A magyar válogatott megkezdi az Eb-selejtezők utolsó szakaszát, ahol a halálcsoportból kéne továbbjutni, mindezt úgy, hogy erre reális az esélyünk, de ehhez érvényesíteni kell a papírformát Izlandon.

Az új magyar szövetségi kapitány első komoly megmérettetése

Nyáron távozott posztjáról Stojan Ivkovic, hosszú időbe telt, mire a magyar válogatott megtalálta az új szövetségi kapitányt, de végül decemberben bejelentették, hogy a szombathelyi Falco korábbi szlovén vezetőedzője, Gasper Okorn lett a szakvezető. Okorn ismeri a magyar viszonyokat, nem lesz számára újdonság az itteni helyzet, tisztában van a játékosok erősségeivel és gyengeségeivel is. 

Nagy kihívás ez a feladat számomra, komoly örökséget veszek át, de nem aggódom, biztos vagyok abban, hogy meg tudok ennek felelni, együtt jó eredményeket érünk el. A cél a 2025-ös Eb-részvétel, és ez az elvárás is velem szemben! Az első meccs Izlandon nehéz lesz, nem könnyű a csoportunk, elejétől koncentrálnunk kell a munkára, s majd a nyáron ismerhetjük meg egymást igazán.

Azzal Okorn is tisztában van, hogy most felesleges kapkodnia, csapatot fokozatosan kell összeraknia, majd nyáron, mikor befejeződtek az európai bajnokságok, akkor mérheti fel, kivel képzeli el a jövőt a nemzeti csapatban. Addig azonban a szlovén szakember is utalt rá, hogy mivel eredménykényszer van, minden bizonnyal a létező legerősebb csapatát viszi Izlandra, ahol úgy számolnak, ha ki akarnak jutni, kötelező a győzelem. 

Nehéz csoport, fontos a jó rajt

Minden négyesből az első három helyen végző csapat jut ki a 2025-ös Európa-bajnokságra. Magyarország ott van a 32 nemzet között, akik kvalifikálhatják magukat, igaz, hogy csoportunk Olaszország és Törökország részvétele miatt nagyon nehéz, de Izland hátrébb rangsorolt nemzet nálunk. Annak a kulcsa, hogy kijussunk a 2025-ös Eb-re az lesz, hogy Izland ellen milyen eredményeket érünk el. 

Nincsen titok, őket kell kétszer megverni és kvalifikáltuk magunkat a kontinenstornára. Az izlandi csapat a Fridriksson - Gudmundsson - Hlinason trióra épült, akik légiósok és Spanyolországban, illetve Görögországban. Masszív csapat, ismerjük őket, mert nyáron egy barátságos meccsen 73-69-re legyőztük őket. A találkozón mindkét fél ideges volt, sok dobást hibáztak, most ennél azért jóval több kell a Vojvodáéktól. 

Amint az irodák frissítik a kínálatot, mi is frissítjük szorzókkal a cikket!

Duplázd meg nyereményed akár 100$ értékig

A Stake.com-on a legrangosabb európai focira fogadva megkétszerezheted nyereményed.

Stake regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Szombathely, 2022. augusztus 24. Vojvoda Dávid (elöl) és a litván Domantas Sabonis a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező második szakaszában, a K csoport első fordulójában, a Magyarország - Litvánia mérkőzésen a szombathelyi Arena Savariában 2022. a