Olyan szorzókkal rukkoltak elő a bukik a fogadási kínálatban, hogy vétek lenne figyelmen kívül hagyni a Honvéd-Győri ETO NB2-es párosítást. Ha valaki csak felületesen is követi a Merkantil Bank Liga küzdelmeit, az pontosan tisztában lehet vele, hogy a Honvéd milyen slamasztikában van, míg a Győr hosszú évek után idén reális eséllyel pályázik a feljutásra.

2023 szept 3. 16:00

Érik az edzőváltás Kispesten

A magyar porondon ritkán foglalkozunk főoldali írásainkban egy héten belül ugyanazon csapattal, ám az NB2-es fogadási felhozatalban véleményünk szerint komoly fogadási értéket kínálnak nekünk az irodák. Ennek okán a Honvéd gárdája hétfő után ismét terítékre kerül nálunk. Ugyebár nem egészen egy hete már bővebben kifejtettük, milyen gomolyfellegek gyülekeznek az élvonalból frissen kiesett patinás fővárosi klub háza táján. Nos leszöggezzük: nem lepődtünk meg azon, hogy Pinezits Máté legénysége ezúttal a Haladással szemben maradt alul a Bozsik stadionban (1:2).

A hétfő esti párharcról tömören érdemes megjegyezni, hogy az első félidő színvonala felért egy kínvallatással, majd a Honvéd vezetőgólja után kissé felpörögtek az események. A hátrányban lévő szombathelyiek némiképp offenzívabb fokozatra kapcsoltak, s előbb Jancsó révén egalizáltak a 79. percben, majd slusszpoénként egy hosszabbításban megítélt büntetőt értékesítve mindhárom pontot elhozták Kispestről. Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a piros-feketéket még az ág is húzza. Nem elég, hogy az elvártaktól jóval gyengébben rajtoltak a másodosztályban, eredményességüket még bődületes bírói tévedések is jelentősen befolyásolják.

A Haladással szembeni vereség következtében Kerezsi Zalánék visszacsúsztak a tabella 10. helyére. Most már ténylegesen kezd forróvá válni a talaj a nyáron kinevezett Pinezits alatt, s gyanítható, amennyiben most sem szerez pontot a Honvéd, akkor a közelgő válogatott szünet alkalmas időpont lehet egy kispesti edzőváltásra.

Apró kisiklást leszámítva robog a Győri ETO szekere az NB1 irányába

Már a tavalyi év folyamán olyan tendenciák indultak meg a Győri ETO háza táján, ami azt mutatta, hogy az új klubtulajdonos, Világi Oszkár alatt komoly terveket szövögetnek a Rába partján. Az előző szezonban a Magyar Kupa-elődöntő számított régen látott pozitív eredménynek az ETO Parkban, míg olyan repülőrajtra igen régen volt példa, mint amit most produkál a csapat a másodosztályban.

Eleve a nyári felkészülési időszakban számos olyan játékos érkezett a klubhoz, akik komoly NB1-es, illetve külföldi rutinnal rendelkeztek. Ráadásul a vezetőség fittyet hányt a légiósszabályra, amely miatt jelentősebb pénzügyi támogatásoktól estek el. Szokták mondani mindennek ára van, s a zöld-fehérek a pénz helyett ezúttal az eredményességet helyezték előtérbe. Számításaik szerint a légiósokkal tűzdelt, NB2-es szinten tényleg erősnek mondható kerettel megcélozzák az idei feljutást, ami jóval komolyabb költségvetési bevételt jelenthet majd számukra.

Egyelőre úgy néz ki, hogy hosszútávú kalkulációik bejönni látszanak, hiszen a spanyol Antonio Munoz vezette legénység az eddig eltelt hat fordulóból öt alkalommal nyerni tudott, míg a 100%-os teljesítményt a két héttel ezelőtti nyíregyházi vereség (2:3) rontotta el. Mindazonáltal nagyon egyben van most ez a Győri ETO, amit jelez a pontok száma mellett tizenöt szerzett találatuk. A csapatban számos potens játékos akad, akik ezen a szinten igencsak élnek. Ilyen például a Fehérvárról érkező Claudiu Bumba, aki már négy dugónál jár a szezonban, de a klasszikus értelemben vett támadók közül is alig akad olyan, aki ne köszönt volna be legalább egy alkalommal az ellenfél hálójába.

Hogyan lehet itt underdog a Győr együttese?

Elolvasva idáig cikket, pluszban megnézve az eddig produkált mutatókat, jól érzékelhető, hogy komoly formai különbség jelentkezik a két rivális között. Ez a Honvéd már nem az élvonalból kiesett Kispest. Sokkal inkább még önmagát kereső, jobbára utánpótlásból felhozott fiatalokra építő, a korábbi NB1-es csapat gerincétől megfosztott alakulat érzetét kelti. Bár a szurkolók szezon elején azonnali visszajutást vártak, nagyon úgy tűnik, hogy ez a cél pusztán álom marad, amennyiben nem eszközöl sürgősen radikális változtatásokat a klub vezetősége. 

Tavaly hasonlóan bukdácsolva indult például a Diósgyőr gárdája, aztán Dragan Vukmir menesztését követően Kuznyecov Szergej az NB1-ig repítette a miskolciakat. Könnyen lehet itt még hasonló párhuzam, ám a jelenlegi Kispestet látva a bukikkal ellentétben eszünkben sincs őket favorizálni a vasárnap délutáni összecsapáson.

Sokkal inkább látjuk az értéket az eddig igen jól muzsikáló győriekben, akiknek nem mellesleg már a kerete is ütőképesebb, mint a fővárosiaké. Ennek okán egyértelműen az ő oldalukon keressük a fogadási értéket. Illetve nem is nagyon kell keresni, hiszen már a kimeneteles opciók piacán rögtön üvölt a realitástól jóval eltérő oddsok mivolta. Ismerve azonban a magyar foci, főképp a másodosztálybeli csapatok rapszodikusságát, sima kimenetelben nem tennénk meg a Győrt. Mindazonáltal több más fogadási területen - dupla-esély, draw no bet - ígyis szép kis szorzókat lehet elcsípni biztosítva egy esetleges döntetlen beesését. Mi nem is habozunk beajánlani az X2-es tippet. Nagyon meglepődnénk, ha jelen mentális helyzetéből pont az éllovassal szemben táltosodna meg a kispesti csapat.

  • Budapest Honvéd FC - Győri ETO tipp

    Döntetlen vagy Győri ETO
    Bet365
    1.60

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: A győri Borsos Filip és a debreceni Varga József a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Fotó: MTI/Krizsán Csaba