Valter Attilával és Tadej Pogacarral rajtol el a Katalán körverseny, ahol a szlovén egyértelmű favoritnak számít. Lesz olyan versenyző a mezőnyben, aki a szlovén klasszist képest megszorongatni? 

Katalán körverseny: Időfutam nélkül, szokásos útvonal

Az elmúlt években mondhatni szokványos volt, hogy a Katalán körversenyen nincsen időfutam - elmúlt 13 versenyen mindössze egyetlen alkalommal rendeztek egyéni kronót -, ellenben vannak bőven emelkedők, köztük az utóbbi időben eléggé népszerű Vallter. A befutó a jól ismert Barcelonában rendezett körözés, mely során több alkalommal is megmásszák a Montjuic emelkedőjét, dinamikus etap, élőben is jól követhető, volt hozzá szerencsém, akár egy márciusi hétvégi városlátogatás során is jó programot kínál, hiszen hat alkalommal láthatjuk a versenyzőket. 

Az idei egyhetes nyitó szakasza is jól ismert, hiszen megint Sant Feliu de Guíxolsból indul a mezőny. Egyértelmű, hogy a hegyi menőknek kedvez a hét szakaszból álló többnapos, esetleg egy-két sprintre van lehetőség, emiatt tért vissza Bryan Coquard, aki tavaly két második helyet gyűjtött a mezőnyhajrák során. A hegyekben is van egy egyértelmű esélyes, aki a Giro d'Italia felkészülés jegyében az összetett győzelemért jött: Tadej Pogacar (1.25). Nem elírás, tényleg 1.25-ért kínálják a végső győzelmét, hiszen nincsen ott ellenfélnek Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel vagy Primoz Roglic. Alig fejeződött be a Milano - Sanremo (ahol harmadik lett), már Katalóniában kell bizonyítania a szlovénnak!

Valaki megszorongathatja Pogacart?

Akik igazán veszélyesek rá, azok nincsenek ott a mezőnyben, viszont előléphet Simon Yates, Joao Almeida, Aleksandr Vlasov, Sepp Kuss, Enric Mas, Geraint Thomas, Mikel Landa, Ilan Van Wilder, Lenny Martinez és Hugh Carthy. Ők azonban tényleg másodvonalas összetett menők - elnézést a Vuelta-győztes Kusstól -, közülük talán Yates, Kuss, Vlasov és Mas bizonyíthatna most. Ez azért kérdőjeles, mert egyelőre egyik sem volt meggyőző idén, Kuss formája is nagyon kezdetleges (nem szokott még ilyenkor jól szerepelni), Geraint Thomas az egyedüli, aki tényleg a Giróra készül, mint Pogacar, de a brit bringás is még ilyenkor csak építgeti a szezonját. 

Egy kellemetlenkedő orosz

Az említett Aleksandr Vlasov a Bora versenyzője, aki Primoz Roglic érkezésével egyértelműen második opciónak számít. Ezen próbál változtatni. A tehetsége meglenne, hogy egy többnapos versenyen is jól szerepeljen, de többször is valami közbejött. Hol egy sérülés, hol egy bukás vagy rosszabb nap. Ennek ellenére, ha jobban megnézzük, rendre top10-ben végez, idén is jó formában van, megszorongatja a legjobbakat, ilyen mezőnyben pedig lehet esélye a dobogóra összetettben (2.25). 

Első szakasz: Érdemes nagy szorzóra tenni?

Az első szakasz egy kissé trükkös, de lehet érték egy nagyobb szorzóban. A Sant Feliu de Guíxols › Sant Feliu de Guíxols 173,9 km-es nyitó etapon lesz ugyan a céltól nem messze egy 8,1 km-es és átlagban 4%-os emelkedő, de egy olyan sprinter számára, mint Bryan Coquard, nem biztos, hogy problémát jelent. A francia nem klasszikus sprinter, bírja a kisebb emelkedőket is, dombosabb hajrában van igazán elemében. Coquard tavaly két második helyet szerzett, idén is jó a formája, annyira kiemelkedő ellenfele nincsen, ha kibírja azt az emelkedőt az összetett menőkkel, akkor akár a szakaszt is megnyerheti!

  • Kerékpár tipp

    1. szakasz: Bryan Coquard dobogón végez

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: rui vale sousa/Shutterstock