Időfutam világbajnokság: Címvédés következhet

Nagy Bence
2018 szept 25. 18:37
Szólj hozzá!

Kerékpár Tom Dumoulin Rohan Dennis

Tom Dumoulin címvédésre készül, de nem lesz egyszerű dolga, mert legnagyobb kihívója, Rohan Dennis jó formának örvend és a többiek még szót sem ejtettünk. Vajon a holland versenyző újból felér a csúcsra vagy új világbajnokot avatnak? 

Szomszédban versenyeznek

Ha valaki szeretné látni Peter Sagant, Tom Dumoulint vagy épp Vincenzo Nibalit, akkor nem kell messzire mennie, ugyanis az idei országúti kerékpáros világbajnokság Innsbruckban lesz. Az útvonal egy fokkal talán könnyebb, mint a tavalyi vb-n, de azért az 54 kilométeres táv tartogat nehéznek ígérkező kaptatókat. Az egyik ilyen a Gnadenwald, amely elsőre nem tűnik meredeknek (4,1 km és 7,8%), de az első 2,6 kilométer 10,5%, amiben vannak 14%-os részek is. A pálya eléggé hektikus és inkonzisztens. Sok benne a sík rész, ahonnét hirtelen jön egy meredek. Több kisebb kanyar és egy hosszabb lejtmenet is tarkítja az útvonalat. 

Egy újabb világbajnoki cím?

Tavaly Tom Dumoulin magabiztosan szerezte meg a világbajnoki címet. Mi változott ahhoz a sikerhez képest? Akkor a Giro d'Italia mellett a világbajnokságra készült, így optimálisan osztotta be az erejét. Idén változott a terv, mert megpróbálta a Giro - Tour duplát. Ez nagyon sokat vesz ki az emberből. Azóta csak a német körversenyen indult, próbált pihenni. Nehezebb így felpörögni egy újabb versenyre. Ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy a holland nagyon tudatosan készül. Ausztriában volt magaslati edzőtáborban a vb előtt. Az 1.61-es szorzója inkább a bátrabbaknak ajánlott, akik tényleg nagyon bíznak a sikerében, mert annyira azért mégsem tuti tipp. 

A kihívója ugyanis Rohan Dennis, aki még mindig adós egy jó világbajnoki szerepléssel. Az ausztrál időfutam specialista már nyert mind a három nagy körversenyen kronót, de egyéniben még első négyben sem tudott végezni a vb-n. Hiába specialistája a számnak, valahogy az év utolsó részére rendre elfogy a lendülete. Az viszont igaz, hogy 2018-ban csúcsformában volt. Két háromhetesen is megnyerte a legfőbb időfutamot, Girón Roveretóban verte 22 másodperccel holland riválisát. A 2.62-es szorzó nagyon csábító rá, de még mindig nem elég magas, hogy megérje rá fogadni. 

Jó formában a Quick-Step versenyzői

Sok esetben azért ki lehet indulni a csapatidőfutam eredményeiből az egyenkéntik előtt. Tavaly a Sunweb megnyerte a csapatot, Dumoulin az egyenkéntit és Kelderman 7. lett. 2016-ban a Quick-Step behúzta a csapatot és a versenyzőjük, Tony Martin nyerte az egyénit és Lampaert 7. lett. Idén újból a belga csapat nyert, közülük hárman indulnak az egyenkéntin: Bob Jungels, Laurens De Plus és Maximilian Schachmann. Utóbbit a favoritok között tartják számon és a dobogója nagyon is realitás. A pálya fekszik neki, sokat fejlődött idén a német versenyző, aki jövőre már a Borában teker.

Az év végére újból elkapta a fonalat, ennyiért érdemes bevállalni. Laurens de Plus lehet a sötét ló, ő is elhagyja idény végén a belga csapatot. Időfutamban már képes top10-es eredményt szállítani, ez a pálya még kedvezhet is neki. Lefevere versenyzői egész évben remekeltek, semmi meglepetés nincsen abban, hogy megnyerték a vb-t. Jungels tavasszal behúzta a Liege - Bastogne - Liege-t, de azóta nem jöttek az eredmények. Ha valaki nagy szorzót keres, akkor érdemes elgondolkoznia a győzelmén (23.00). 

Borítókép: Tom Dumoulin (Fotó: Pau Franco / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Maximilian Schachmann dobogón végez
    3.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -37.21 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

peshark hozzászólt
Tegnap, 11:03
Egy kicsit hazai vizekre evezve...
Szombaton és vasárnap is Vásárosnaményból indul a V4 series két eseménye, szombaton egy Namény - Nyíregyháza etap van betervezve, amely egy beregi körrel indul, majd Kisvárda, Kemecse, Sóstó felől támadják be Nyíregyet a bringások, így 163,8 km-re növelve a szombati tekerést.. Még szimuláció is készült az etaphoz, hogy merre mennek, én biztos
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 10:33
Pletyka(?):
- Ilnur Zakarin > CCC, ez most már biztosnak tűnik. Annak ellenére, hogy a Katusha megkezdte a tárgyalásokat az Israel Cycling Academy csapatával.
- Az Alpecin biztosan kiszáll az oroszok mögül, míg az említett két csapat egyesülését elsősorban az Israel erőlteti. Sylvan Adams feltett szándéka, hogy WT csapatot faragjon belőlük, nem hiába ölte bele a pénzt
firgabácsi hozzászólt
2019 júl 8. 17:11
Alaphillippe előtt le a kalappal, gyönyörűen csinálta ma.
Az viszont, hogy Bernal adott egy kis időt az összes többi összetett menőnek nekem jelzésértékű kicsit, mármint hogy egy ilyen rövid emelkedőn is adott 5 sec-et mindenkinek.

Kapcsolódó cikkek