Kellemetlen túra előtt áll a trónkövetelő

Foci Eliteserien Bodø/Glimt podcast Kristiansund BK

Köd. Eső. Hűvös szél. Így jellemezhetném nektek Kristiansund települését, ahova senki sem szeret járni. Nem is elsősorban a rossz időjárás miatt, hanem azért, mert kevesen távoznak három ponttal a KBK stadionjából. Vasárnap a Bodø/Glimt próbálkozhat, akik valószínűleg akkor is bajnokok lesznek, ha esetleg nem szereznek ezen a hétvégén egyetlen pontot sem. A mérkőzésről hosszabban beszélünk a lenti podcastben!

Mindig nehéz Kristiansundben

2017-ben jutott vissza a csapat a legfelsőbb osztályba Christian Michelsen vezetésével. A norvég edző irányításával azóta is tulajdonképpen szárnyal a klub, mivel kis költségvetésből sokkal inkább állnak közelebb az európai kupainduláshoz, mintsem a kieséshez. Ennek a kiegyensúlyozott teljesítménynek az egyik alapja, hogy otthon rettentő nehéz őket megverni. A 2017-es szezon óta a meccsek 82%-án hoztak legalább egy pontot Kristiansundben és ez az opció a fogadási palettán jelenleg is szép hasznot is hozna (1.72). A másik sarkalatos pont, hogy kiválóan igazolnak évről-évre. Ők hozták be a norvég fociba a már Bergenben játszó Daouda Bambát, vagy a Vålerengában futballozó Benjamin Stokkét is, míg jelenleg is a csapat tagja az Eliteserien góllövő listájának vezetője, Amahl Pellegrino. Helyi kötődésű játékosok, illetve kitörni vágyó afrikai légiósok alkotják a csapat gerincét és ezért is számítanak az Eliteserien egyik legkellemetlenebb ellenfelének.

Bajnokok lesznek? Simán!

A Bodø/Glimt ezt a bajnokság már nehezen veszítheti el, miután 24 pont szerezhető még és 16 egységgel áll a második helyezett előtt. Az utóbbi két fordulóban az vehető észre ennek köszönhetően, hogy elkezdték már a következő szezon magját kialakítani. JP Hauge távozott a Milanhoz, a dán Zinckernagel valószínűleg nem marad, mivel az év végén lejár a szerződése és mellettük is van még néhány sérült a keretben (Fet, Konradsen, Moe). Itt a lehetőség, hogy az eddig periférián álló játékosok (Solbakken, Boniface) vagy új igazolások (Hugo Vetlesen, kis Hauge) bizonyítsák rátermettségüket. Ami az elmúlt fordulókban viszont szembeötlő volt, hogy hiába jöttek a győzelmek (illetve a Molde ellen az első vereség), a játékkép jóval kevésbé volt meggyőző, mint az első 20 fordulóban. Kik ellen is arattak az elmúlt fordulókban győzelmet? Három hete a kiváló edző vezette, bár gyengébb erőkből Sandefjordot egy góllal (2-1), majd a múlt héten a kieső helyen álló Mjøndalent (2-0) két találattal verték. Egyik meccs sem volt a meggyőző kategória hazai pályán és éppen ezért én itt inkább a hazai pontszerzés felé indulnék el.

Borítókép: forrás: sportfogadas.org

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Kristiansund BK - Bodø/Glimt Tipp

  1X
  1.72 UnibetHozzászólások 7

curpy82

curpy82

 • 2020 okt 30. 17:08

Mindkét csapat szerez gólt és 2.5 gól felett az én tippem.

chabialonso

chabialonso

 • 2020 okt 31. 08:29

Kristiansund a Rosenborggal is döntetlenezett. Hosszú ideje veretlenek. A Bodo hazai pályán meccsfordítással nyert 2:1-re. Most könnyen lehet 1:1.

grof19

grof19

 • 2020 okt 31. 16:53

Inkább én is a több gólos mérkőzést várom. Mindkét csapat szerez gólt és (2.5) felett jelenleg a bet365 az odds (1.57) ami igen jó szerintem.

Powell

Powell

 • 2020 nov 1. 11:47

Ha a Bodo nem veszi túlon túl komolyan a mérkőzést márpedig miért venné egy X-re simán jók lehetnek a hazaiak.

BvB_09

BvB_09

 • 2020 nov 1. 13:23

Nekem a Kristiansund 1.5 gól felett 2.00-ért tetszik, de az 1X is jó tipp. Innentől kezdve nem kell kihajtsák magukat a vendégek, egy-egy zakó könnyen előfordulhat majd a jövőben.

gavrilo14

gavrilo14

 • 2020 nov 1. 15:06

A meccsel kapcsolatban két tipp volt a fejemben. 1X és az under 3.5 - utóbbi kicsit túl volt árazva. Amiért előbbi mellett döntöttem, hogy a KBK az elmúlt két fordulóban ameddig nem került hátrányba, addig semmifele rizikót nem vállalt (RBK ellen 0-0, Vålerenga ellen 1-1 így). Tehát, ha a megújult bodøi támadósor nem lesz ütőképes, akkor jönni fog az under. Zinckernagelnegy tegnapi hír szerint felépült, viszont Moe, Konradsen és Fer maródi. A többit majd meglátjuk!

chabialonso

chabialonso

 • 2020 nov 1. 22:28

Nagy szerencsével nyert csak a Bodo a hajrában. Mikor ott a vitrinben a bajnoki serleg tartják-e ezt az iramot?


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

Unibet TV

 • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek