A nyolcaddöntők rangadóját rendezik Milánóban, ahol a tavalyi BL-döntős Inter fogadja az Atlético Madridot, aki idén bizonyítani akar a sorozatban. Mindkét csapat jó formában van, így kiemelkedő taktikai csatára van kilátás, de reménykedünk benne, hogy ez nem fullad unalomba!

febr 20. 21:00
Tipp: Lautaro Martínez és Antoine Griezmann 0,5 kaput eltaláló lövés felett
Unibet
2.00

Inter: Mentális fölény

Változnak az idők, tavaly szidtuk az Inter csapatát, de végül pont a BL-menetelésből merítettek akkora erőt, hogy mostanra egyértelműen Olaszország legerősebb csapata az övék. Ha nem történik semmi, akkor minden bizonnyal megnyerik a Scudettót, de Lautaro Martínez nem ezért maradt. Az argentin világbajnok támadó BL-győztes akar lenni. A keretet ennek fényében nagyon tudatosan és jól erősítették meg, a Thuram - Martínez páros kiválóan kiegészíti egymást, mögöttük minőségi középpálya és védelem van. 

Simone Inzaghi felnőtt a feladathoz, igaz, hogy rotáció kapcsán még mindig akadnak gyengeségei, de ez annak tudható be, hogy annyira jó és sikeres az alapkezdő, hogy sok esetben nem éri meg rajta változtatni. Ezzel azt is kockáztatja Inzaghi, hogy a cserék nincsenek formában, de az Inter jóval kevesebb meccset játszott a korai Olasz Kupa kiesésnek köszönhetően, mint mondjuk az Atlético Madrid. 

Inter Atlético Madrid
Marcus Thuram (Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com)

Ez a pihenés pedig láthatóan jót tett a keretnek, ahogyan az is, ha felmerül valami probléma, akkor Inzaghi nem esik kétségbe. Decemberben a védelemből három kulcsjátékos esett ki, reakció pedig az volt, hogy meccseken keresztül nem kapott gólt az Inter. A csapatkapitány, Lautaro Martínez sérülésekor is élre tudtak állni a többiek. A pénteki Salernitana elleni mérkőzésen sem volt gond (4-0-ra nyertek), így már a 60. perc környékén taktikai cserét hajthatott végre Inzaghi, pihentetve kulcsjátékosait.

Atlético Madrid: Megint a legrosszabb pillanatban

Voltak kisebb megingások az elmúlt hetekben az Atlético Madrid részéről, de ez betudható a feszített tempónak és a sorsolásnak, hiszen három alkalommal játszottak másfél hónap alatt a Real Madriddal. Azt se felejtsük el, hogy 48 nap alatt 12 mérkőzést játszottak, négynaponta léptek pályára, ez pedig olyan szűk rotáció esetében, mint amit Diego Simeone használ, idővel fásultsághoz vezethet a játékosoknál. 

Nem véletlen, hogy az egyik túlterhelt játékos, Álvaro Morata megsérült, március végéig nem bevethető. Ebből akadhatnak problémák a következő hetekben, ugyanis a Griezmann - Morata duó kiválóan működött elől. Antoine Griezmann olyan teljesítményt produkált, mint világbajnoki évében, vezére a csapatnak, de a terhelés rajta is érezhető. Hiába a kiemelkedő állóképesség, Griezmann rengeteg időt tölt pályán:

  • Axel Witsel (Atlético Madrid): 35 mérkőzés és 2861 perc
  • Antoine Griezmann (Atlético Madrid): 35 mérkőzés és 2852 perc 
  • Mario Hermoso (Atlético Madrid): 31 mérkőzés és 2766 perc

Az Atlético Madridból többen is a kritikus 2500 perc felett járnak, míg az Internél ugyan Simone Inzaghi is egy masszív kezdővel és kevés rotációval dolgozik, de Yoann Sommert leszámítva - aki kapus -, senki sem lépett pályára többet, mint 2500 perc. Lautaro Martínez, Marcus Thuram vagy Nicoló Barella is 5-6 mérkőzés kevesebbett játszottak, mint Griezmannék. Ez a fáradtság pedig komolyan visszaüthet, Simeone a Las Palmas elleni mérkőzésre pihentette, mondván nincsen Morata, ki szerez így gólt?

Pocsék formaidőzítés

Az a gödör, ahonnan visszajött Diego Simeone és az Atlético Madrid 2023-ban, mindenképpen becsülendő. Ha megnézzük a spanyol bajnoki eredményeket, naptári évet tekintve az Atlético Madrid volt a legjobb Spanyolországban. Ezzel azonban szó szerint semmire sem mentek, hihetetlenül pocsék volt a formaidőzítés, hiszen hiába nyertek és játszottak látványosan hónapokon át, az is megeshet, hogy ezzel egyszer sem végeznek top2-ben két szezonon belül! 

Sokat fejlődött az Atlético Madrid támadójátéka, de a következő hetekben elválik, hogy ez Simeone érdeme, esetleg Morata javult annyit, hogy a francia világbajnokkal alkotott párosuk sorra hozta a sikereket. Morata helyére Memphis Depay szállhat be, aki egy teljesen más kaliber, kritikus lesz a következő időszak. Hiába van versenyben mindhárom sorozatban az Atlético Madrid, megint trófea nélkül maradhatnak a Matracosok.

Inter - Atlético Madrid tipp és élő közvetítés

Ha támadófoci, akkor hiába javult sokat az Atlético Madrid, de Álvaro Morata kiválása miatt, inkább az Inter csapatát érezzük erősebbnek. Ugyan az olaszoknál a védelemből Francesco Acerbi nincsen, viszont az látható volt decemberben, hogy egy-egy hiányzó nem hozza zavarba Inzaghit, ha a defenzív játékot kell összerakni. Morata nélkül ugyan háromból három meccset nyert az Atlético Madrid, de az ellenfelek spanyol középcsapatok voltak. 

Az Internél felfedezhető egy-egy fontos olasz derbin, hogy sokkal inkább a biztos védekezés számít nekik, mintsem az, hogy 3-4 gólt szerezzenek. Kétségtelen, hogy kiütötték a Milan, Roma vagy Napoli csapatát, de egy-egy taktikusabb csatában, mint amilyen a Juventus vagy Sociedad elleni mérkőzések voltak, ott alig született találat. Ezek alapján pedig nem a győztes kilétére vagy a gólok piacára tippelnénk. 

Egy kombinált fogadással készültünk, ugyanis az jól látható, hogy Antoine Griezmann és Lautaro Martínez is nagyon motivált a fontos mérkőzéseken. Nem bújnak el, hanem inkább keresik a lehetőséget, bátran vállalkoznak lövésekkel, jobbára mindkettőnek van ilyen meccsekről kaput eltaláló lövése, így kettejük 0,5 feletti kaput eltaláló lövéséből hoztunk össze egy duplázó szorzót!

  • Inter - Atlético Madrid tipp

    Lautaro Martínez és Antoine Griezmann 0,5 kaput eltaláló lövés felett
    Unibet
    2.00

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Hakan Calhanoglu (Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com)