Időfutam világbajnokság: Címvédés következhet

Nagy Bence
2018 szept 25. 18:37
Szólj hozzá!

Kerékpár Tom Dumoulin Rohan Dennis

Tom Dumoulin címvédésre készül, de nem lesz egyszerű dolga, mert legnagyobb kihívója, Rohan Dennis jó formának örvend és a többiek még szót sem ejtettünk. Vajon a holland versenyző újból felér a csúcsra vagy új világbajnokot avatnak? 

Szomszédban versenyeznek

Ha valaki szeretné látni Peter Sagant, Tom Dumoulint vagy épp Vincenzo Nibalit, akkor nem kell messzire mennie, ugyanis az idei országúti kerékpáros világbajnokság Innsbruckban lesz. Az útvonal egy fokkal talán könnyebb, mint a tavalyi vb-n, de azért az 54 kilométeres táv tartogat nehéznek ígérkező kaptatókat. Az egyik ilyen a Gnadenwald, amely elsőre nem tűnik meredeknek (4,1 km és 7,8%), de az első 2,6 kilométer 10,5%, amiben vannak 14%-os részek is. A pálya eléggé hektikus és inkonzisztens. Sok benne a sík rész, ahonnét hirtelen jön egy meredek. Több kisebb kanyar és egy hosszabb lejtmenet is tarkítja az útvonalat. 

Egy újabb világbajnoki cím?

Tavaly Tom Dumoulin magabiztosan szerezte meg a világbajnoki címet. Mi változott ahhoz a sikerhez képest? Akkor a Giro d'Italia mellett a világbajnokságra készült, így optimálisan osztotta be az erejét. Idén változott a terv, mert megpróbálta a Giro - Tour duplát. Ez nagyon sokat vesz ki az emberből. Azóta csak a német körversenyen indult, próbált pihenni. Nehezebb így felpörögni egy újabb versenyre. Ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy a holland nagyon tudatosan készül. Ausztriában volt magaslati edzőtáborban a vb előtt. Az 1.61-es szorzója inkább a bátrabbaknak ajánlott, akik tényleg nagyon bíznak a sikerében, mert annyira azért mégsem tuti tipp. 

A kihívója ugyanis Rohan Dennis, aki még mindig adós egy jó világbajnoki szerepléssel. Az ausztrál időfutam specialista már nyert mind a három nagy körversenyen kronót, de egyéniben még első négyben sem tudott végezni a vb-n. Hiába specialistája a számnak, valahogy az év utolsó részére rendre elfogy a lendülete. Az viszont igaz, hogy 2018-ban csúcsformában volt. Két háromhetesen is megnyerte a legfőbb időfutamot, Girón Roveretóban verte 22 másodperccel holland riválisát. A 2.62-es szorzó nagyon csábító rá, de még mindig nem elég magas, hogy megérje rá fogadni. 

Jó formában a Quick-Step versenyzői

Sok esetben azért ki lehet indulni a csapatidőfutam eredményeiből az egyenkéntik előtt. Tavaly a Sunweb megnyerte a csapatot, Dumoulin az egyenkéntit és Kelderman 7. lett. 2016-ban a Quick-Step behúzta a csapatot és a versenyzőjük, Tony Martin nyerte az egyénit és Lampaert 7. lett. Idén újból a belga csapat nyert, közülük hárman indulnak az egyenkéntin: Bob Jungels, Laurens De Plus és Maximilian Schachmann. Utóbbit a favoritok között tartják számon és a dobogója nagyon is realitás. A pálya fekszik neki, sokat fejlődött idén a német versenyző, aki jövőre már a Borában teker.

Az év végére újból elkapta a fonalat, ennyiért érdemes bevállalni. Laurens de Plus lehet a sötét ló, ő is elhagyja idény végén a belga csapatot. Időfutamban már képes top10-es eredményt szállítani, ez a pálya még kedvezhet is neki. Lefevere versenyzői egész évben remekeltek, semmi meglepetés nincsen abban, hogy megnyerték a vb-t. Jungels tavasszal behúzta a Liege - Bastogne - Liege-t, de azóta nem jöttek az eredmények. Ha valaki nagy szorzót keres, akkor érdemes elgondolkoznia a győzelmén (23.00). 

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Maximilian Schachmann dobogón végez
    3.00 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -41.38 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2019 febr 1. 08:23
Mikel Landa kulcscsonttörés. Gyönyörű kezdés, körülbelül 2 hónap gyengébb edzés. Elvileg ő a Movistar girós kapitánya és az idei első versenyen rögtön annyi a jól felépített felkészülésének. Műteni kell, azért ez így közel sem ideális felkészülése az olasz körre.

Valverde őt segítené majd, de szerintem ebből semmi sem lesz, mert Landa már az első hét után el fog szállni
Pozzato hozzászólt
2019 jan 29. 09:44
Mi folyik Argentínában?   ;D

Kicsit dombos szakasz, elmegy egy szökés: Nairo Quintana, Tiesj Benoot és Julian Alaphilippe.
Érződik, hogy Quintana nem fogja bírni a végét, de ami meglepő volt, hogy Benoot se. 2 kilométer van hátra, előnyük 8-10 másodperc, robbant a francia. Végig lejt az út, nem nagyon, de olyan tempót ment Alaphilippe, hogy hiába volt minimáli
SPF Előzetes hozzászólt
2019 jan 19. 19:40
World Tour: Richie Porte verhetetlen?

Egy emelkedő, amin csak ritkán győzik le Richie Porte-ot. Idén képes lesz-e rá valaki? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek