Az előttünk álló hétvégén immáron a 7. fordulóját rendezik az OTP Bank Ligának. A péntek esti nyitómérkőzés keretében a hazai pályán 100%-os mérleggel rendelkező Kecskemét a sereghajtó Mezőkövesdet látja vendégül a Széktói stadionban. Lássuk, mit kínálnak nekünk a bukik!

2023 szept 22. 20:00

Igazi oroszlánbarlang a Kecskemét stadionja

Számtalan írásban méltattuk már korábban azt a fajta szakmai munkát, mint amit a Kecskemét háza táján látunk az utóbbi 3-4 évben. A Szabó István vezette csapat a tavalyi ezüstérem után továbbra sem pukkadt ki. Bár a bajnokságban otthonuktól távol egyelőre nem megy Horváth Krisztoferéknek, a Széktói stadionban már más a helyzet. Jelen pillanatban a lila-fehér gárda egyedüliként mondhatja el magáról az egész mezőnyben, hogy egyetlen pontot sem veszítettek hazai publikum előtt. Két vállra fektették eddig a Kisvárdát (3:1), megégett itt a Fehérvár (1:0), ám a legnagyobb csapást a Puskás Akadémia szenvedte el (4:1).

Labdarúgó NB I - Kecskeméti TE - Paksi FC 003
Idén is jó eredményeket ér el a Kecskemét, főként hazai publikum előtt. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

Mindamellett, hogy a csapat igyekszik játszani a látványos focit, a Széktói stadionban igazi futballáz uralkodik az elmúlt egy évben. Vágó Leventéék eredményes játékukkal, alázatos mentalitásukkal magukhoz édesgettek több ezer embert a bács-kiskun megyei székhelyen. A csapat és a szurkolótábor olyannyira egymásra talált, hogy a srácok, ha el is vesztenek egy-egy meccset, a szimpatizánsok nem becsmérlik, hanem továbbra is biztatják őket, mely tény látványosan hat a csapat szellemére, önbizalmára. Egyszóval továbbra is nagyon jó úton jár a Kecskemét gárdája, s az eddig nyújtott produktum alapján idén is valószínűleg a felsőházban végezhet majd az együttes.

Mezőkövesden csak a megszokott forgatókönyv zajlik

Aki évek óta követi az OTP Bank Liga küzdelmeit, az megszokhatta már, hogy a szezon első harmadában a Mezőkövesd gárdája többnyire kiesőhelyeken tanyázik. Cseri Tamásék hosszú évek óta képtelenek jó ütemben elkapni az első fordulókat, aminek köszönhetően a klub háza táján összeül a válságstáb, és október környékén legkésőbb edzőváltásra szánják el magukat. Sorozatban talán már ez az ötödik olyan szezon lehet, ahol drasztikus lépést eszközölhet a vezetőség, hiszen Kuttor Attila vezetésével mindössze egyetlen döntetlenre futotta a Matyóknak a bajnokságban. Hozzávehetjük, hogy ezt az Újpesten szerzett pontocskát is óriási szerencsével gyűjtötte be a kék-sárga együttes.

Ha még a pocsék bajnoki eredményekhez hozzávesszük, hogy a Kövesd a múlt hétvégén a másodosztályú Ajkától elszenvedett vereséggel már a 64 között búcsúzott a Kupától, akkor láthatjuk igazán, hogy kezd forró lenni a talaj Molnár Gáborék alatt. Ugyan az Ajka tavasszal igen komoly formát hozott le, az idei őszi teljesítményük rengeteg kívánnivalót hagy maga után, így összegezve a Mezőkövesd olyan NB2-es ellenféllel szemben maradt alul, akik szintén nem történetük időszakát tudhatják magukénak.

Labdarúgó NB I - Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 004
Egyre nagyobb bajban van a Kuttor Attila vezette Mezőkövesd. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Behúzzuk a hazait a fogadási kínálatban

A két csapat aktuális helyzetének rövid áttekintése után nincs más hátra, mint szétnézni a mérkőzés fogadási kínálatában. Ugyebár adja magát, hogy van egy lendületben lévő Kecskemét, akik hazai pályán fogadják a jelenleg totálisan kilátástalan helyzetben veszteglő Mezőkövesdet. Míg Szabó István legénységénél szép számmal akadnak sikerélmények, és a szurkolók is teljes mellszélességgel mögöttük állnak, addig a vendégeknél ezen aspektusokból abszolút fordított a helyzet. 

Nem meglepetés tehát, ha fő tippnek egyértelműen a Kecskemét győzelmét ajánljuk. Véleményünk szerint az Unibetnél a hazaiakra kínált 1.70-es odds kecsegtető, hiszen saját becslésünk alapján látatlanban mi ezt az értéket 1.50 körülire saccoltuk. Óriási meglepetés lenne számunkra, ha a Széktói stadionban szerezné meg szezonbeli első győzelmét a Mezőkövesd. Egyszerűen ebben a csapatban egy-két játékos kivételével nem érezzük az NB1-hez szükséges potenciált. Igazán erősíteni sem tudtak nyáron, sőt inkább kulcsembereket vesztettek, főként Dino Besirovic személyében. Ugyan egy olyan döntetlen benne lehet a pakliban, mint a néhány hete Újpesten beesett pontosztozkodás, mindazonáltal véleményünk szerint van most akkora tudásbeli különbség a riválisok között, hogy a Kecskemétre adott lenti tippünk zöldüljön péntek este.

  • Kecskeméti TE - Mezőkövesd tipp

    Nyer a Kecskemét
    Unibet
    1.70

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés