Michael Bisping szokatlan dologra készül, legutóbbi meccse után három héttel újra harcba száll a UFC-ben. November 4-én Georges St-Pierre ellen vereséget szenvedett a 217-es gálán, aztán úgy döntött, hogy beugrik november 25-én a Fight Nightra, Kelvin Gastelum ellen.

Három hetes regenerálódás

Chas Skelly 2014 augusztusának végén fojtással nyert, majd két héttel később újra harcba szállt, és akkor pontozásos sikert aratott egy három menetes küzdelemben. Ross Pearson 2016 júliusában kétszer is meccselt, mindkét esetben pontozásos vereséget szenvedett. Ha a múltat nézzük, találhatunk Bisping számára pozitív és negatív példát is, de még ha egyhangú eredménye lenne a múltbéli eseményeknek, akkor sem lehetnének mérvadóak. Minden ember szervezete máshogy regenerálódik, más ütemben épül újra, ezért teljesen mindegy, hogy Skelly-nek sikerült, Pearsonnak pedig nem.

St-Pierre elleni küzdelme

Nézzük meg mi történt Bispinggel november elején. Az első menetben láthatóan nagyon félt St-Pierre földre vitelétől, ezért tartotta a távolságot, és nem mert támadni. Kanadai ellenfele viszont bevitt pár kemény ütést, és rúgása is talált az angol fején, a menet végére kicsit meg is rogyott Bisping. A második etap csöndesen csörgött, GSP jabjei célba értek, és volt egy sikeres földre vitele is, az angol meg elkezdett vérezni, de a menet végére átvette az irányítást. Aztán jött a harmadik felvonás, és a vég Bisping számára. Az utolsó pillanatok alább láthatóak, ekkora már GSP is felszakadt, mindenhol vér volt, és elég komoly ütéssorozatot beszedve, az angol védelme lényegében megszűnt, a kanadai pedig hátsó fojtással legyőzte.

Igazi angol bunyós

Ahogy vége lett a meccsnek, abból tökéletes látszik, hogy milyen mentalitású Bisping. Esze ágában sem volt kopogni, feladni a fojtás alatt, inkább elájult. Amikor megkérdezték tőle, miért vállal még egy meccset három héttel a St-Pierre elleni veresége után, azt válaszolta: "Miért ne?". Hosszú ideig úgy birtokolta övét, hogy nem állt ki senki ellen, most pedig ahogy elvesztette a vb-címet, rögtön ugrott az első lehetőségre. 38 évesen már nincs sok dobása, jövőre valószínűleg vissza is vonul. Nem hinném, hogy reálisan átgondolta, hogy fel tud-e készülni az újabb meccsre, hanem egyből lecsapott a kínálkozó lehetőségre. Bátor döntésnek tartják sokan, inkább vakmerőség és vereség utáni kétségbeesés eredménye.

Az ellenfél is szeret bokszolni

Kelvin Gastelum lesz az angol ellenfele, aki 12 évvel fiatalabb nála. Eredetileg Anderson Silva ellen meccselt volna, aki lényegesen nagyobb repertoárral dolgozik, mint a beugró Bisping. A felkészülés ilyen szempontból leegyszerűsödött, hiszen csak ütésekre kell számítania. Földön is jó Gastelum, de ha bokszra kerül sor, abban sem ügyetlen. A balosa piszok gyors és kemény tud lenni. Egyetlen dologban biztos hátrányban van, ez a magasság és ütőtáv. Ez a méretkülönbség azért megnehezíti a földre vitelt, és bokszot is, hiszen azon a távolságon, ahol Bisping fejet talál, ott még Gastelum csak a levegőt püföli. Ettől függetlenül nálam az amerikai az esélyes, a gyorsasága miatt, de győztesre nem fogadnék, hanem inkább arra, hogy nem fog végigmenni.

Michael Bisping 3.15  -  Kelvin Gastelum 1.33

Szerinted ki nyeri a bunyót?
Bisping
Gastelum
DoRiddles
 

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Nem megy végig az összecsapás
    1.40 Unibet