Hallod Neymar? Kevesebb fodrász, és Aranylabdás leszel!

Chan
2020 febr 6. 23:48
Szólj hozzá!

Foci cristiano ronaldo Neymar Aranylabda Lionel Messi

Tesó, én csak jót akarok. Eleget verébkedtél, focizzál inkább!

Inasba rak bárkit

Remekül bánik a labdával Neymar, a cselei annyira pimaszak, hogy nemrég sárgalap is lett a vége az egyiknek. A francia élvonal legnagyobb cselgépe, meccsenként 5.7 sikeres megoldása van. Nem csak a trükkök a lényeg, meccsenkénti kulcspasszok számában is élmezőnyben van, csak Rongier, Di Maria és Payet előzi meg. Kapura lövések terén élen jár, amik sok esetben egyéni megoldás után következtek, és ez is lenne a lényeg, hogy Neymar tudása győzelmet érhet, akár úgy is, hogy ő szerzi a gólt, vagy épp akkor is, ha csak előkészíti, és olyan helyzetet teremt, amikor a társnak csak be kell rúgnia a hálóba a labdát.

Helyet és időt teremt társainak

Taktikai következményei is vannak Neymar komplexitásának. Egy az egy ellen simán megeszi bármelyik védekező ellenfelét, ezért ha ki akarják kapcsolni a játékból, többen is figyelnek rá. A lenti jelenetben például Coutinho szerez gólt, miután megkapja a labdát Neymartól. Simán átgondolhatja, megnézheti, hogy az ellenfél kapuján belül melyik részre lője a labdát. Több védőt is elvon Neymar az akció során, így nem csak hogy Coutinhónak, de a többi társának is több helye, és ideje van, ha eljut hozzájuk a labda. Itt jön a gond, az a ha, azért tud ha maradni, mert időnként öncélú cselesorozatba kezd Neymar, elfelejtve a taktika lényegét.

Amikor saját magad ellensége vagy

Sokan felhozzák Neymar ellen a műeséseket, a színjátékot, de nem hinném, hogy ez a legnagyobb gond vele. A probléma legnagyobb forrása a koncentráció hiánya, tehát az ő esetében is igaz, hogy minden fejben dől el. Ha fontosabb számára egy buli, mint egy meccs, akkor a bulit választja. Ha fontosabb számára, hogy beégessen egy védőt, mint a csapatjátékból adódó győzelem, akkor folyton cselezgetni fog öncélúan. A közösségi média térnyerése előtt is extrém külsővel nyomult Neymar, mintha valamit kompenzálni akarna azzal, hogy hajstílust vált havonta, és az sem tesz jót karrierjének, hogy sztárokkal jár bulizni, de nem csendben, minden szombaton, hanem amikor kedve támad hozzá és lehetőleg úgy, hogy mindenki tudjon róla.

"Jelenleg én vagyok a Föld legjobb játékosa. Messi és Ronaldo után én következem, de ők más bolygóról jöttek, szóval ezért vagyok a legjobb" - Neymar.

Ezt az idézetet többször is elmondta, több helyen. Egyrészt a tisztelet jele, ahogy a két űrlényről beszél, de másrészt mintha beletörődés is lenne a sorsába. Nem akar náluk jobb lenni, beéri azzal, hogy a világ egy remek brazil cselgépnek tartja, akinél vannak jobbak is. Pedig képes lenne megugrani az űrlény szintet, de ehhez kitartás és koncentráció kellene. Ronaldo sem veti meg a bulit, tehát nem a buli a probléma, hanem a túlzásba vitt buli, vagy a túlzásba vitt cselezés, amikor nem tudod hol a határ a még jó - már rossz között. Neymar reakciói egy érzelmes embert mutatnak, aki ezeket az érzelmeket nem képes kontroll alatt tartani. Mondhatjuk, hogy Messi és Ronaldo árnyékában nincs esélye Aranylabdát nyerni, de valójában nem az árnyék miatt nem nyert még, hanem saját maga miatt.

Szavazás

Szerinted Neymar fog nyerni Aranylabdát?


Igen.9 (36%)

Nem.16 (64%)


Összes szavazó: 25

2020-as Aranylabda győztese:

A teljes kínálatot az Unibetnél találod a Labdarúgás - Speciális menü alatt!

A szorzók ekkor voltak érvényben: 2020. február 12. - 13:20 - azóta változhattak!

Borítókép: Fotó: Asatur Yesayants / Shutterstock.com

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org