Az OTP Bank Liga mérkőzései mellett a Magyar Kupában is folytatódnak a küzdelmek. A címvédő Ferencváros váratlan kiesésével igazán nyílttá vált a második számú hazai trófeáért vívott versenyfutás. Szerdán kora este pedig a végső sikerre áhítozó Debrecen a másodosztályú Győr otthonába látogat.

2023 febr 8. 19:00

Tavaly jól ment a Győrnek a kupában

Aki a bajnokság küzdelmei mellett figyelmet fordít a Magyar Kupára, az tudhatja, hogy a Győr gárdája a múlt évben nagyot ment a sorozatban. A korábban sokáig élvonalbeli klubnak számító együttes csaknem 10 évvel ezelőtt számüzetésre kényszerült a másodvonalba, és az eltelt hosszú idő alatt legnagyobb eredményük a tavalyi elődöntőbe jutás volt. Végül a későbbi győztes Ferencváros állította meg a négy között a Rába-partiakat (1:4).

A pozitív meglepetések azonban idén sem kerülték el a kisalföldieket, hiszen októberben a 32 között az NB1-ben ezüstérmes helyen tanyázó Kecskemétet ütötték ki a sorozatból. Kiss Bence első félidei találatára vendégoldalról nem érkezett válasz, így Tímár Krisztián együttese került a nyolcaddöntőbe. Mindazonáltal nem a legjobb előjelekkel várja a Győr a találkozót, hiszen vasárnap fontos rangadót veszítettek a szomszédvár Haladással szemben (1:3) és a mutatott játékuk rengeteg kívánnivalót hagyott maga után.

Dzsudzsák a Puskás Arénában szeretne még idén játszani

Nekünk nagyon beragadt egy cikk tavaly novemberről, amikor a Dzsudzsit a görögök ellen megnyert barátságos meccs után kérdezték visszavonulásáról. A magyar válogatott rekordere akkor azt nyilatkozta, hogy élmény volt számára a felújított Puskás Arénában pályára lépni és őszintén bízik benne, hogy még az idei szezonban tétmeccsen ezt újra megteheti. A Debrecen csapatkapitányának ugyanis a gyűjteményéből még hiányzik a Magyar Kupa trófeája és idén jó esélye nyílhat bezsebelni azt.

Egyébiránt Dzsudzsáktól eltekintve a Lokinak is felettébb jól jönne egy kupasiker, hiszen a 2010-es évek aranykorszakát követően jópár éve szenved a Debrecen. Hosszú idő után úgy fest, hogy a mostani lesz az idei első szezonjuk, amikor elégedettek lehetnek a teljesítményükkel. Pláne, ha még egy trófeát is behúznának. A bajnokságban ugyan Joao Janeiroval a szezon kezdetén enyhén szólva is döcögött a szekér, ám Srdjan Blagojevic őszi kinevezése nagyon jó döntésnek tűnik, hiszen szerb tréner alatt sokkal élesebb, eredményesebb focit játszik a Loki.

Labdarúgó NBI - Debreceni VSC-Újpest FC 002
Dzsudzsák Balázs és a Debrecen együttese idén szeretne nagyot alkotni a Magyar Kupában. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Óvatos tippel támadjuk a kupacsatát

Annak ellenére, hogy a két csapat közül egyértelműen a vendég Debrecen a favorit, fogadási szempontból érdemes kellő óvatossággal közelíteni a mérkőzéshez. Tudjuk, hogy a kupamérkőzések sokszor rizikósak összeállítások tekintetében, hiszen egyes trénerek ilyenkor előszeretettel adnak lehetőséget a bizonyításra olyan playereknek, akiket esetleg a bajnoki küzdelmek során többször mellőznek. További rizikófaktor lehet a hétközi esti időpont, főleg egy hosszabb szünetet követően, amikor az együttesek még idény eleji formát produkálnak. Nem utolsó sorban pedig az időjárási tényezőket is érdemes megvizsgálni. Most a héten igencsak hideg időre számíthatunk, különösen miután lemegy a nap, így az igen alacsony hőmérséklet is befolyásolhatja a mérkőzés ritmusát. 

Mindezek figyelembevételével is a Lokit érezzük a mérkőzés esélyesének. Amennyiben a Hajdúságiak kellően komolyan veszik a csörtét, akkor nem lehet kérdés a továbbjutásuk. A Győr Haladás elleni mérkőzését sikerült megtekintenünk és azt kell mondanunk, hogy az ott mutatott játék alapján sok esélyük nincs, kiváltképp ha a Debrecen kellően éles lesz szerda este. Ugyan az első osztályú ellenfél, valamint a meccs tévés közvetítése hozhat némi felfokozott hangulatot a győri játékosoknál, ám a valós erőviszonyakat tekintve osztálykülönbségnek kellene látszódni majd a pályán.

Ránézve a meccs fogadási kínálatára, ugyanakkor kissé meglep minket a Loki viszonylag magas kimeneteles szorzója. Véleményünk szerint még van érték a vendégek oldalán és érdemes időben lecsapnunk ezekre, amíg a fogadók szét nem szedik az oddsokat. Mindazonáltal az ilyen kötelező jellegű győzelmek jönnek a legnehezebben. Ráadásul kérdéses, vajon Blagojevic mennyire rotálja meg a piros-fehéreket? Dzsudzsák interjújából kiindulva várhatóan erős kezdővel lép pályára Loki, ám tartva egy esetleges rendes játékidőbeli döntetlentől, legerősebb tippünk a DNB piacon található. A 90 perc során döntetlennél rosszabb eredményt aligha ér el a Debrecen szerda este.

  • Győri ETO - DVSC Debreceni tipp

    Debrecen DNB
    Unibet
    1.50

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt