Ez nem teljesen úgy alakult, ahogyan elképzeltem. Megváltoztak az esélyek az Atlético Madrid - Chelsea párharcban?

Ide már Suárez harapása is kevés?

Ha ez a meccs január közepén lett volna, valószínűleg sima hazaiba húzzuk. A hiányzók ellenére is magabiztos volt az Atlético Madrid, azonban fokozatosan fogyott a lendület. Jöttek a bekapott gólok, majd a támadójáték is visszaesett. A nagy kérdés az: Paco López és a Levante elleni meccsekből érdemes kiindulni - akik ellen hagyományosan szenvedni szokott Simeone csapata -, vagy tényleg gondban vannak a Matracosok?

A spanyolok részéről sokan bíznak Luis Suárez rutinjában, aki már nyert BL-t, így a csapatot is sikerre vezetheti. Ez önmagában kevés, hiszen Suárez az elmúlt években nem remekelt az egyenes kiesés szakaszban, ráadásul a Chelsea ellen sem mindig megy neki: 9 mérkőzésen 2 gól és 4 gólpassz. Ha fogadni kéne az uruguayi támadó teljesítményére, én inkább a gólpasszt erőltetném (5.50), vagy egy harapást a mérkőzésen. 

Joao Felix (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

A meccsel kapcsolatban már jóval árnyaltabb a kép, mert bár nagyon csábító a hazai győzelem 2.77-ért, akkora érték nincsen benne. Az idén ugyanis nagy részben épül a szélsőkre az Atlético játéka, három belső védő mellett, univerzális játékosok kellenek mindkét oldalra, viszont ők nem bevethetőek (Trippier és Carrasco). Trippier nélkül mindössze egyetlen bajnokit úszott meg a kilencből Simeone csapata, bekapott gól nélkül. Renan Lodi szintén nem éppen megfelelő megoldás Carrasco pótlására, de nincs más lehetősége Simeonénak. 

A Chelsea is hasonló rendszerben játszik, mint a spanyolok, de náluk elől jóval gyorsabb támadók vannak, mint a spanyoloknál. Az Atlético védelme nem nyílhat ki, mert Giménez nélkül a Hermoso - Savic - Felipe trió nem életbiztosítás. Vrsaljko sem bevethető, szóval Marcos Llorente lehet a jobbszélső a hazaiaknál. Ezzel van egy óriási gond: Llorente az a játékos, aki képes összekötni a középpályát a csatársorral. Univerzális, több poszton bevethető, viszont a legrosszabbul épp jobboldali középpályásként játszott. 

Az Atlético Madrid idén hat meccsen nem szerzett gólt, ezekből öt alkalommal kényszerből Llorente volt a jobboldali középpályás. Mindezek után már érthető, milyen indokok miatt nem erőltetjük a hazaiakra való fogadást. A Chelsea edzője, Thomas Tuchel rendkívül fegyelmezett, BL-ben ez hatványozottan igaz. Akkor sem kockáztatott, amikor gólokkal verhette volna az ellenfeleket a PSG-vel. Miért épp most tenné? Két óvatos edző, akiknek a védekezés a fő fegyverük, most még inkább a defenzív foci felé fordulhatnak. 

Borítókép: Sportfogadas.org

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Atlético Madrid - Chelsea Tipp

    Chelsea vagy döntetlen + 3,5 gól alatt
    1.72 Unibet