Két igazán gólerős csapat összecsapása mindenképp izgalmas lesz. Ha megnézzük a Championship tabella állását, akkor azt láthatjuk, hogy az Ipswich az élen állva harcol az első két helyért. Eközben szintén feljutásért küzd a Southampton, bebetonozva magát a negyedik helyre. Előre és hátra is nehéz lesz a mozdulás, de közelebb van az első három. Szóval egy esetleges győzelemmel akár meg is közelíthetnék az automatikus feljutást érő pozíciókért harcolókat.

ápr 1. 18:30

Ipswich sok gólt szerez és jó formában van

Február közepén a Millwall - Ipswich mérkőzés kapcsán azt írtuk, hogy feljutási harcban van a Traktoros Fiúk csapata. Igen, ez a becenevük és az is igen, hogy küzdenek a Premier League részévételért. 2002-ben estek ki az élvonalból, tehát amikor 2009-ben érkezett hozzájuk Priskin Tamás, akkor már megszokott volt számukra a másodosztály. 2019-ben aztán onnan is kiestek, és a League One, tehát harmadosztály szereplői lettek egészen tavaly nyárig. Tehát itt most hirtelen két idény alatt két osztályt léphetnek fel, elérve a PL-szintet.

Nyilván történt valami a háttérben, ilyesmi csodák nincsenek már pénz nélkül a labdarúgásban. 2019-ben megvette a csapatot a US investment group Gamechanger 20 Limited, aztán gyors fejlődés és építkezést követően 2021 végén kinevezték a kispadra Kieran McKennát, aki azóta is irányítja az együttest. Több klubrekordot is felállítottak már regnálása alatt, és most is elmondható, hogy remek formában vannak. Ahogy megjegyeztük a Blackburn elleni meccsük előtt, legtöbb gólt szerezték a bajnokságban és legutóbbi 10 meccsükből 8-at megnyerve élre álltak.

Portman Road Ipswich
Portman Road, az Ipswich otthona. Fotó: John Fielding/Wikipédia

Negyedik helyen magányos a Southampton

Kijövőben egy gödörből a Southampton csapata, mely februárban négy vereséget is szenvedett. Azóta legyőzték gólzáporos meccseken a Birminghamet és Sunderlandet, majd legutóbb döntetlent játszottak a Middlesbrough ellen. Ebből két alkalommal is megszerezték a vezetést, majd leadták az előnyt. Aztán végül győzni tudtak a Sunderlanddel szemben, illetve fordulatosan alakult a Birmingham ellen vívott összecsapás is. Hátrányból álltak fel, majd előnybe került, újabb egál és végül 4:3-ra győztek. A legutóbbi három meccsükön 15 gól esett!

Aktuális ellenfelével ellentétben más utat járt be a Southampton, mely az előző idényben esett ki a Premier League-ből. Ahol egyébként 2012 óta volt állandó szereplő, tehát érthető a visszafele igyekvés az élvonalba. Jelenleg két hiányzójuk van, az Ipswich esetében több sérültről beszélhetünk. Nem bevethető hazai oldalon többek között Wes Burns, aki 5-ször volt eredményt 3 gólpassza mellett. Továbbá nem játszhat George Hirst sem, aki 6 találata mellett 6-szor kihagyhatatlan helyzetbe társait.

Ipswich - Southampton mérkőzés tippek

Rangadó lévén magasan a szorzók az Unibet kínálatában, a hazai győzelem például 2.40-ért játszható. Szerintem nyerni fog az Ipswich, szóval egész jó értéken fogadhatunk erre. Viszont inkább a gólok irányába megyek el a végső tippelésnél. Kaotikus a vendégek védelme, de jók támadásban, ahogy a hazaiak is. Szóval reméljük szórakoztató mérkőzésen sok gól esik!

április 01., hétfő

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 március 31. 10:57 UTC.

  • Ipswich Town - Southampton tipp

    2.5 gólnál több lesz
    Unibet
    1.53

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Portman Road. Fotó: John Fielding/Wikipédia