Kiélezett a harc a Scudettóért, ahol nem férnek bele hibák, a Juventus tehát győzelmi kényszerben, különben idő előtt elúszik a bajnoki cím, amire ebben a csonka szezonban annyira vágynak Torinóban. Ez megmenthetné a klubot hosszabb távon és nagy lökést adhatna egy ígéretes projektnek. Eközben az Inter visszaülne Olaszország trónjára, most már Simone Inzaghi vezetésével.

febr 4. 20:45 Közvetítés: Unibet
Tipp: 4,5 büntető lap alatt
Unibet
2.23

Juventus: Most eldőlhet, mennyit ért a korábbi hetek teljesítménye

A könnyű sorsolásnak hála, illetve az Olasz Szuperkupának, néhány forduló erejéig az első helyen állt a Juventus a bajnokságban. Azt azonban nem árt megjegyezni, hogy az Inter úgy vezet egy ponttal, hogy eggyel kevesebb mérkőzést játszott, ráadásul, ha nyernek a hétvégi derbin, akkor 7 pontra növelhetnék az előnyüket a Juventusszal szemben. Ez a hét pont pedig tetemes fórt jelentene, olyat, amit nem valószínű, hogy behoznának a torinóiak.

Miért gondoljuk ezt? Azért, mert a sorsolása eddig volt könnyebb a Juventusnak, kétségtelen, hogy az Internek ott van még a Bajnokok Ligája is, de ha a következő 2-3 hetet megoldja Simone Inzaghi együttese és 7 pontos előnyüket megtartják, akkor a hátralévő sorsolásuk olyan, ahol már nincsenek hosszas és nehéz periódusok. A Juventus ott hibázott, hogy az Empoli ellen nem tudtak nyerni. 

Inter Juventus
Federico Chiesa (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

Arkadiusz Milik jelentős hibát vétett a kiállítással, ami a három pontba került. Ezzel így most már Allegriéken a nyomás, ráadásul nem elég jól játszani Milánóban, győzelmi kényszerben az Öreg Hölgy. Az Inter ugyanis jól játszik, elviselik az eltiltásokat, sérüléseket, ha kell, akkor Inzaghi megoldja azt is, hogy 2-3 kulcsjátékos dől ki, míg Allegri ilyen szempontból kevésbé flexibilis. Ha a torinóiaknál nincs jó formában Vlahovic vagy Chiesa, akkor nehezebben jönnek a győzelmek. 

A Lecce ellen könnyed siker jött, de az Inter egy teljesen más szint. Kevés lesz a szervezett játék, illetve a hatékony védekezés, mert bizony támadni is kell, Allegri nem játszhat döntetlenre. Az Inter védelem összességében jól funkcionál, támadójáték viszont zavarba hozható egy hatékony buszozással, erre a Fiorentina hívta fel a figyelmet, akikkel szemben rengeteg lehetőséget hagytak ki Martinezék.

Rotálások az Internél

A Juventus szemszögéből az komoly gond lehet, hogy míg ők teljes kezdővel léptek pályára és szenvedtek az Empoli ellen - ráadásul Milik eltiltott -, addig az Internél pihent kényszerből Barella és Calhanoglu, míg az Acerbi - Dimarco párost látványosan jegelte a Juventus elleni találkozóra Inzaghi. Önbizalommal telve készülhet az Inter, hiszen egy kőkemény meccset húztak be Firenzébe.

A Fiorentina ugyanis olyan ellenfél volt, akik tényleg megnehezítették az Inter dolgát, büntetőt is hibáztak. Az Inter tehát a legerősebb kezdővel léphet pályára, minden bizonnyal irányítják majd a mérkőzést, míg a Juventus védekezni fog, majd ezekből építenek kontrajátékra. Nagy meglepetés lenne, ha ettől Allegri és Inzaghi eltérnének, de vajon ebből miként lehet profitálni?

Inter - Juventus tipp és élő közvetítés

A sajtóban vannak utalások, szurkolótáborok is feszültek azért, felmerül például a két csapat rivalizálása kapcsán a Calciopoli is, de ha szimplán a jelenlegi helyzetet nézzük, függetlenítve a bíráskodástól, akkor erősebbnek tűnik jelenleg az Inter. A Juventusnak nagyon jó taktikát kell összeraknia, mert hátul egyetlen hiba megbosszulja magát. A két gárda novemberi meccsén sem a gólok, de még a büntető lapok sem domináltak. Kockázatosat lépünk, ugyan a feszültség tapintható, könnyedén benne van egy 6-7 büntető lapos meccs is, de mi az elmúlt meccsek tendenciáját követve, kevés lapot várunk, nem ettől várjuk, hogy eldöntse a találkozót.

  • Inter - Juventus tipp

    4,5 büntető lap alatt
    Unibet
    2.23

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés