A valenciai nagydíjjal zárul a 2013-as Moto GP küzdelem. Két kategóriában még nyitott a vb-cím kérdése. Moto2-ben már eldőlt a világbajnoki cím, Espargaro megnyerte a kategóriát. A valenciai pálya hossza 4005 m, 9 bal és 5 jobb kanyar nehezíti a versenyzők dolgát. A pálya szélessége 12 m. A pályát 1999-ben építették és ez lesz az idei szezonban a negyedik Spanyolországban megrendezett futam.

Moto GP - Valenciai nagydíj

A valenciai nagydíj pályája. (Forrás: motogp.com)

MotoGP: Marquez lesz a világbajnok

Kezdjük a legnagyobbakkal. Legutóbb meglepetésre Lorenzo tudott nyerni Motegiben, így még nyitva maradt a vb-cím kérdése. Legalábbis elvileg. Csodálkoznék ha nem Marquez lenne a világbajnok. Tizenhárom pont az előnye, tehát ez azt jelenti, hogy elég egy harmadik hely is neki (és persze Lorenzónak nyerni kell). Ha nem esik el, ez nyilván meglesz. Hiszen ha még Rossi össze is kapná magát és esetleg odaérne Marquez elé, akkor Pedrosa nem fogja bántani, maga elé fogja engedni. 1.12-ért adják ezt a Bet365-nél. De ettől függetlenül jó kis futam lehet. Lorenzo nyilván mindenbe bele fog menni annak érdekében, hogy a kis spanyolt megzavarja, míg Marqueznek sokkal higgadtabbnak kell lennie. Neki csak arra kell figyelni, hogy bejöjjön Lorenzo mögött szépen. Ezért is érzem jónak, hogy Lorenzo megnyeri a futamot 1.90-en a Paddynél. Marquez hiába fiatal, biztos vagyok benne, hogy mondják majd neki futam előtt, hogy tökéletes, ha bejön Lorenzo mögött. A Hondánál azt mondták, hogy nem lesz csapatutasítás Pedrosánál. Hiszem, ha látom. Igazából akkor még el is tudom képzelni, ha lesz egy Lorenzo-Pedrosa-Marquez végeredmény. Mindenki boldog lenne a Honda táján ekkor és senkit sem érdekelne, hogy megverte Pedrosa csapattársát, hiszen így is világbajnok. A szabadedzések után ami látható, hogy nagyon szoros. Például az első edzésen ők hárman 24 ezreden (!) belül voltak egymáshoz képest. Mindkét edzést Marquez nyerte, de a futam más lesz.

Marc Márquez

Marc Márquez (Fotó: Smudge 9000 / Flickr)

Moto2: A világbajnok győzelemmel zárhatja az idényt

Ez az a kategória, ahol már eldőlt, hogy Pol Espargaro a világbajnok. Ettől függetlenül jó lehet a verseny, de szerintem inkább sima lesz. Espargaro megnyerte mindkét szabadedzést és szerintem így fog tenni a futamon is. Az egyetlen kihívója csapattársa, Rabat lehet, látva a szabadedzéseket. Összekapta magát az év végére Pol, s a többiek nagyon messze vannak. Talán még Luthi lehet az, aki beleszólhat a győzelemért folyó harcba, de nekem nagyon meggyőző mostanában Espargaro. Ez az utolsó futam vélhetően győzelemmel akar búcsúzni. Ezzel a győzelemmel meg mi 1.72-es oddsot akaszthatunk le.

Moto3: A nap versenye

Három spanyol küzd a vb-címért. Salom vezet összetettben, két ponttal Vinales előtt, öttel pedig Rins előtt. Aki nyer világbajnok gyakorlatilag. Motegiben óriási dráma volt. A verseny elején Isaac Vinales kiütötte Salomot, ekkor úgy tűnt, Rins örülhet. De Rins rontott, így ő is elszállt. Vinales esélyei szinte csak matematikai volt, ehhez képest most ott van harcban a győzelemért. Salom a kieséséről nem tehetett de mostanában nem ment annyira jól, de most a szabadedzéseket ott van az élbolyba. Délután egy tizeden belül voltak ők hárman és végül Rins tudott nyerni. Salom a legrutinosabb, ami sokat érhet majd a végén. Én mégis valamiért Rinset érzem, hogy megnyeri a VB-t.  Nagy formába került év végére, hiába volt itt ez a hiba a legutóbbi versenyen. 2.60 a VB címére az odds. Igazából komoly érveket nem lehet felállítani egyikük mellett ill. ellen se. Itt nagyon kicsi dolgok fognak dönteni. Mindneki mindent fel fog tenni egy lapra, nem lepődnék meg egy utolsó körös bukáson sem. Hárman nagyon együtt vannak, az fog dönteni ki hogy tud helyezkedni a végén. 1.28 az odds, hogy fél mp alatt lesz a különbség a győztes előnye. Ez csak abban az esetben nem jön le, ha tényleg kiütik egymást ketten és valaki egyedül érkezik meg. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a futamot.

A hétvége további programja:

Szombat (2013. november 10.)
 
09:00 – 09:40 Harmadik szabadedzés (Moto3)
09:55 – 10:40 Harmadik szabadedzés (MotoGP)
10:55 – 11:40 Harmadik szabadedzés (Moto2)
 
12:35 – 13:15 Időmérő (Moto3)
13:30 – 14:00 Negyedik szabadedzés (MotoGP
14:10 – 14:25 Első időmérő (MotoGP)
14:35 – 14:50 Második időmérő (MotoGP)
15:05 – 15:50 Időmérő (Moto2)
 
Vasárnap (2013. szeptember 15.)
 
08:40 – 09:00 Warm Up (Moto3)
09:10 – 09:30 Warm Up (Moto2)
09:40 – 10:00 Warm Up (MotoGP)
 
11:00 Futam (Moto3)
12:20 Futam (Moto2)
14:00 Futam (MotoGP)

Borítókép: Marc Márquez (Fotó: Smudge 9000 / Flickr)

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • MotoGP Tipp

  Marquez világbajnok lesz
  1.12 Bet365
 • MotoGP Tipp

  Moto GP futam: Lorenzo nyer
 • MotoGP Tipp

  Moto 2: Espargaro nyer
  1.72 Bet365
 • MotoGP Tipp

  Moto 3: Rins világbajnok lesz
  2.60 Bet365
 • MotoGP Tipp

  Moto 3 győztes előnye: 0,5 mp alatt
  1.28 Bet365