Borzalmas futamokon van túl Fernando Alonso, akinek hatalmas felüdülés, hogy elindul május 28-án az Indy 500-on. Nagyszerű reklám ez az amerikai sorozatnak, hiszen még a magyar szurkolók is élőben követik a spanyol pilóta edzéseit! Az Unibet kínálatában van speciális kínálat Alonso kapcsán, tehát ha fogadni akarsz a teljesítményére, megteheted!

Köröznek, csak köröznek

A magyar szurkolók közösségi oldalakon elejtett hozzászólásai alapján talán érdemes a pályával kezdeni. Szóval a trükkös elnevezés, az ovál, onnan ered, hogy a pálya vonalvezetése ovális. Alonsónak nem kell kitapasztalnia a 12-es kanyar rejtelmeit, mert hogy négyszer kell csak fordulnia. Teljesen más vezetési stílust igényel, és másra törekednek a beállításoknál is. Magas átlagsebesség, a baleset esélye pedig kézzelfogható közelségbe kerül. Falak vannak bukóterek helyett. A verseny is teljesen más ütemben zajlik, mint a Forma-1-ben. Akár 3 óráig is tarthat a futam, mely során megtesznek 200 kört, és levezetnek 805 kilométert. Bokszkiállásból is lehet 7-8, és akkor még ott vannak a balesetek is. Vannak előnyben lévő pilóták, csapatok, de nincs igazán nagy esélyes, a végső győzelemre a mezőny harmada közel azonos szorzóval pályázik.Indianapolis 002

Nem kell gázt nyomni, ott turbulencia

Egyes pilóták elmondása alapján egy másik kocsi árnyékban ha elveszik a gázpedálról a lábukat, a kocsi nem lassít le. Alonso sokat autózott a Forma-1-ben szélárnyékban, a McLaren szenvedésének köszönhetően, szóval ezzel nem lesz gond. Viccet félretéve, a turbulencia elég komoly lesz. A spanyol csapattársa, Marco Andretti is erre hívta fel a figyelmet. "Nagy a turbulencia, és ez lesz számára a legnagyobb kihívás. De tegyük hozzá, hogy amikor csoportosan megyünk, azzal majdnem szimulálni tudjuk a versenyt, köszönhetően a sok autónknak, amivel rendelkezünk. Közel a mezőny ötöde a miénk" - mondta az amerikai pilóta, arra utalva, hogy hatan is Andretti színekben indulnak. Van köztük két korábbi győztes is, akik sokat segíthetnek Alonsónak. Ez hatalmas információs előny, ha belegondolunk. Hatan tesztelnek, hat helyről jön adat, így könnyebben összehozható egy alapbeállítás. Na de inkább nézzük meg Alonsót akcióban. Sárga autó, kettő között megy el az edzésen!

Fogadási kínálat

A bet365-nél a futamgyőzelemre adott szorzóknál Montoya, Power és Dixon van az élen 9.00-es szorzóval, de közvetlenül mögöttük jön Alonso is, akinek esetleges sikere tízszeres pénzt fizetne. Az Unibetnél van speciális kínálat, csak a spanyolra, így ott kisebb, de valószínűbb dolgokra is fogadhatunk. Több korábbi legenda szerint is fontos lenne a jó rajtpozíció. A pole pozíció megszerzése a futamgyőzelemhez hasonlóan 10-es odds. A kisebb szorzókat a verseny kapcsán találhatjuk. Fogadhatunk rá, hogy Alonso a top6-ban végez (1.90), illetve arra is, hogy az első háromban (3.00). A rajtpozíció minden bizonnyal változtat majd ezeken a szorzókon, ezért érdemes már most átgondolni, hogy mit várunk a spanyoltól, úgy összességében. Az Indy 500 időmérője szombaton este magyar idő szerint 23:00 órakor kezdődik. A futamot jövő héten vasárnap rendezik.

Szavazz az Indy 500-ra!

Szerinted hányadik lesz Alonso?
Megnyeri élete első Indy 500-as futamát!
Befér majd az első 10 közé!
Nem kerül a legjobb 10-be!
Kiesik.
Poll Maker
 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org