Két óriási pofon fogja helyretenni a Fenerbahcét? Esetleg épp ellenkezőleg, megmutatja a csapat gyengését? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a Baskonia elleni meccs árnyékában. 

2022 dec 16. 18:45 Közvetítés: Unibet

Érthetetlen vereségek Itoudis csapatától

A Fenerbahce kiváló játékkal sorra nyerte a meccseket, majd következett a Real Madrid elleni hazai derbi. A 14 pontos vereség nem mutatja meg, mennyire szétesett a török sztárcsapat. A dobások közül alig esett be valami, míg a spanyolok szárnyaltak, közel 50% környékén tripláztak, mezőnyből 70%-ot hoztak! Nick Calathes játéka szétesett, de az amerikai légiósokra sem lehetett büszke Itoudis. Két héttel később újabb komoly erőfelmérő volt, ugyanis az Olympiakos otthonába látogattak, akik manapság kiváló formában vannak, ez a meccsen is érződött. 

Kezdjük azzal, hogy egy házaspár az esküvője után meglátogatta az Olympiakos - Fenerbahce mérkőzést, nekik ez volt a házassági ajándék. Olyan hangulat volt a pályán, hogy már a meccset megelőzően tombolt az aréna, amit az első 3 percben egy 10-0-s rohammal hálált meg a pireuszi gárda. A törökök szinte remegtek, de érződött is a feszültség. Recep Tayyip Erdogan török elnök ugyanis az elmúlt két hétben kétszer is megfenyegette Görögországot, utalva arra, hogy bármikor megtámadhatja őket. Ha nem is csak emiatt, de a görögök kettőzött erővel küzdöttek. Az első negyedben 31 pontot dobtak, míg a Fenerbahce 11-et. 

Az összeomlás már itt látszott, de ami ezek után következett, az túltett mindenen. A félidőben már 58-31 volt az állás, mindeközben megünnepelték a szurkolók óriási tombolás közepette az ifjú párt is. A pályán pedig szó szerint felmosták a parkettet a törökökkel. Itt nem volt könnyű pont, ugyanis még a török hosszú indítások után is rendre visszaért egy-egy pireuszi játékos, hogy hatalmasat blokkoljon. A vége 94-67 lett, ami még hízelgő, hiszen a görögök, ha végig a legjobbjukat hozzák, bőven 100 pont felett termelhetek volna és 40-50 ponttal is kiüthették volna a török riválist. 

Ez egy megalázó vereség volt, két héten belül már a második. Alapjáraton nem is foglalkoznánk a Fenerbahce - Baskonia meccsel, de ilyen előjelek után lehet fantázia a vendég hendiben. Annál is inkább, mert a Baskonia feltámadt, nyertek az Anadolu Efes otthonában (aki a címvédő és a Fenerbahce nagy riválisa), így nem félnek Törökországban játszani. Az a kosár, amivel nyertek elképesztő volt, egy lábról elengedve, hátrafelé dőlve és kifordított testhelyzetből, Rokas Giedraitisnak ez volt az egyetlen sikeres triplakísérlete, épp időben. Ez már önmagában lökést adhat a baszkoknak, hát még az, ha meglátják, milyen állapotban van a Fenerbahce. 

  • Fenerbahçe Beko - Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz tipp

    Baskonia +5,5 ponttal
    Bet365
    1.83

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés