Az argentin pontvadászat alig vette kezdetét, de néhány klub már spórolhat is, hiszen június végén sor kerül a Libertadores-kupa nyolcaddöntőire, ahol több argentin csapat is képviselteti magát, köztük az Estudiantes. 

Komolyan veszik

Az Estudiantes a '60-es évek végén uralták a Libertadores-kupát, köszönhetően Osvaldo Zubeldía extrém durva taktikájának, amiben felaprították az ellenfeleket. Ha kellett, akkor lábakat törtek, nem finomkodtak. Azóta sokat változott a csapat, de az biztos, hogy az idei sorozatot is komolyan veszik, hiszen az összes hazai meccsüket megnyerték a Libertadores-kupa csoportkörében, csak egy idegenbeli tét nélküli találkozójukat adták le. 

A bajnokság már közel sem ment ennyire gördülékenyen a játék, közel hatvan kapura lövéssel próbálkoztak négy meccsen, előfordult a 60% feletti labdabirtoklás is a javukra, de hiába a hét pont, ha ez mindössze öt rúgott góllal párosul (mellé még kaptak négyet). Nincs meg az a stabilitás a védelemben, illetve a hatékonyság a támadósorban, ami a stabil jó eredményekhez kell. 

A Newell's Old Boys kiválóan kezdte a bajnokságot, köszönhetően a masszív védelemnek, képesek 8-9 mezőnyjátékossal is védekezni. Mindössze hat kaput eltaláló lövést engedélyeztek az ellenfeleknek, de ezen felül érdemes két meccset kiemelni. Az Argentinos Juniors ellen mindössze 29%-ban volt náluk a labda, de mégis 1-0-ra nyertek, míg a San Lorenzo ellen 30 percet emberhátrányban játszottak, de a San Lorenzo nem tudott kaput eltaláló lövést produkálni a 90 perc alatt. 

Az Estudiantes fejben valószínűleg már a Libertadores-kupa elődöntőjére készül, ahová a messzi Fortaleza otthonába kell látogatni (több, mint 3500 km). Valószínűleg a támadójátékuk nem fog egyik napról a másikra javulni, mint ahogyan helyzetkihasználásuk sem. A liga egyik legjobban védekező csapatát fogadják, akiket még emberelőnyben is nehéz legyőzni, ráadásul nekik nincs hová tartalékolni. 

Borítókép: Newells Old Boys játékosa (Fotó: Newells Old Boys játékosa 009)

  • Estudiantes La Plata - Newell's Old Boys Tipp

    Newell's Old Boys DNB-vel
    2.50 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org