Jöhet a vér meg a veríték a kiesés elleni harcban

Gavrilo
1 tipp
2020 dec 19. 21:43
Szólj hozzá!

Foci Eliteserien IK Start Vålerenga IF Aalesunds FK Mjøndalen

A 30. fordulóban tovább folynak a küzdelmek a Konferencia Liga utolsó selejtezős helyéért (Kristiansund vagy Rosenborg), illetve az osztályozós hely megszerzéséért, amelyre még a Mjøndalen és a Start pályázik. Utóbbi van könnyebb helyzetben, viszont nehezebb ellenfelet is kapott idegenben, így a dráma garantált lesz kedd este. Velük foglalkozunk ebben az írásban, míg a negyedik helyért folytatott harcot egy másikban szemléltetjük.

Kötelező a győzelem a Mjøndalennek!

Nagyon hasonló a helyzet a hátsó régióban is, mint elől a KBK- Rosenborg párharcban. A Mjøndalen három pont távolságból követi a Startot, ráadásul a gólkülönbsége is jobb a kristiansandi csapatnak. Ennek következtében amellett, hogy a Mjøndalennek győznie, míg a Startnak vesztenie kell, még valahogy a gólkülönbséget is át kell billentenie a Mjøndalennek. Lehetetlen? Nem, mivel a bajnokság leggyengébb csapatát, az Aalesundöt fogadják, míg a Start Oslóba látogat a Vålerenga otthonába. Ha ez nem lenne elegendő, akkor jegyezzük még meg, hogy a Vålerenga kizárólag győzelemmel biztosíthatja be a dobogós helyét.

Forrás: soccerway.com

Végeredmény tekintetében kezdjük a Mjøndalen - Aalesund meccsel, amely a bukik szerint országos 1-es (1.38). Nem szeretnék velük vitatkozni, mivel számomra nagyon meglepő lenne, ha legalább a három pontot nem pipálná ki a hazai gárda. A kérdés inkább az, hogy közé tud-e tenni legalább három gólt a barna mezes együttes. Ezzel tudnák biztosítani, hogy egy esetleges minimális Vålerenga győzelem után is ők kerülnének a 14. helyre a bajnokságban. Ennek következtében a meccs képe adva van: a Mjøndalen a lőtt gólok számától függetlenül végigtolja a meccset! Azért ennek a tudata igen előnyös pozíció számunkra, mivel a legtöbb meccs esetében nem tudhatjuk, hogy vajon a kiszemelt gárda visszaáll-e az első vagy a második találat után. Itt erre nincs mód, maximum a harmadik után, de azért nem hinném, hogy az ötvédős bunkerfocit produkáló Aalesund ellen könnyen összejön a három találat egy olyan csapattól, amely a bajnokságban messze a legkevesebb gólt szerezte. A tények tudatában két irányba mennék el: a Mjøndalennek összejön a legalább kétgólos győzelem (2.00) vagy több szögletet szerez, mint ellenfele (oddsok később).

Az oslói esélyek

A bukik szerint a Vålerengának papírforma győzelmet kellene aratnia (1.70), azonban én óvatosan bánnék a tétekkel. Tény, a dobogó harmadik helye még nem biztosított számukra, azonban a nemzetközi kupában való indulás igen, miután negyediknél rosszabb helyen nem végezhetnek. A cél ezzel a szezonra a véleményem szerint teljesítve van, miután hosszú évek után lesz újra a porondon a fővárosi együttes. Ráadásul papírformának egyáltalán nem ígérkezik ez a meccs, az életéért küzdő Start ellen. Az utóbbi fordulókban egyébként nem nagyon brillírozik Dag Fagermo csapata (VIF): a Rosenborgot szerencsés körülmények között igaz verték 1-0-ra (45 perc emberelőnyben), azonban ezen kívül négy döntetlent játszottak az elmúlt öt fordulóban (többek között az Aalesund ellen is). A standard kezdőből egyedül a balhátvéd, Sam Adekugbe fog hiányzoni sérülés miatt.

Vålerenga IF játékosok. Fotó: Kjetil Ree/Wikipédia

A Start bízhat egy esetleges tisztes ålesundi helytállásban, azonban a nyugati partiak eddig 11 egységet szereztek, így valószínűleg a saját kezükbe veszik az irányítást. Egy esetleges kristiansandi pontszerzés is jól fizet már (2.20), azonban ők sincsenek kirobbanó formában: vereség Stavangerben és Mjøndalenben, míg otthon pontot fogtak a Bodø (!) és a Brann ellen. Ez jellemző egyébként az egész szezonjukra: otthon szereztek 21 pontot, míg idegenben mindössze hatot. Ha valahol jobban kellett volna teljesíteniük az mindenképpen ez a mutató, pláne, hogy sokáig 200 néző volt csak jelen az idegenbeli túráikon is. Ez azért kicsit elbizonytalanít a vendégek iránt, miután az eddigi 14 meccsükből sikeresen elvesztettek 10-et.

Borítókép: Forrás: sportfogadas.org

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Mjøndalen - Aalesund Tipp

    Mjøndalen -1,5 gól
    2.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

  • Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek