Talán nem túlzás kijelenti, hogy a Magyar Válogatott olyan eredményességet produkál, melyre legalább az elmúlt félszáz esztendőben nem volt példa! Marco Rossi legénysége bravúrt bravúrra halmoz a Nemzetek Ligája A-divíziójában, s az utolsó körben nemhogy az együttes bennmaradása a kérdés, hanem, hogy sikerül-e a totális csoda, nevezetesen bejutni a jövő nyári nagydöntőbe?

Ébren álmodik mostanság minden fociszerető magyar

Ahogy a lentebbi podcast felvételünkben is hallhatjátok, a német meccs előtt szerkesztőink már egyetlen pontocskával is megelégedtek volna az aktuális két párharcunk során. Ehhez képest fiaink már a Lipcsében rendezett első szeptemberi Nemzetek Ligája csörtén bebiztosította A-divíziós tagságát, mégpedig újfent világraszóló győzelmet elérve (0:1). Egyszerűen hihetetlen érzés ránézni a csoport állására öt kör után, ahol Magyarország 10 ponttal vezeti a kvartettet, s egyedüli kérdés csupán annyi maradt, vajon hazai pályán képesek vagyunk-e legalább egy pontot itthon tartani az olaszok ellen? Amennyiben igen, akkor egészen elképesztő módon, még a legoptimistább elképzeléseket is túlszárnyalva kvalifikálhatjuk magunkat az NL négyes nagydöntőjébe!

A srácok megmutatták, hogy nincs lehetetlen

Az utolsó válogatott tétmeccsére készülő Szalai Ádám vezette nemzeti csapat ismét tanúbizonyságot tett róla, hogy mentálisan valami elképesztően erős szintre fejlődött ez a keret. Idén szinte minden mérkőzésen valami elképesztő motiváltan vonulnak fel a gyepre, s minden egyes siker a topválogatottak ellen megerősíti Szoboszlaiékat abban a hiszemben, hogy igenis képesek vagyunk felvenni a versenyt a legjobbakkal is. Ez bebizonyosodott tavaly az EB-n, illetve idén is. A különbség az a két esztendő között, hogy immáron már nem pusztán totális defenzív harcmodorban állunk ki, hanem helyzeteink is szép számmal adódnak, akárcsak a mostani németek elleni párharc első félidejében, illetve hajrájában. 

Tarthatnak tőlünk az olaszok

Ugyebár Mancini és legénysége lemaradt a világbajnokságról, ami hidegzuhanyként érte a friss EB-győztes nemzet szurkolóit. Tetejébe több fontos meccsen - argentinok, illetve németek ellen - komoly vereségekbe szaladt bele a talján banda. Egészen mostanáig az NL-ben sem álltak túl jól, félő volt, hogy ha pénteken a kényszerhelyzetben lévő Anglia legyőzi otthon az "Azzurrit", akkor realizálódhat a kiesés az A-divízióból is, amit már nem biztos, hogy elbírt volna Mancini tréneri széke.

Mindenesetre az olaszok nem betliztek a Háromoroszlánosok ellen. Raspadori második félidőben szerzett találatával bebiztosították helyüket az A-ligában, pokolba taszítva ezzel Angliát. Ráadásul a németek tőlünk elszenvedett meglepetés-veresége révén akár a csoport első helyét is megszerezhetik, amennyiben hétfő este a parázs hangulatú Puskás Arénában két vállra tudják fektetni a mieinket. Látva azonban a magyar válogatott jelenlegi formáját, azt a motiváltságot, csapategységet, illetve eufóriát, ami a csapat körül uralkodik, benne van, hogy itt bizony nem jön össze számukra az újabb siker.

Bedőlni látszik a magyarok szorzója

Ahogy a fentebbi podcast végén, az olasz meccsről való diskurzus során említettük (23:38-tól hallható), a németek elleni csörténk előtt még 6.00-os szorzó körül mozgott a válogatott hazai győzelmére kínált kimeneteles odds. A taljánoké 1.50 körül állt. Ezen oddspár szombat délutánra 4.00-1.90 értéket mutat, ami könnyen lehet még inkább közeledik majd egymáshoz hétfő estig.

Bizony itt még mindig bőven van érték a magyarok oddsában, hiszen ahogy szerkesztőnk a pénteki olasz-angol meccs tippajánlójában is pedzegette, Mancini kerete igencsak foghíjas, ráadásul ez az olasz válogatott jó ideje nem produkál topformát. A magyarok elleni hazai csoportmeccsen ugyan 2:1-re nyertek, ám ott inkább a mi fiaink teljesítménye hagyott némi kívánnivalót. Úgy véljük, hogy a hétfő esti csörte teljesen más mederben folyhat, különös tekintettel a pénteki eredmények tükrében.

Mindent összevetve mi egy harcias, a csoda megvalósításáért utolsó percig kaparó, küzdő magyar válogatottat várunk a Puskás Arénába, akik mindenfajta teher, elvárás, nyomás nélkül igazi gálameccset játszhatnak. Itt már nekünk abszolút nincs veszítenivalónk, s aligha akad olyan ember az országban, aki megorrolna erre a csapatra, ha netán nem sikerülne a nagydöntőbe jutás. Június elején még azt is csodaszámnak tartottuk, ha egyáltalan pontot szerzünk az A-ligában, netán még benn is maradunk valahogy. S ez a tehermentesség könnyen hozhat egy jó eredményt számunkra. Ezáltal alaptipp számunkra, hogy mindkét csapat betalál. Mi minden meccsen lőttünk gólt, most is nagyon rá fogunk menni, míg az olaszok azért rendelkeznek olyan playerekkel, akik képesek villanni. Az újfent hihetetlen kategória lenne, ha Gulácsi kapuja sorozatban érintetlen maradna az angol, majd a német meccs után harmadízben is.

Ki szerzi az első gólt és mikor? Tippjáték:

Magyarország - Olaszország mérkőzéstipp játék

A mérkőzéstipp játékba összesen 91 tipp érkezett be. Nem küldtél be tippet ebbe a játékba.

A verseny nyertese: szk1974
A nyertes tipp: Giacomo Raspadori [Olaszország], 31'.
A tipp beküldésének időpontja: 2022 szept 26. 19:05.

A tippelés lezárult erre a mérkőzésre. Nyeremények és részvételi feltételek

Tippek megtekintése

  • Magyarország - Olaszország Tipp

    mindkét csapat lő gólt
    1.90 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org