Időfutam világbajnokság: Címvédés következhet

Nagy Bence
2018 szept 25. 18:37
Szólj hozzá!

Kerékpár Tom Dumoulin Rohan Dennis

Tom Dumoulin címvédésre készül, de nem lesz egyszerű dolga, mert legnagyobb kihívója, Rohan Dennis jó formának örvend és a többiek még szót sem ejtettünk. Vajon a holland versenyző újból felér a csúcsra vagy új világbajnokot avatnak? 

Szomszédban versenyeznek

Ha valaki szeretné látni Peter Sagant, Tom Dumoulint vagy épp Vincenzo Nibalit, akkor nem kell messzire mennie, ugyanis az idei országúti kerékpáros világbajnokság Innsbruckban lesz. Az útvonal egy fokkal talán könnyebb, mint a tavalyi vb-n, de azért az 54 kilométeres táv tartogat nehéznek ígérkező kaptatókat. Az egyik ilyen a Gnadenwald, amely elsőre nem tűnik meredeknek (4,1 km és 7,8%), de az első 2,6 kilométer 10,5%, amiben vannak 14%-os részek is. A pálya eléggé hektikus és inkonzisztens. Sok benne a sík rész, ahonnét hirtelen jön egy meredek. Több kisebb kanyar és egy hosszabb lejtmenet is tarkítja az útvonalat. 

Egy újabb világbajnoki cím?

Tavaly Tom Dumoulin magabiztosan szerezte meg a világbajnoki címet. Mi változott ahhoz a sikerhez képest? Akkor a Giro d'Italia mellett a világbajnokságra készült, így optimálisan osztotta be az erejét. Idén változott a terv, mert megpróbálta a Giro - Tour duplát. Ez nagyon sokat vesz ki az emberből. Azóta csak a német körversenyen indult, próbált pihenni. Nehezebb így felpörögni egy újabb versenyre. Ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy a holland nagyon tudatosan készül. Ausztriában volt magaslati edzőtáborban a vb előtt. Az 1.61-es szorzója inkább a bátrabbaknak ajánlott, akik tényleg nagyon bíznak a sikerében, mert annyira azért mégsem tuti tipp. 

A kihívója ugyanis Rohan Dennis, aki még mindig adós egy jó világbajnoki szerepléssel. Az ausztrál időfutam specialista már nyert mind a három nagy körversenyen kronót, de egyéniben még első négyben sem tudott végezni a vb-n. Hiába specialistája a számnak, valahogy az év utolsó részére rendre elfogy a lendülete. Az viszont igaz, hogy 2018-ban csúcsformában volt. Két háromhetesen is megnyerte a legfőbb időfutamot, Girón Roveretóban verte 22 másodperccel holland riválisát. A 2.62-es szorzó nagyon csábító rá, de még mindig nem elég magas, hogy megérje rá fogadni. 

Jó formában a Quick-Step versenyzői

Sok esetben azért ki lehet indulni a csapatidőfutam eredményeiből az egyenkéntik előtt. Tavaly a Sunweb megnyerte a csapatot, Dumoulin az egyenkéntit és Kelderman 7. lett. 2016-ban a Quick-Step behúzta a csapatot és a versenyzőjük, Tony Martin nyerte az egyénit és Lampaert 7. lett. Idén újból a belga csapat nyert, közülük hárman indulnak az egyenkéntin: Bob Jungels, Laurens De Plus és Maximilian Schachmann. Utóbbit a favoritok között tartják számon és a dobogója nagyon is realitás. A pálya fekszik neki, sokat fejlődött idén a német versenyző, aki jövőre már a Borában teker.

Az év végére újból elkapta a fonalat, ennyiért érdemes bevállalni. Laurens de Plus lehet a sötét ló, ő is elhagyja idény végén a belga csapatot. Időfutamban már képes top10-es eredményt szállítani, ez a pálya még kedvezhet is neki. Lefevere versenyzői egész évben remekeltek, semmi meglepetés nincsen abban, hogy megnyerték a vb-t. Jungels tavasszal behúzta a Liege - Bastogne - Liege-t, de azóta nem jöttek az eredmények. Ha valaki nagy szorzót keres, akkor érdemes elgondolkoznia a győzelmén (23.00). 

Fogadj kötésben 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Maximilian Schachmann dobogón végez
    3.00 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 13.25 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2018 dec 1. 18:54
Akarat!
https://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/petr-vakoc-100-nap-mulva-ujra-ott-tekerek-majd-a-mezonyben

Én megmondom őszintén, mikor mondták év elején a bukását, nem gondoltam, viszontlátjuk majd, szerencsére nem így történt. Remélem sikerül neki a visszarázódás, Quick-Steptől pedig ez példaértékű!
Pozzato hozzászólt
2018 nov 28. 12:12
Szépen leírtam a movistaros dolgokat, de közben utána olvastam és így tárgytalan az egész. Elvileg Landa lesz a kapitány a Girón, utána megy segítőnek a TdF-re Quintanának, aki ott egyedüli vezér lesz. Míg elvileg Valverde megkapja a Vueltát a Girós segítsége miatt, amit Landának nyújt. Akkor ez így el is dőlt. Valamit nagyon ki kell találnia Unzuénak, hogy ebből legalább egy jó er
Pozzato hozzászólt
2018 nov 28. 12:03
Még egy hónap a "nyári szünetből", ami azért már nem sok. Kijött a Giro d'Italia és a Tour de France jövő évi útvonala, lehet csemegézni.
Giro d'Italia:
https://www.cyclingstage.com/giro-2019-route/
Tour de France:
https://www.cyclingstage.com/tour-de-france-2019-route/

Nagyjából lezárult az átigazolási szezon is, amivel kapcsolat

Kapcsolódó cikkek