Valamivel több mint egy hónap után az előttünk álló hétvégén ismételten magyar focit követhetünk a lelátókon, illetve a képernyők előtt! Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 2020-2021-es pontvadászatra az utóbbi évek, évtizedek (?) legerősebb, avagy legpatinásabb mezőnye verődött össze! Izgalmas szezon előtt állunk tehát, melyet reményeink szerint szépen kiaknázhatunk majd sportfogadási szempontból is!

Kaposvár-Nyíregyháza a szombati nyitómeccs

Rögtön kezdésként, szombat este Somogyország, valamint Szabolcs megye két legpatinásabb klubja mérheti össze az erejét! Nagy kérdés, hogy az élvonalból kiesett Rákóczi mihez kezd, hiszen a támadószekcióból elvesztette két meghatározó játékosát. Ádám Martint és Nagy Richárdot egyaránt a Paks haklizta el. Helyüket nagyrészt a Mezőkövesdtől érkező kölcsönjátékosokkal igyekeznek pótolni. Kíváncsian várom, hogy ez a tükörsimán kiesett Rákóczi Waltner vezetésével idén hol helyezkedik majd el a tabellán, viszont az azonnali visszajutás egyenesen bravúrszámba menne, akárcsak a két évvel ezelőtti siker!

A Nyíregyháza évek óta vérmes reményekkel fut neki a szezonoknak, ám minden igyekezet ellenére a Szpari tipikus NB2-es középcsapat teljesítményét nyújtotta. A nyár folyamán igazán komoly erősítések eddig nem történtek, talán Yasin Hamed érkezése lehet érdekes a Sepsi OSK-ból. Mindenesetre most sem vennénk rá mérget, hogy a piros-kékek kellemes meglepetést okoznának a Sóstói-stadion szurkolótáborának.

Visszajut idén a Loki? Mi várható a Vasastól?

A nyitóforduló talán leginkább várt meccsét az 1992-1993-as szezon után ismét másodvonalas Debrecen hazai párharca jelenti a Budaörs ellen. A Lokinál óriási változások zajlottak le az elmúlt egy hónap alatt. Tulajdonosváltás történt, s Szima Gábor távozásával egy korszak zárult le a klub életében. Kondás Elemér csapata alaposan beerősített (Korhut Mihály, Varga József),  így a szezon elején egyértelműen a Debrecen a favoritja az idei kiírásnak!

.Varga Józsefet hosszú idő után ismét Loki mezben láthatjuk vasárnap! (Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com)

Mellettük talán Angyalföldön reménykedhetnek leginkább a feljutásban, hiszen a Vasas is elég komoly igazolásokat hozott tető alá. Példának okáért Radó a ZTE-t hagyta ott a fővárosiak miatt, de akár említhetjük a korábbi újpesti ikont, Litauszki Róbertet is. Nem lesz egyszerű dolga tehát az Illovszky stadionba érkező Kazincbarcikának! Véleményem szerint a Loki mellett a piros-kékek érhetnek révbe a szezon végén!

Vasárnapi nagyüzem

A fent említett Debrecen-Vasas duó mellett további nyolc csörtét rendeznek a hét utolsó napján! Újra beindul a fociélet - már ami a magasabb osztályokat érinti - Mecsekalján is. A PMFC hosszú évek után verekedte magát vissza a magyar foci térképére. A Munkás háza táján nagyok a várakozások, s noha ez  a mostani keret messze nem tűnik olyan acélosnak, hogy a feljutásért küzdjön idén, azért nem lesz lebecsülendő klub a piros-fekete egyesület.

S ha már Baranya megye, ezúttal nem a Kozármisleny lesz a fő szomszédvára, avagy riválisa a PMFC-nek, hanem az újoncként sosem látott - már ami az összevont NB2-őt érinti - magasságokba kerülő Szentlőrinc SE! Minden valószínűség szerint a meglehetősen - magyar NB1-es, NB2-es klubokhoz mérten - szerény financiális keretekkel rendelkező csapat a másik debreceni újonccal, a DEAC-cal egyetemben a bennmaradás eléréséért fognak küzdeni. Mindkét kiscsapat egyaránt idegenben kezdi meg a történelmi szezonjukat: a DEAC Soroksárra, míg a 'Lőrinc Szolnokra utazik!

Hat év után ismét a legfelsőbb osztályok tagja lett a PMFC!  (Fotó: Sportfogadas.org)

S hogy mennyire érdekes szezon várható a másodosztályban: beharangozónkban még csak meg sem említettem a Haladás, a Győri ETO vagy éppen a Békéscsaba patinás klubjait! A szombathelyiek Mátyus János munkásságának köszönhetően tavaly elkerülték a kiesést, s talán most már némileg rendezettebb, nyugodtabb körülmények között akár felsőházas alakulattá válhatnak. Győrben minden évben cél a feljutás, a potenciál ott van a csapatban, kiderül idén mennyire lesznek rapszodikusak az újonnan Lipták Zoltánt is soraikban tudó zöld-fehérek. A Békéscsaba pedig minden évben sötét ló.A Kórház utcai stadionba egy csapat sem utazhat majd teljes bizonyossággal mindhárom pontért!

Adott tehát húsz együttes, akik közül talán kettő-kettő emelkedik ki (DVSC, Vasas), valamint lóg ki alul a sorból (Szentlőrinc, DEAC). Akadnak jellegzetes "utánpótlás" nevelő egyesületek - Csákvár, Soroksár, Budaörs -, akiknek aligha céljuk az élvonal. S végezetül rengeteg olyan sötét ló, akikben ott lehet a potenciál, hogy a végén akár oda is érjenek a feljutást érő helyek valamelyikére (Békéscsaba, Győr, Kaposvár, Haladás, Nyíregyháza). Tényleg minden amellett szól, hogy egy rendkívül jó, izgalmas szezon vár ránk, így személy szerint felettébb kíváncsi vagyok, hogy szerintetek ki lesz a két feljutó, valamint a három kiesője az idei pontvadászatnak?

Továbbá bátran osszátok meg véleményeiteket, tippjeiteket bármelyik csapattal, magával a szezonnal, vagy akár a nyitókör meccseivel kapcsolatban! Mindezt megtehetitek a cikk alján komment formájában, vagy a Fórumon a Mennyei kettő 2020/21-es topikban!

Borítókép: Haris Attila, Szatmári Csaba, Ferenczi János, Varga Kevin (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

NHL korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 3 gólos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org