Egy olyan országban, ahol szent a tehén, nincs rendjén, hogy az állampolgárok online szerencsejátékot folytassanak, ezért az indiai kormány kemény fellép az ügyben!

Az internetet megfékezni nem lehet, erre rájöttek már a különböző országok információs minisztériumai, a blokkolás egy nevetségesen könnyen átugorható akadály, ezért Indiában drasztikus irányba mentek el. Nem tiltanak be egyetlen oldalt sem, nem akadályozzák a hozzáférést, viszont ha valakit tetten érnek, tehát online szerencsejátékot folytat bizonyíthatóan, akkor eljárás indul ellene, és a maximálisan kiszabható büntetés 6 év börtön.

"Nem azt mondjuk, hogy bármit is blokkolunk. Azt mondjuk, hogy ha elkapunk valakit, aki online szerencsejátékban vesz részt, börtönbe kerül" - nyilatkozta Kumar Vishwajeet, a belügyminisztérium főtitkára.

Nem csak a játékosok, az online szerencsejáték szervezői is megüthetik a bokájukat, hiszen egy év börtönre számíthatnak, ha pedig visszaesnek, és újra elindítják weboldalukat, akkor két évet kaphatnak. Nem teljesen tisztázott, hogy egy lakatlan szigetre bejegyzett weboldal esetén kit fognak felelőssé tenni, és rávenni hogy elfáradjon Indiába egy évig börtönben lakni, de az indiai kormány elmondása szerint eljött a kemény fellépés ideje.

A szigorú törvények nem vonatkoznak az fantázia ligákra, szóval az NFL-imádók egyelőre szabadlábon maradnak. "Nagyon sok vállalat kínál online szerencsejáték-szolgáltatást, amik rossz útra viszik a fiatalságot. Ezek az alkalmazások és oldalak továbbra is elérhetőek, de arra kérjük az indiai polgárokat, hogy ne vegyenek részt benne. Miután elkapnak embereket emiatt, és börtönbe kerülnek, a többiek majd nem mernek játszani” - nyilatkozta Perni Venkataramaiah információs miniszter.

Szerinted beválik az intézkedés, vagy különböző netes technikáknak köszönhetően, a lebukása esélye nélkül folytatják a szerencsejátékot az indiai sorstársaink?

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org