccs végkimenetele viszont az abszolút 3 esélyes.

csabax

csabax

 • 2020 júl 29. 15:44

Ez az a meccs, amelynél maximum gólokra fogadnék. Talán 1.5 gól felett.

gavrilo14

gavrilo14

 • 2020 júl 29. 17:19

Lapok tetszenek a felsoroltakból. A csapatok átlaga benne van a cikkben, viszont megnéztem, hogy az ellenfelek mennyit szereznek ellenük. Nos a 'godset ellen 1,6; míg a Brann ellen 1,5! Így megéri a 2.00 feletti szorzó. Csabax, nekem a 1,5 gól felett 1,18-ért kizárt. Akkor inkább nem fogadnék semmire.

csabax

csabax

 • 2020 júl 29. 19:02

Szerintem ilyen helyzetben jó opció az a semmire sem fogadás.

HT

HT

 • 2020 júl 29. 22:19

El kell ismernem Gavrilo, neked lett igazad.

Powell

Powell

 • 2020 júl 30. 09:11

Gratula gavrilo14!Nemhiába vagy norvég foci szakértő:)!


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

NBA korai kifizetés ajánlat

 • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 20 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek