Tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is rendhagyó lebonyolítást kénytelen alkalmazni a PDC a darts Premier League kapcsán! Az alapból februártól május közepéig zajló sorozatot ezúttal négy turnusban rendezik április és május folyamán! Az első állomáson - Milton Keynesben - jövő héten minden hétköznap este egy fordulót játszik le a tíz fős mezőny!

Sose voltak ennyire gyengék az angolok

Az idei kiírás 10-es mezőnyében a darts "őshazájából", Angliából három játékos található! Viszont nem igazán emlékszem olyan időszakra, amikor annyira gyengének találtam volna az "Oroszlánosok" játékerejét, mint a mostani szezon előtt! A 2018-as világbajnok Rob Cross példának okáért hosszú ideje formán kívül dobál, s ezáltal sokak megkérdőjelezték tényleges jogosultságát a Premier Leagueben! Tény, hogy Voltage nem a legszebb időszakát éli, s gyanítom, ha a mezőny összetételét nem januárban hozzák nyilvánosságra, akkor most jó eséllyel helyette az UK Opent megnyerő James Wade várhatná a PL nyitányát! Nem csoda tehát, hogy Crosst komoly underdognak kiáltják ki már az első meccsén a debütáló portugál de Sousa ellen (3.30)!

Rob Cross az utóbbi időszakban mutatott formájával súlytalan lehet az idei PL-szezonban. (Sportfogadas.org)

Nagyon nem megy a játék továbbá a tavalyi győztesnek, Glen Durrantnek sem! Míg az angol 2020 első felében talán élete formájában dobált, addig az ősszel lezajlott egészségügyi problémái miatt teljesítménye visszaesett! Messze nem érzem őt olyan periódusban, hogy komoly esélye nyíljon a címvédésre. Egyedül talán a tavalyi döntős Nathan Aspinall lehet a Jolly Jokere az angoloknak, viszont az utóbbi nagytornákon - VB, UK Open - neki sem sikerült maradandót alkotnia! Egyszóval bajban érzem az angol kontingens playereit.

Pár szó az "első bálozókról"

Három olyan játékos is találhatunk az idei tabellán, akik debütálásukra készülnek ezen a kiemelt tornán! Közülük José de Sousát már említettem, aki jó eséllyel akár győzelemmel is kezdheti Premier League pályafutását Rob Cross ellen (1.85)! A portugál player jórészt a novemberi Grand Slam of Darts megnyerésével vívta ki a meghívást a PL-be, s bár irdatlan módon tudja dobni a tömeget, a profik között a kiszálló matekjával alighanem neki gyűlik meg legtöbbször a baja! Véleményem szerint korai volt a meghívása ide, de majd kiderül, rám tud-e cáfolni.

A táncoslábú Dimitri van den Bergh szintén újonca lesz a mezőnynek! Kim Huybrechts egykori tanítványa tavaly megnyerte a World Matchplayt, ám hosszútávon kiegyensúlyozott magas színvonalú játékra még nem képes! Mindenesetre ha jó ütemben kapja el a torna állomásait, benne van, hogy nagyot durrantson már az első PL-es évében! 

Végül úgy érzem, hogy pillanatnyilag a debütálók közül a legnagyobb potenciál a walesi Johnny Claytonban rejlik. A januári Masters megnyerésével utolsóként csatlakozott a tizes mezőnyhöz, s bombaformában dobált még februárban is! Ennek fényében az UK Openen elért nyolcaddöntője kissé csalódást keltő, ám bizonyos vagyok benne, hogy a rendkívül jó év eleji performansza kellő önbizalmat ad neki majd a legjobbak között! Peter Wright felkötheti ellene a nadrágot hétfő este!

Akik odaérhetnek a végén!

Véleményem szerint az idei Végső győzelemért zajló küzdelem a világranglista első két helyezettje között fog leginkább zajlani! Az aktuális világbajnok Gerwyn Price (3.50) abszolút felnőtt a feladathoz, hogy hosszútávon komoly riválisa legyen Michael van Gerwennek (3.50)! A hollandot sok év után a világranglista éléről is letaszította a walesi, s úgy fest, hogy végre kiélezett rivalizálást hozhat nekünk a profi darts! Nem meglepő tehát, hogy az Unibet totálisan egyforma oddszot kínál nekünk mindkettőjük Végső győzelmére!

Úgy vélem a Gary Anderson (12.00) és Peter Wright (6.00) által képviselt skót delegáció idén a Végső győzelem terén nem fog sok vizet zavarni. Kettejük közül Wright van véleményem szerint jobb passzban, ám voltak nekik sokkal élesebb, eredményesebb periódusaik, mint a mostani. Mondom ezt annak ellenére, hogy Anderson ugyebár döntőzött a decemberi világbajnokságon. A két fentebb megnevezett walesi és holland élmenőn kívül azért a bukik a két skót FinalFour-pozíciójára adják a legnagyobb sanszot még, ami azért benne van a pakliban, látva a mezőny többi tagjának mostani formáját, játékerejét!

A torna hétfői kezdetét megelőzően mindenképpen érdemesnek tartom az Unibet long-term fogadási piacát alaposan átböngészni, hiszen a fogadóiroda számos érdekes kínálattal színesíti a hosszú távú tételhelyezések palettáját! 

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Válogatott ligáknál és bajnokságoknál érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org