Fogadhatunk a William Hillnél, hogy mely városokban lesz fehér karácsony!

Legyünk hivatalosak: a fehér karácsony egy olyan időjárási jelenségre utal, amikor december 25-én és 26-án a tájat hó borítja. Talán azt hinnéd, hogy ebben azért a világ egyetért, de nem így van! Például az Egyesült Államokban hivatalos álláspont, hogy akkor fehér a karácsony, ha december 25-én reggel legalább 2.5 centiméteres hó van a talajon, miközben északi szomszédjaik, a kanadaiak beérik a legalább 2 centis hótakaróval. A belgák 1 centire lőtték be a határt, az angoloknak pedig már az is elég, ha szimplán fehér a talaj, nem méregetnek. Azért nem centiznek, mert ritkán marad meg a hó náluk karácsonykor.

Itthon nálunk is ritkább jelenség, Budapesten átlagosan minden harmadik karácsony idején figyelhetünk meg hótakarót az ünnep valamely napján, az pedig kifejezetten ritka, hogy mindhárom nap havas legyen, erre átlagosan ötven évente kerül sor! Magyar településre nem, de egy sor brit városra fogadhatunk a William Hillnél, a TV/Speciális kategórián belül. A legkisebb szorzót Aberdeen kapta, 4.50-ért fogadhatunk a harmadik legnépesebb skót városra. Múltbéli adatok alapján több oldalon, például a Wikipédián is találhatunk százalékokat a fehér karácsony esélyére.

Ha a legutóbbi 55 évet nézzük, az Egyesült Királyságban 38-szor esett a hó december 25-én, de ez még nem egyenlő a fehér karácsonnyal, mert a hó az esetek többségében nem maradt meg a talajon, hanem egyből elolvadt. Londonban például az elmúlt évek alapján 6% az esély, nem túl magas, nem is véletlen, hogy 11.00-es szorzót találhatunk a kínálatban. Ha meguntad a focit, ess neki az időjárás statisztikáknak, és fogadj hóesésre!

Fogadj hóesésre a William Hillnél!

100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Regisztrálj és igényeld a Bankonbet 100%-os első befizetési bónuszát, akár 35.000 Ft-ig.

Bankonbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés