A magyar szerencsejátékosok soha ki nem nyíló malac perselye, a Szerencsejáték Zrt nyerte el, a Nemzetközi PR szövetség IPRA-díját „Consumer PR for existing service” kategóriában, amit nemes egyszerűséggel PR Oscar-díjnak neveznek. Ezek nem csak az ő érdemük, hanem a miénk is, hiszen az átlagemberek, a nép veszi a lottót, szóval gratulálok minden magyar szerencsejátékosnak!

2020 tavaszán kapott egy pofont az élettől a világ is, meg a Szerencsejáték Zrt. is, mely addig nem érezte fontosnak a technikai fejlődést. A megcsappanó bevételek, a világégéstől tartó otthon ülő emberek viszont generáltak egy motivációt arra, hogy tenni kell valami modern lépést. Szükség volt rá, mert lottózni azért akart mindenki, csak hát ki mert elmenni a lottózóba Győrfi Pál üzeneteit követően. Ezért a társaság fogta magát, és partnereit bevonva belevetette magát a mobilos applikációk világába, és fókuszba került az otthonról is elérhető internetes, SMS-es, és Okoslottó mobilalkalmazás.

Fotó: Featureflash Photo Agency/Shutterstock.com

Tudtátok, hogy az Xvideosnak is van mobilappja? Na mindegy, haverom mesélte. Az idősebbek nem feltétlen tudják, hogy a Facebookon kívül másra is használható a mobil, és az volt a célja a Szerencsejáték Zrt-nek, hogy ők is megismerjék például az Okoslottó alkalmazást. Annyira szépen írják közleményükben, aminél szebben nem lehet leírni ezt az egészet: "kiemelten edukálja a lottózói játékot kedvelő idősebb korosztályt is". Kár lenne tagadni, a számszerű adatok alapján jól sikerült az edukáció.

Az akció eredményeként több mint 60%-kal nőtt a digitális lottózás aránya, a növekedés ugyan megállt, de nem esett vissza, tartja a szintet. Háromszorosára nőtt az Okoslottó alkalmazást letöltők száma. Mindezzel behoztak egy évtizedeset lemaradást a nagyobb külföldi irodákkal szemben. Nem is a technikai újítást díjazták, ami valójában egy lépéstartásnak is gyenge próbálkozás a mai szerencsejáték piaccal, hanem az egész akció reklámkampány részét. A Nemzetközi PR Szövetség 43 főből álló zsűrije a Szerencsejáték Zrt-t emiatt díjazta.

Borítókép: Fotó: Baloncici/Shutterstock

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org