A milánói városi derbi mindig is különösen fontos, de most talán még a szokottnál is nagyobb figyelem övezi, ugyanis a Milan komoly bajban van. Ha Pioli megtartaná az állását, akkor nem ártana pontot vagy épp pontokat szereznie!

2023 febr 5. 20:45 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Büntető lapok 5,5 felett
Unibet
2.04

A Milan válságstábot hívott össze

Odáig fajult a helyzet Milánóban, hogy Paolo Maldiniék válságértékezletet hívtak össze, miután zsinórban három meccsen kapott ki a Milan. Nem is akármennyire, hiszen 2-12-es gólkülönbséget az Inter - Lazio - Sassuolo ellen sikerült összehozni. A klub romokban, januárt még győzelemmel kezdték, de már akkor voltak gondok, majd ahogyan a Roma egyenlített ellenük a derbi végéhez érve, az teljesen megtörte a csapatot. 

Stefano Pioli változtat a jól megszokott 4-2-3-1-es hadrendjén is, hogy stabilizálja a középpályát. Igaz, hogy Ismael Bennacer izomsérülést szenvedett az elmúlt bajnokin, így nem áll rendelkezésre újabb belső középpályás, de Pioli mégis kockáztat. Tonali és Krunic helye evidens, mellettük Pobega kezdhet, nem épp egy csúcsformában lévő trió, az már egyszer biztos. Az viszont igaz, hogy a védelmet meg kell erősíteni, mert negatív rekordokat döntögetnek. 

inter milan
Fikayo Tomori (Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com)

A román hálóőr finoman szólva sincs formában, legutóbbi három bajnokin 18 lövés érte a kapuját, amiből 12 gól született. A csapat 2023-ban kapott találatok alapján, vezeti a topligák csapatainak rangsorát. Az pedig szintén a válság mélységét tükrözi, hogy az elmúlt 90 évben nem volt olyan hónap, amikor ennyi gólt kapott volna a Milan. Ha még nem lenne elég a rossz hírekből, jöjjenek a sérülések.

Mikor térhet vissza Ibrahimovic?

A svéd klasszist úgy várják vissza, mint a megmentőt. Ennek azonban még kell egy kis idő, valószínűleg a Tottenham ellen léphet pályára a BL-nyolcaddöntők során. A védelem az, amit most gyorsan reparálni kéne, de Bennacer mellett Tomorit is nélkülöznie kell Piolinak. Maignan visszatérése is még hetekre van, így továbbra is be kell érnie a milánói csapatnak a remek formában lévő Tatarunasuval.

Az Internél minden rendben

Mint ahogyan a 2000-es évek bundabotrányából, úgy könnyen lehet, hogy a mostaniból is véletlenül épp az Inter fog jól kijönni. A szezon a vergődésről szólt, majd a Juventust eltették az útból, Inter pedig a második helyen áll a bajnokságban, ráadásul a kupában (és a szuperkupában) is jól szerepeltek. Eközben legyőzték a Napoli - Milan - Atalanta triót, szóval azért nagy gond nincsen a játékukkal, nem a véletlen hordta össze azt a második helyet. 

Kiszámíthatatlan klasszikus

Az Inter - Milan városi derbi, azaz a Derby della Madonnina esetek többségében kiszámíthatatlan. Olykor lényegtelen, milyen formában érkeznek a csapatok, hiszen erre az egy találkozóra összekapják magukat a presztízs miatt. Valószínűleg ezért időzítette Pioli is a nagy taktikaváltást a hétvégi meccsre, mint ahogyan a Curva Sud képviseletében sem véletlenül vonultak be épp a derbit megelőző napokban a Milan edzésére. 

Az alap elgondolás egy Inter győzelem lenne, de Pioli is tudja, ha itt újabb zakóba fut bele, akkor a szurkolók nem fognak kegyelmezni. Ezért érdemesebb inkább a büntető lapok irányába elindulni. Az őszi meccsen is akadt szép számmal (8 sárga lap), most nagyobb lehet a feszültség a két klub között. A játékvezető az a Davide Massa lesz, aki bármikor képes 6-8-10 büntető lapos meccsre (Inter - Roma 7 sárga lap, Milan - Roma 10 sárga lap). 

  • Inter - AC Milan tipp

    Büntető lapok 5,5 felett
    Unibet
    2.04

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: cherezoff/Shutterstock, cristiano barni/Shutterstock