Megváltozhatnak a tendenciák az NBA-ben, amiből még időben kéne hasznot húzni. Ha jó az elképzelés, akkor ülhetnek a tippek!

Új helyzet állt elő

Az elmúlt években a Golden State Warriors által megvalósított játéknak köszönhetően, folyamatosan növekedni kezdtek az összesített pontok a mérkőzéseken. A tripláknak óriási befolyása lett a találkozókra, gyakorlatilag mindenki elkezdte szórni őket. Az összesített pontok 220-240 körül voltak, de olykor elérték a 260-280-at is. Mi változhat a karantén miatt az NBA-ben? Az idei szezon hátralévő részét Floridában rendezik, egy steril környezetben. Nincsenek nézők, játékosok jobban hallják egymást, de vajon ez mit jelent? 

A labdarúgásban elkezdett nőni a kevés gólt hozó mérkőzések száma az üres stadionokban. Az NBA-ben is csökkenhet a dobott pontok száma, de nem azért, mert a taktikák változnának, hanem mert a nézők miatt a rendkívüli csöndben mindent hallani. Egy támadást vezető játékos számára fontos a "káosz és harsogás", hiszen ott jobban tudja érvényesíteni az akaratát. A védekező csapat számára viszont a csönd az ideális állapot, minden apró elmozgást hallani, jobb lehet a kommunikáció a védekező játékosok között is. 

Ezt erősítette meg a Washington Wizards is, akik a Denver Nuggets ellen léptek pályára. A végeredmény 89-82 a Denver számára, ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy az előszezonban 10 perces negyedek vannak. A Wizards játékosai mondták, hogy védekezés során jobban hallották az edző utasításait is, hatékonyabb volt a defenzív játék, hiszen minden apró mozgást le tudtak követni. Az irányítóknak jóval nehezebb dolguk van egy szervezet védelemmel szemben. 

A másik dolog, ami a pontok ellen szólhat, az Lou Williams nyilatkozata: elmondása alapján ő is eléggé rozsdás volt, idő kell, mire megtalálják a formájukat a profik. Nem találják a megfelelő ritmust, játékosok elzárva élik az életüket, ez frusztrációhoz vezethet. A bajnokság július 31-én folytatódik, de mi egy héttel előtte felhívnánk pár mérkőzésre a figyelmet, ahol kevés pont várható:

  • Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 222,5 pontos határ
  • Sacramento Kings - San Antonio Spurs 215 pontos határ, Luke Walton a Kings edzője volt az egyik olyan szakember, aki mondta, hogy hatékonyabb lehet így a védekezés
  • Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 211,5 pont, ezen a meccsen elsőre kevésnek tűnhet a 211 pont, de a Jazz amúgy is kiemelkedően jól védekezik
  • Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 211 pont, itt az Indiana jó védekezése evidens, Philadelphia pedig elvileg a kényszerszünetben még inkább a védekezésre koncentrált, Simmonsból erőcsatár lehet, Horford kispadra kerülhet, komolyan vették a pihenési időszakot a csapatnál.

A négy underre kínált 1.90-es oddsot kombinálva 13.03-as szorzót kaphatunk, ami kiegészítve a bet365-nél található 15%-os Parlay bónusszal már egész szép summára tehetünk szert, ha az elmélet testet ölt. Kockázatos a tippelés, hiszen egyelőre semmit sem tudunk, csak a játékosok korai tapasztalataira támaszkodhatunk!

Borítókép: Fotó: Shutterstock.com

Hűségbónusz: 5 eurós ingyenes fogadás hetente

Fogadj legalább 3-as kötés(ek)ben a Betfairnél minimum 15€ összértékben és 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz minden héten.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org