Hangolódnak a Tour de France-ra

Nagy Bence
2018 jún 5. 21:29
Szólj hozzá!

Kerékpár Chris Froome Tour de France Vincenzo Nibali

Majd egy hónap és kezdődik a világ legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de France. Ennek egyik felvezető egyhetese a Critérium du Dauphiné. Idén is annyira jól sikerült összeállítani az útvonalat a szervezőknek, hogy ideális felkészülést nyújtson a francia körversenyre. A szerdai csapatidőfutamot vizsgáljuk meg jobban, elsősorban a Dauphiné fényében. 

Kísérteties a hasonlóság

Amolyan utolsó felmérő a Critérium du Dauphiné a Tour de France előtt, hogy melyik összetett esélyes épp holt tart. Nem kell azonban az eredményekből messzemenő következtetéseket levonni, mivel inkább azok a versenyzők szoktak brillírozni, akik végül a TdF-en nincsenek ott a végelszámolásnál az első tízben. Érdemes kiemelni az idei egyhetes negyedik szakaszát (ha a prológot nem számítjuk, akkor a harmadikat), mivel a Touron egy nagyon hasonlót láthatunk majd. A táv megegyezik, mindkettő 35 kilométer, kevésbé technikás és sík. A csapatidőfutam lényege, hogy megpróbáljanak minél jobb időt menni a csapatok úgy, hogy minimum 4-5 emberük maradjon a végére. Ilyen hosszabb táv esetében ideális nem óriási tempóval kezdeni, mert akkor teljesen elkészül erejével a csapat többi tagja és szétesik a soruk.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Favoritok

A vasárnapi rövid prológból kiindulva, a brit Sky csapata még mindig bombaformában van. Négyen végeztek az első 15-ben az időfutamon, Geraint Thomas csak azért nem nyerte meg és kapott 21 másodpercet csapattársától, az összetett első Kwiatkowskitól, mert egy kanyart elnézett. Ennek értelmében nem meglepő, hogy 1.33-as szorzón fogadhatunk rájuk. Ebben semmi érték nincsen, lazán be fogják darálni a mezőnyt, ha nem jön közbe semmi.

Michal Kwiatkowski. Fotó: Adam Hodges/Shutterstock.com

A BMC-re 4.50-es szorzót adnak, de ez nem tükrözi a valóságot. Már a prológon is látszott, hogy azért messze vannak ők a csúcsformától (Bohli például egyik favoritként még első 20-ba se került). A vezérük Caruso, de ő nem egy Nibali vagy Thomas kaliber. Ezt próbálnánk kihasználni, ugyanis szabad a rablás a dobogó alsó két fokáért. Erősen kérdéses, hogy a BMC oda tud-e érni. Bőven vannak jelentkezők az első háromba. 

Meglepetésre fogadnánk

Ha azt vesszük, akkor a Mitchelton-Scott jó szereplése nem is lenne akkora meglepetés, de a fogadóirodák érdekes módon 4.00-es szorzón kínálják a dobogójukat. A BMC és a Sky mellett a Quick-Step a szokásos favorit, de ha azt vesszük, akkor az ausztrál csapat még jobb is a belgáknál vagy az amerikaiaknál. A Tirreno-Adriaticón ezüstérmesek lettek a csapatidőfutamon, pedig abban a mezőnyben még a dobogó is kérdéses volt. 

A jelenlegi csapatban ott van Adam Yates mellett, Lucas Hamilton, aki megtanult kronót menni. Abban a Tirrenós hetesben nem csak ők ketten voltak ott, hanem Impey is, aki világéletében jól bírta az időfutamokat. Hármójukon kívül ott lesz Alexander Edmondson, aki pályásként kezdte, de mára országúton is a jó egyenkéntik specialistái közé tartozik. Damien Howsonból kiváló hegyi segítő lett, de ettől függetlenül nem felejtett el időfutamot menni, pályafutása elején ebben remekelt. Ez öt fő, közülük elég négynek célba érkeznie egy jó idővel. Ha Yates nem bukik, akkor meglehet az a dobogó. 

Az oddsok a Bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: 2018-06-05, 21:30CET!

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Dauphiné csapatidőfutam: Mitchelton-Scott dobogón végez
    4.00 Bet365Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -0.74 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

  • Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

SPF Előzetes hozzászólt
Ma, 12:32
World Tour: Újabb Quick Step siker?

Idén már hét World Tour egynapost nyert a QS, vasárnap jöhet a nyolcadik? Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
2019 ápr 22. 00:20
Fuglsang számára ez nem elég meredek verseny, sok volt a sík (főleg a végén), így pedig nehéz. Felmérte szerintem, hogy síkon nem szakítja le a franciát, egyszer megpróbálta, de nagyon könnyen átvette Alaphilippe.

Kerékpárban nem túl gyakori a még szerződéssel rendelkező bringások leigazolása (azt hiszem Dennis kapcsán volt ilyen, de az is talán hetekig téma volt), itt m
elektroD hozzászólt
2019 ápr 21. 23:38
Több naposon érthető, hogy egy esélytelennek vélt párharcot nem erőltet a végletekig. Itt egy egy naposon nem értem Fuglsang-ot vesztenivalója nem volt, amikor Kwiatkowski bekínálta őket utána akár egyből is próbálkozhatott volna. Nem tűnt úgy, hogy az utolsókat rúgná, esetleg besült támadás utána fejre állna és elgurulnának mellette.

Jövőre már lesz szerintem taktika va

Kapcsolódó cikkek