Hosszútávú fogadások: A Valencia idén megmutathatja

Nagy Bence
2019 aug 15. 15:59
Szólj hozzá!

Foci Valencia CF LaLiga Marcelino

A Valencia ebben a szezonban meglepetést okozhat a spanyol bajnokságban, de most pozitív értelemben, ellentétben az elmúlt szezonnal. 

Mély keret

Az elmúlt évben hatalmasat hajrázott a Valencia. Marcelino állása olykor veszélyben forgott, hiszen sem a támadójáték, sem a védekezés nem állt össze. A bajnokság első felében óriási hullámvölgyek jellemezték a meccseiket, szezon második felére kapták össze magukat. Ezzel sikerült megszerezni a Bajnokok Ligáját érő 4. helyet, amely hosszútávú stabilitást biztosíthat számukra. Elsőre nem tűnik annyira értékesnek, hiszen azért a Valenciát tradicionálisan a top csapatok közé sorolják, de tavaly nagyon szenvedtek. 

Miért értékes a 4. hely? Az igazolások miatt. Egyértelműen vonzóbb célpont így a klub, amely nyáron elsősorban a támadósorát erősítette meg. Santi Mina és Simona Zaza távozott, ami nem tűnik akkora érvágásnak, figyelembe véve az érkezőket. Maxi Gómez a Celta Vigónál bizonyította, hogy gólerős támadó, lehet akár első vagy második opció is. Denis Cheryshev amolyan csodacsere lehet. Egyre több szó esik Florian Thauvin érkezéséről, akiről továbbra sem tett le a klub. Vele már komolyabb ambíciók is lehetnének!

Marcelino (Fotó: MDI / Shutterstock.com)

Egyelőre azonban Rodrigo megtartása az elsődleges, akit az angol klubok után már az Atlético Madrid is csábít (Diego Costa sérülése miatt). A spanyol válogatott támadó megtartása rendkívül fontos lenne, de ez még egyelőre kérdőjeles (mai nap állt edzésbe a csapatnál). A hátvédsor rendben van, kapuba érkezett a Barcelonából Cillessen, aki egy rendkívül jó halóőr, de nem kapott elég lehetőséget a katalánoknál. Marcelino számára a legfontosabb a biztos védekezés, ezért négy belső védővel kezdi meg a szezont. 

Egyrészt a Bajnokok Ligája miatt van erre szükség, másrészről a bajnokságban is szeretnék stabilizálni a helyüket az élbolyban. Mangala jött a Manchester Citytől,  vele kiegészülve ez egy minőségi hátsó alakzat lehet. José Gayát sikerült megtartani, mögé rutinos csere érkezett, jobboldalon Daniel Wass és Cristiano Piccini válthatja egymást. Középpályán a csapatkapitány, Dani Parejo testesíti meg a rutint, többiek pedig többségében fiatalok, de kellő tehetséggel rendelkeznek. Érdekes lehet majd Carlos Soler szerepe, tőle szintlépést várhatunk. 

Kedvező feltételek

A játékosállomány tehát minőségi, megfelelő egy kettős küzdelemre, ami az őszt illeti. Jobban felkészült Marcelino, mint tavaly, amikor a Bajnokok Ligája belerondított a szezon kezdetébe. Ezzel a kerettel a top4 alap elvárás lehet, de még a dobogó sem tűnik elérhetetlennek. A Barcelonánál komoly belső problémák vannak, Real Madrid egyelőre sötét ló, egyedül az Atlético Madrid az, amely jól jött ki a nyári átigazolási szezonból. Sevilla? Náluk sosem lehet tudni, de egy minőségi Valencia komoly problémát jelenthet a riválisoknak. 

A sorsolás is jónak tűnik, hiszen fokozatos terhelésnek van kitéve a csapat. A Barcelona lesz az első komoly ellenfél szeptember közepén. Épp időben, mert még a katalánok ilyenkor messze vannak a csúcsformától. Október végén Atlético Madrid, majd december közepén Real Madrid. Érdemes megfigyelni a szezon második felét is, mivel a januári Copa del Rey időszak alatt találkoznak a katalánokkal újból. Egy okos húzással (dobják a kupát) meglephetik őket, ahogyan a tavasszal már a BL-re készülő két madridi csapatot is. 

Borítókép: Valencia játékosok gólöröme (Fotó: EFECREATA.COM / Shutterstock.com)

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Valencia első négyben végez
    2.50 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -29.48 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2019 szept 11. 17:28
LaLiga:

Eddig 100%-os az Atlético Madrid, de az Anoetában a legjobb klubok is megszenvednek! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 szept 11. 11:25
LaLiga: Most kell lecsapni rájuk!

A Valencia májusi kupadöntő után újból kellemetlen perceket okozna a Barcelona számára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 aug 29. 15:53
LaLiga: Baszk derbi péntek estére

Elmarad a várva várt puskaporos baszk derbi és egy "csendes" mérkőzést láthatunk? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek