Hiányzók a védelemben, így maradnak a gólok nekünk

Foci Eliteserien molde IK Start

A Molde lassan megkezdi a Bajnokok Ligája-selejtezőjét, így a szövetség felé irányuló kérését jóváhagyták és szerdán (a fordulóból egyedül) megrendezik a harmadik kör visszavágóját. Attól függetlenül, hogy az egyik kiesőjelölt látogat az Akerbe, elég rossz előjelekkel várja ezt a találkozót a címvédő.

Vereség és veszteségek a hétvégén

Kezdjük talán a tippemet leginkább érintő tényekkel a Moldét illetően. Pár hete már jeleztem felétek, hogy bizony a vékony védősor kezd igencsak foghíjas lenne a hazai oldalon. A sérülések igen komolyan sújtották a kékeket és több hete egy defenzív középpályásnak kell visszamennie Martin Bjørnbak mellé. Ez kezdetben Ellingsen volt, majd miután ő is kiesett, jött Sjølstad. Aki követte a hétvégi Sandefjord elleni meccset, az képben van, hogy bizony Sjølstadot második sárgával kiállították az első félidő végén, így ő biztosan nem léphet pályára szerdán. Amit viszont csak az éles szeműek vehettek észre, az Martin Bjørnbak sérülése volt, akit a 82. percben úgy támogattak be az öltözőbe. Ekkor még 1-1 volt az állás és nem maradt több csere lehetősége a Moldénak, így kilenc fővel fejezték be az összecsapást (1-2). A beszámolók alapján térdsérülésről van szó és tekintve a két meccs közti rövid pihenőt, nagy valószínűséggel nem áll rendelkezésre a következő fordulóban sem.

A 2020-as szezonban eddig ők játszottak valamely középső védő poszton.
forrás: Sportfogadas.org

Kik maradtak opcióként? Egyetlen középső védő maradt, aki nem más, mint a június végén igazolt Sheriff Sinyan. Ő viszont eddig kőkemény 64 percet töltött a pályán és egyáltalán nem tűnt egy életbiztosításnak a szerepeltetése a Sandefjord ellen sem. A probléma súlyosságát viszont jól jelzi, hogy az eddig lejátszott 12 fordulóban senki más nem játszott középen azok közül, akik biztosan ott lesznek a szerdai meccskeretben. Sjølstad és Gregersen 100%-osan kihúzható, míg Bjørnbak és Ellingsen játékára minimális esély mutatkozik. Rajtuk kívül a tavalyi év játékosa, Magnus Wolf Eikrem sem tartott a csapattal Sandefjordba és a szerdai szereplése is kérdéses.

Az első siker után kell a bravúr

Ameddig a Molde szombaton elég mélyre kerülhetett ezzel a teljesen váratlan vereséggel, ahhoz képest a Start az ellenkező utat járta be. Első győzelmét szerezte meg a kristiansandi csapat és ezzel máris feljött az osztályozó helyre. A Mjøndalen ellen ráadásul egy sziporkázó 3-0-s győzelmet szállítottak, így Johnny Hardarson fiainak megjöhetett az étvágya ehhez a meccshez is. Az utóbbi hetekben a csatársor tovább erősödött, miután a tavalyi osztályozó hőse, Martin Ramsland és a két éve rekordösszegért igazolt Akinyemi is felépült. A támadók közül egyedül Bringaker nem bevethető, viszont egy játékos pótlása azért még megoldható lesz. Emellett ne feledjük el, hogy a Start nagyon közel járt a harmadik fordulóban is a győzelemhez. Akkor a hosszabbítás utolsó pillanataiban kapott góllal szenvedtek vereséget (2-3), így ez a fiatal együttes elhiheti, hogy van keresnivalója az Akerben.

Tény, a Molde minden tekintetben jobb csapat és ráadásul hazai környezetben fogadja a Startot, viszont súlyosnak érzem a hátul kialakult űrt. Ezért a hazai győzelem felé (1.30) nem mennék most el ilyen alacsony szorzón. A gólok terén a bukik egyértelműen hazai találatokat várnak, így a 2,5 over is nagyon alacsonyan kapható (1.41). Ami viszont jó ötlet lehet erre a meccsre, az a vendégek által szerzett gól (1.56). Nem világverő egyesület az IK Start, viszont ki kell használniuk az ellenfél gyenge pontját és biztos vagyok benne, hogy kelleni fognak a gólok a pontszerzéshez. Elől továbbra is nagy potenciál mutatkozik a Moldéban, így ehelyett lehet választani egy mindkét csapat gólt szerez opciót is (1.66).   

Borítókép: Molde stadionja (Fotó: DianaDeluxe / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Molde - Start Tipp

    Molde - Start; Start góljai 0,5 felett
    1.56 UnibetHozzászólások 4

HT

HT

  • 2020 aug 3. 22:46

Ez egy teljesen jó tipp. A Moldenak nem az a lényeg, hogy ne kapjon gólt, hanem hogy nyerjen. Ez pedig kapott góllal is összejöhet. A Start egyébként az utolsó öt meccséből csak egyszer kapott ki, és ha ehhez még hozzávesszük a Gavrilo által is említett utolsó fordulóbeli 3-0-ás győzelmet, akkor egyértelmű, hogy kezdenek magukra találni a katasztrofális kezdet után. Egy rúgott gól a részükről mindenképpen benne van a mérkőzésben.

grof19

grof19

  • 2020 aug 4. 12:00

Szerintem is benne van a Start gól a mérkőzésbe hiszen idegenben (5:8) gólaránnyal állnak. Mikor pedig egymással játszanak rendre meg van a gólváltás.

Powell

Powell

  • 2020 aug 4. 15:42

Mivel gavrilo norvég mesterünk mindig alapos és ahogy írta védő hiánnyal küszködik több tényező okán a Molde,plusz hozzá jön,hogy a norvég csapatok ahogy látom imádnak támadni a gólok is potyognak általában ez nálam 10/10 erősségű tipp.

gavrilo14

gavrilo14

  • 2020 aug 5. 18:23

Kijöttek a kezdők. Középen Sinyan - Ellingsen páros állt össze. Bjornbak viszont a padra se tudott leülni, tehát nincs középső védő tartalék (Gregersen és Sjolstad alapból esélytelen volt). Tekintve, hogy Ellingsen hetek óta nem játszott, így mindenképpen bizakodó vagyok a tippel kapcsolatban :)


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek