Ugyan NB1-es tippajánlóval már készültünk az előttünk álló hétvégére, mégsem tudtunk elmenni cikkírás nélkül az OTP Bank Liga vasárnapi fogadási kínálata mellett. Véleményünk szerint a bukik kissé elmérték a Kecskemét - MOL Fehérvár bajnoki csörte szorzóit. Lássuk, miért is érzünk több szempontból fogadási értéket ebben a mérkőzésben!

2023 jan 29. 17:30
Tipp: Kecskeméti TE - MOL Fehérvár FC (gólok száma 3.0 under)
Bet365
1.57

Optimista hangulat uralkodik Kecskeméten

Az ősz végén alighanem madarat lehetett fogatni a Kecskemét csapatának szimpatizánsaival, hiszen szeretett klubjuk újoncként a második helyen várja a 2023-as bajnoki rajtot. A bács-kiskun megyei gárdát a szezon elején mi - s bizonyosan sokan mások is - a kiesőhelyek egyikére vártuk, ám Szabó István legénysége alaposan rácáfolt a kétkedőkre. Mindazonáltal a klub vezetősége igyekszik két lábbal a földön maradni, s az előkelő helyezés ellenére még mindig a bennmaradás bebiztosítása a legfőbb cél a Liláknál.

Labdarúgó NBI - Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 006
Álomszerű 2022-es évet zártak novemberben a Kecskeméti TE labdarúgói. (MTI/Illyés Tibor Fotó: Il)

Sokan tették fel a kérdést a stábnak, illetve a maguknak a játékosoknak is, hogy mi a titka a csapat szárnyalásának, s mindig ugyanazt a választ adták. Sok kecskeméti labdarúgó élete sikerének tartja, hogy feljutottak az NB1-be. Gyakorlatilag az elmúlt évek kiemelkedő eredményei olyannyira összekovácsolták a gárdát, s oly mértékű motivációval, önbizalommal vérteződtek fel, hogy kvázi tudatában vannak annak, hogy magyar közegben bárkivel felvehetik a versenyt. Nem véletlenül ez a kiscsapat mért elsőízben vereséget idén a Ferencvárosra a Széktói stadionban (2:0).

A MOL Fehérvár nem a legjobb előjelekkel vág neki a tavasznak

Ahogy az elmúlt években, úgy az idei szezonra sem lehetnek büszkék a MOL Fehérvár klubjánál. A csapat az utóbbi bő évtized során sosem látott mélységben, csupán a 8. helyen telelt. A nyár elején még a Kölnt legyőző piros-kékek szépen fokozatosan estek szét az ősz folyamán, így nem volt meglepetés, amikor igazi nagytakarítást hajtottak végre a klub berkein belül. Michael Borist menesztették, helyére érkezett Huszti Szabolcs, továbbá sportigazgatói pozícióba Juhász Rolandot nevezték ki.

Azonban meg kell jegyeznünk, hogy az edzőváltást követően sem éreztük a feltámadást Fiola Attiláék játékában. Személy szerint azt vártuk, hogy majd a télen alaposan beerősítenek a Vidinél, ehelyett a napokban jött a hír, hogy Budu Zivzivadzétól és Claudiu Bumbától is végleg megválnak. Véleményünk szerint a két támadó elengedésével még inkább gyengül majd a Fehérvár amúgy sem potens offenzív szekciója. Eddig két érkezőt jelentettek be Juhászék, ám sem Deybi Flores, sem pedig Tobias Christensen elsődleges feladata a gólszerzés. 

Labdarúgó Konferencia-liga - MOL Fehérvár FC-Petrocub Hincesti 003
Budu Zivzivadzét (9-es számban) többet nem láthatjuk a MOL Fehérvár mezében.

Szenvedő Fehérvárt, nagyot küzdő Kecskemétet várunk vasárnap este

A két gárda idei első egymás elleni bajnokiján 2:1-re a Fehérvár tudott nyerni a Sóstói stadionban. A fogadóirodák akkor toronymagasan a Videoton sikerét várták, ám aki a hazaiakra tett, az bizony Stopira hosszabbításban szerzett győztes találatáig alaposan megizzadhatott. Az a nagyobb méretű különbség, mint amit a szorzók akkor sugalltak nekünk, a pályán egyáltalán nem látszott, s véleményünk szerint most sem fog látszani.

A Kecskemét hazai környezetben ugyanis roppant rágós falat. 4-4-0-lás otthoni mérlegükkel a Ferencváros mellett egyedül ők mondhatják el magukról, hogy veretlenek saját szurkolóik előtt. Mindez pedig intő jel lehet az idegenben idén hatványozottan gyatrán szereplő Fehérvár számára. Épp ezért meglep minket, hogy a fogadóirodák a MOL Fehérvár együttesét favorizálják komolyabban. Véleményünk szerint egy erősen döntetlenszagú összecsapással van dolgunk, ahol sokkal inkább a Kecskemét oldalán találhatjuk meg a fogadási értéket.

Kevés gólt várunk a felektől

Annak ellenére, hogy az ázsiai hendikepek piacán a Kecskemét oldalán tennénk le a voksunkat, mi ezúttal inkább a gólok piacát támadjuk. Véleményünk szerint Szabó István az őszi szellemben igyekszik megvalósítani csapata taktikáját. Annak ellenére, hogy dobogón van a Kecskemét rendkívül alázatos együttessel van dolgunk, akik tudják, hogy egyénileg a MOL Fehérvár játékosai elvileg magasabb szintet képviselnek. Ennél fogva nem igazán hisszük, hogy a Kecskemét ki fog támadni még hazai pályán sem.

Sokkal inkább várjuk a kezdeményezést a vendégektől, akiknek ugyebár derogál aktuális 8. pozíciójuk, s még mindig él bennük valahol az a szellem, hogy nekik kellene lenniük itthon a Fradi legnagyobb kihívóinak. Ugyanakkor ez a csapat eléggé szétesettnek látszódik, Huszti pedig ősszel nem igazán volt meggyőző a kispadon. Igazolásaik sem támasztják alá azt, hogy itt óriási feltámadásra kellene számítani, márpedig erre szükségük lenne, ha azt nézzük, hogy eddig 8 idegenbeli meccsükön összvissz négy gólt tudtak rúgni! 

Mindent összevetve előzetesen inkább underes meccset várunk, s meglep, hogy a bukik ezzel szemben az over felé hajlanak. Ennek következtében már a 2.5-ös határon kínált under 2.00-es oddsában is értéket érzünk, melyet még inkább biztosítunk az ázsiai piac goal-line opciójában 3.0-lás határon, így a tétünket visszakapjuk, amennyiben három találat netán mégis születne a párharcon.

  • Kecskeméti TE - MOL Fehérvár tipp

    Kecskeméti TE - MOL Fehérvár FC (gólok száma 3.0 under)
    Bet365
    1.57

Számlanyitási ajánlat: Fogadj 10£ értékben és 30£ ingyenes fogadást kaphatsz

Tegyél meg egy £10-os tétet és kapj £30 értékű ingyenes fogadást, amikor csatlakozol a bet365-höz. 

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés