Két magyar versenyző is érdekelt a női 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban, megnézzük, mennyi esélyük van az éremszerzésre. 

Két magyar, egyetlen érem?

Hosszú Katinka és Kapás Boglárka részvételével veszi kezdetét a 200 méteres pillangóúszás, mi reménykedünk egy (vagy két) éremben. Azt láthattuk, hogy Hosszú Katinka nincsen csúcsformában, főbb számaiban egyelőre nem remekelt. Kapás Boglárka a szám Európa-bajnoka (míg Hosszú ezüstérmes volt a budapesti kontinensviadalon), de kérdéses mindkettőjük esetében a forma. 

Katinka a 200 vegyes középdöntőjében kicentizte a döntős részvételét, nem lehet tudni, hogy egyáltalán elindul-e 200 pillangón, illetve ha igen, akkor milyen állapotban lesz. Kapás Boglárka koncentrálhatott a 200 pillangóra, benne mindig ott a meglepetés, jól szokott teljesíteni nagy tornákon. A szám világbajnoki címvédője, gyakorlatilag az elmúlt két évben mindent megnyert, amit lehetett, mégsem tekintik favoritnak az éremszerzés szempontjából, de akkor kik az esélyesek?

Kemény ellenfelek

A kínai Zhang Yufei a szám legnagyobb esélyese (győzelme: 2.00), de neki eléggé feszített programja van, 100-on ezüstérmet szerzett a hétfői programban, alig tudott pihenni, következik a 200, majd pár nappal később az 50 gyors. Világranglistát vezetei, világ idei négy legjobb idejéből, három az övé. Nála a fáradtság lehet csak faktor, ha "gyengébbik" számában megszerzte az ezüstöt, akkor itt az arany kötelező. 

Hali Flickingerről már volt szó a 400 méteres vegyesúszás kapcsán, ahol érmet vártunk tőle, amit teljesített is. Flickinger fő száma a 200 pillangó, ahol amerikai rekordot úszott a válogatón, láthatólag kiváló formában van, de véleményem szerint azzal szúrta el az aranyát, hogy részt vett a 400 vegyesen. Ez valószínűleg belőle is sokat kivehetett, ugyanakkor az érmet biztosnak érzem (dobogón végez: 1.30). 

Nem szeretnék gonosz lenni, de Suzuka Hasegawa valószínűleg azért lehet éremesélyes, mert hazai pályán versenyez és csak erre a számra koncentrál. Ez az időzóna és az időjárás szempontjából fontos, ezt minden szakértő kiemelte, de azt sem árt tudni, hogy rövid pályán szerzett eddig csak érmet releváns versenyről. Az időeredményei sem indokolják a harmadik "kiemelést". 

Az amerikai Regan Smith egyértelműen veszélyes, 100 méteres hátúszásban olimpiai rekordot úszott a középdöntőben, de a fináléban csak harmadik lett. Látható volt rajta a fáradtság, nem tudott megújulni, ez pedig gondot jelenthet 200 pillangón is. A brit Laura Stephens csak 200 pillangóra készült, de időeredményekben nem tart még ott, ahol Boglárka.

Ennek fényében azt mondom, hogy Kapás ellentétben a többiekkel, kipihent, kiváló versenyzőalkat, ráadásul ő a világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő, akire nem tekintenek úgy, mint tényleges favorit. Elhiszem, hogy a női úszóink eddigi eredményei nem olyanok, mint amiket vártunk, de Kapásban benne van az érem. Az akklimatizálódással sem lehetett probléma, ugyanis 14 napja tartózkodnak Japánban, bőven volt idő megszokni a környezetet Bogiéknak. 

  • Olimpia Tipp

    Kapás Boglárka érmet nyer

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés