Mondhatnánk ezt a hétvégi meccset akár az Olasz Kupa idei döntőjére való felkészülésnek is, ugyanis mindkét gárda jól szerepelt az elődöntők odavágóin, így megeshet, hogy idén Juventus - Fiorentina döntőt rendeznek a sorozatban. A bajnoki mérkőzés pedig leginkább arról dönthet majd, hogy a Juventus képes-e megtartani a harmadik helyét a ligában, míg a Fiorentina tényleg végleg elengedni a Serie A hajráját. 

ápr 7. 20:45 Közvetítés: Unibet
Tipp: Juventus nyer
Unibet
1.80
Tipp: 2,5 gólnál kevesebb
Unibet
1.70

Juventus: Egyéni villanások segítenek

Nagy lépést tett az Olasz Kupa döntője felé a Juventus, akik 2-0-ra legyőzték a Laziót. Ez egy hízelgő eredmény a torinóiakra nézve, ugyanis a játékuk annyiban merült ki, hogy a Vlahovic - Chiesa duó irányába ívelgettek, nem volt, aki összekösse a középpályát a támadósorral, nem is igazán volt konkrét elképzelés, mondhatnánk ezt egy szokásos Allegri-féle mérkőzésnek, ahol végül az egyéni villanások döntöttek. 

A Lazio az első félidőben szerzett egy kapufát, de ők sem voltak érdemben veszélyesek a Juventus kapujára, majd a második félidőben a védelemből kilépő Cambiasso adott remek labdát a Lazio védők között kiugró Chiesának, aki higgadtan értékesítette a helyzetet. Ez a találat egyértelműen a Lazio védelmének hibájából született, majd 15 perccel később hasonló helyzet, Vlahovic léphetett ki, szép cselek után kilőtte az alsót, megint egyéni villanás, ami megmentheti Allegrit és megmutatja, bőven lenne még ebben a csapatban. 

Fiorentina, a kupacsapat

Ahogyan azt írtuk, amint jön egy kupameccs, a Fiorentina egyből egy másik arcát veszi elő. Vincenzo Italiano együttesének sokkal fontosabb idén (is) a Konferencia Liga és az Olasz Kupa, tavalyi szezon után megint döntőzhetnek mindkettőben. Az utóbbi sorozatban az elődöntőben az Atalanta volt az ellenfél, Firenzében pedig 1-0-ra nyertek. Hatékony védekezés, jó támadójáték, sok helyzet és egy bekapott gól nélküli találkozó.

Amikor igazán fontos, összekapják a védelmet, érdekes, hogy ezt a bajnokságban sok esetben nem sikerül megvalósítani. A Milan ellen a legutóbbi fordulóban 2-1-re kikaptak hazai környezetben, ott már érezhető volt a sok rotációból, hogy Italiano kezdi elengedni a jó helyezést. A kupameccsen mindössze 1-2 helyen rotált Italiano, azt viszont nem lehet elvitatni, hogy a firenzeiek minden fronton maximálisan küzdenek, így, ha a hétvégi Juventus elleni meccsen is több helyen cserélne Italiano, attól még kemény találkozó vár a hazaiakra. 

Juventus - Fiorentina tipp

Azért nehéz tippelni erre a találkozóra, mert a Juventus bár nyert a kupában, de nincsen jó formában. A taktikával jelentős problémák vannak, ha nincsen villanás a sztároktól, akkor az egész támadójáték pocsék. Nincsen kapcsolat a középpályával, nincsen, aki előkészítse a támadásokat. A Fiorentina ilyen szempontból jobb gárda, viszont nekik a védekezéssel vannak gondok, ráadásul következő héten KL-negyeddöntő, inkább arra koncentrálnak. Az 1.80-as hazai sikerben látunk értéket, ahogyan abban is, hogy kevés gól lesz, mert Allegri és Italiano mind a hét egymás elleni meccse 2,5-nél kevesebb találatot hozott!

 • Juventus - Fiorentina tippek

  Juventus nyer
  Unibet
  1.80
 • 2,5 gólnál kevesebb
  Unibet
  1.70

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés