Mielőtt felháborodnál és kijavítanál, hogy csak három döntetlennél tart zsinórban Németország, mi hozzá mertük számolni a Nemzetek Ligája előtti utolsó válogatott meccsüket is, ami nem meglepő módon, pont 1:1 lett Hollandia ellenében van. Jöhet a következő iksz?

Nem kell a győzelem

Minek nyerni, ha a döntetlenért is jár pont? Gondolhatta ezt magában a német válogatott, miután a Nemzetek Ligájában zsinórban három döntetlent lehoztak. Mi a röhejes az egészben? Az, hogy még így is simán van esélyük a négyes döntőbe jutni, hiszen a magyar - angol - olasz trió által fémjelzett négyesből senki sem emelkedik ki. Több válogatott is gyenge produkciót nyújt, érződik a szezon végi fáradtság. 

Az sem mellékes, hogy egyik szakvezető sem a legerősebb csapatait küldi pályára, folyamatos a rotáció, próbálnak minél több játékosnak lehetőséget adni. Hansi Flick 17 játékost próbált ki kezdőként ezen a három találkozón, nem volt olyan két meccs, ahol hasonló felállításban játszottak volna. Roberto Mancininél legalább a stratégia hasonló (4-3-3), de az olasz szakvezető is több, mint 20 játékost próbált ki kezdőként. 

Nem csoda, ha nincs meg az összhang, játékosok egy 50 meccses szezon végén még próbálnak felpörögni egy teljesen érdektelen tornára. A németek is több meccsen alibiztek, azt hitték, hogy az is elég a sikerhez. Az olaszok olykor egészen jól játszottak (15-20 percekre), de ebből nem lehet három győzelmet összehozni. Ahogyan korábban említettük, védelem egyik válogatott esetében sem acélos, ez azóta sem változott.

Ez a rotációnak is köszönhető, hiszen három meccs, három teljesen különböző védelmi vonal, így pedig nehéz összeszokni, főleg úgy, ha ezek a játékosok évente mondjuk 5-8 meccset játszanak együtt. A németeknek ideje lenni nyerni, mert ez kezd egyre kellemetlenebb lenni, de ez a védelem még nem feltétlenül áll készen rá, hogy kapott gól nélkül lehozzon egy találkozót. 

Okosságok a lapokkal

A Nemzetek Ligájában két sárga lap után automatikus eltiltás jár. Sandro Tonali például emiatt nem játszhat a németek ellen, sokan pedig arra gondoltak, hogy kicsivel több szabadságot akart, amit Tonali úgy hárított el, hogy még a válogatottnál marad a Nemzetek Ligája végéig. Rajta kívül még Florenzi sem játszhat, míg a németeknél Nico Schlotterbeck eltiltott. 

A nagy kérdés, hogyan okoskodnak a játékosok, kik azok, akik nem feltétlenül akarnak a pályára lépni a szeptemberi meccseken. Akkor már elkezdődnek a bajnokságok és nemzetközi kupák, kemény nyári alapozás után nem valószínű, hogy sokaknak még hiányzik a világbajnokság előtti nemzeti küzdelem (igaz, hogy ez utóbbi nem érvényes az olaszokra). Van két jelöltünk, akiknek a sárga lapjában lehet érték: Nicoló Barella és Bryan Cristante. 

Mind a ketten kaptak már lapot az NL-ben, mindkettőjük csapatai az ősszel a nemzetközi kupákban is érdekeltek lesznek. Barella viszonylag sok sárga lapot kapott az olasz válogatottban is, míg Cristante mindössze kettőt, de azokat az NL-meccseken. Valószínű, hogy Tonali távollétében mind a ketten szerepet kapnak, Barella esetében 2.75, míg Cristante sárga lapjára 3.20-at adnak. A szorzók nem mondhatóak magasnak, de lehet bennük érték. 

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés