Hétfőn este egyetlen bajnoki mérkőzést rendeznek a hazai foci terén. Ennek keretében a Merkantil Bank Ligába idén kieső Honvéd gárdája a Haladás együttesét fogadja a Bozsik stadionban. A két nagymúltú együttesben közös, hogy mindkettő a vártnál jóval gyengébb szezonrajtot produkált, és most egy újabb pontvesztés még inkább megnehezítené a csapatok dolgát.

Nem akar működni a Honvédnál az új koncepció

Az élvonalból való kiesést követően nyáron nagytakarítás ment végbe a Honvéd háza táján. A csapatból számos légiós távozott, illetve a szakmai stáb is gyökeresen megváltozott. Míg a kispestiek keretét többnyire utánpótlásból felhozott fiatal játékosokkal töltötték fel, addig a kispadra szintén házon belülről neveztek ki edzőt Pinezits Máté személyében. A változtatásokkal teljesen új koncepciót kívánt megvalósítani a Honvéd, melynek eredményeként az NB1-be való azonnali visszajutást tűzték ki idei legfőbb célnak.

Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd- Mezőkövesd Zsóry FC 002
Nagy reményekkel vágott neki az idei NB2-es szezonnak a Honvéd gárdája. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ugyan a piros-fekete patinás klub a szezont győzelemmel indított Csákváron (1:2), a rákövetkező fordulóban a Kozármisleny hamar érzékeltette, hogy itt bizony vért, verejtéket kell izzadnia a Honvédnak, ha tényleg fel akar jutni az élvonalba. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a kispestiek több vereséget is beszedtek az eddig eltelt öt forduló alatt. Előbb az említett Misleny verte őket hazai pályán (1:2), majd legutóbb Siófokon hasalt el a fővárosi klub (2:1). Nyíregyházán pedig pontosztozkodásra kényszerültek (0:0). Pillanatnyilag a 2-1-2-es mérlegével csupán 8. pozícióban tanyáznak Kerezsi Zalánék, s most a vendégségbe érkező Haladás ellen sem lehetnek biztosak a három pont otthon tartásában.

Borzalmasan rajtolt a szombathelyi Haladás

Még a szezon kezdetét megelőzően úgy számoltunk, hogy a Haladás akár a feljutásra is esélyes sötét ló lehet, azonban az első három fordulóban elszenvedett sorozatos zakókat követően ez a feltételezésünk hamar elszállt. Az Aleksandar Jovic vezette zöld-fehérek az utóbbi évek legrosszabb rajtját produkálták, miután a frissen feljutó BVSC-től (1:0), a Csákvártól (4:2), illetve a Kozármislenytől (2:0) egyaránt vereséget szenvedtek. Márpedig ezt a három csapatot elnézve nem is mondható, hogy bitang erős sorsolást kapott volna a vas megyei gárda.

A blamákat követően a klub vezetősége média felületeiken rögtön közleményt adott ki, türelmet kérve az egyre inkább elégedetlen szimpatizánsoktól. Úgy vélik, hogy a csapat minősége jó, illetve a szakmai stáb is megfelelő az együttes élére, pusztán idő kell, mire a játék, illetve az eredményesség összeáll. Nos, egyelőre úgy tűnik, hogy tényleg erről lehet szó, hiszen az elmúlt két fordulóban már sikerült pontokat gyűjtenie a Halinak. Előbb a Nyíregyháza ellen hoztak hazai pályán egy értékes döntetlent (1:1), majd legutóbb vert helyzetből az utolsó pillanatokban egy öngól révén megszerezték szezonbeli első sikerüket a Tiszakécske otthonában (2:3).

A szorzók alapján inkább a Haladásra pakolnánk a tétet

Amennyiben tüzetesebben megnézzük a hétfő esti mérkőzés fogadási kínálatát, láthatjuk, hogy az irodák többsége közel 50%-nyi esélyt ad arra, hogy a Honvéd gárdája otthon tartja mindhárom pontot. Véleményünk szerint a realitásnál ez a valószínűség alacsonyabb. Elég rapszodikus teljesítményt nyújt a kispesti klub, érezhető még a csapat háza táján a kiesés utáni sokk. A szakmai stáb még keresi a játékát, illetve a fiatalok beépüléséről sem mondható, hogy zökkenőmentes lenne. 

Bár a szombathelyiek produktuma is hagy rengeteg kívánnivalót maga után, mégis azt mondanánk, hogy ez a Haladás messze nem játszik majd alárendelt szerepet a fővárosban. Igazából két rossz formában lévő rivális méri össze erejét, ahol totálisan három esélyes meccsel lehet dolgunk. Ahogy a Kozármisleny meg tudta lepni a kispestieket otthon, érzésünk szerint bárki képes lehet jelen periódusban erre. A szurkolók látványosan elégedetlenek, Pinezitsen és a csapat vállán érzékelhető az elvárások okozta nyomás, amely miatt könnyen megremeghetnek a lábak. Ennek okán szerintünk a dupla esély piacán egész szép oddsot kínálnak nekünk, hogy legalább egy pontot hazavisz a Haladás. Ti mit gondoltok?

125%-os üdvözlő bónusz 1000$-ig

A Sportbet.one fogadóirodánál akár 1000$-ig terjedő 100%-os első befizetési bónusz vár rád!

Sportbet.one regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: A vesztes kispesti csapat a szurkolókat hallgatja a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. Fotó: MTI/Kovács Tamás