Három évvel ezelőtt az ominózus BL-döntőben csaptak össze a felek, azóta viszont sok dolog megváltozott mindkét klubnál. Hogyan hatnak a sérülések a két gigászra?

Vezérek nélküli védelmek

Az addig rendben, hogy egyik oldalon Varane, másik oldalon Henderson vagy Alexander-Arnold, de nagyon hiányzik a két középső védő, Virgil van Dijk és Sergio Ramos játéka. Ők képesek voltak meccs közben is motiválni társaikat, nélkülük mindkét hátsó alakzat akadozik. A Real Madridnál a középpályán is akadhat némi probléma Federico Valverde sérülése miatt, aki kénytelen kihagyni a találkozót. 

A hazaiaknál így a megszokott Modric - Kroos - Casemiro trió kezdhet, akik azért már közel sem képviselik azt a szintet, mint 3-4 évvel ezelőtt. A rutin viszont sokat segíthet, elől Benzema is ebből élhet majd, aki újból régi fényében csillog. Érdekesség, hogy Ronaldo távozásával sokkal hatékonyabb lett, kapu előtt a legjobb befejezők közé tartozik az npxG mutatók alapján (Non-Penalty Expexted Goals). 

Marcelo és Karim Benzema (Fotó: Brais Seara / Shutterstock.com)

A Liverpoolnál is olyan játékosok kezdenek a támadósorban, akiket jól ismerhet Zidane (Salah és Mané), de egyikőjük sincsen kiemelkedő formában. A két edző részéről inkább az lesz a kérdés, hogyan kezelik az "ismeretlenek" az egyenletben: Diogo Jota és Vinícius Junior. Utóbbi nincs jó formában, de bármikor képes egy olyan megoldásra, amivel zavarba tudja hozni az amúgy nem túl acélos angol védelmet. 

Diogo Jota már teljesen más kérdés, ugyanis úgy szerzett 8 gólt a bajnokságban, hogy a npxG adatok alapján 3-4 gólnál kéne tartania. Mindezt 13 mérkőzésen, de a BL-ben is hasonló a helyzet, ott is kiváló mutatókkal rendelkezik, vendégek részéről ő lehet a mérleg nyelve. A nagyobb kérdés az, hogy elegendő-e Benzema és Jota ellen a két védelem? A Leipzig ellen jól működött a rendszer, de ott nem volt ennyire hatékony támadó az ellenfél. A Real Madrid esetében is hasonló a helyzet az Atalanta ellenében. 

Elsőre a mindkét csapat gólt szerez opció jutott eszembe, de sajnos az irodáknak is (1.62), ezért kéne ezt valamivel kombinálni. Az X2-re gondoltam, mégpedig azért, mert hiába várnék alapjáraton egy fegyelmezett meccset, sok taktikázással, két csapat annyira nem jó, hogy ezt maradéktalanul megoldja. Hibák mindkét oldalon lehetnek és vannak olyan támadók, akik ezeket képesek kihasználni. Amit belelátok a találkozóba, az egy gólváltásos döntetlen (1:1 szorzója: 6.50). 

Borítókép: Roberto Firmino (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Real Madrid - Liverpool Tipp

    Mindkét csapat gólt szerez + Liverpool vagy döntetlen
    2.30 Unibet