Kenin még mindig elkerüli a figyelmet

Szabi
2020 aug 1. 15:41
3 hozzászólás

Tenisz WTA Grand Slam Sofia Kenin

A 21 éves, immár Grand Slam-győztes, Sofia Kenin rangos ausztráliai sikerének ellenére, valahogyan nem váltotta ki azt a reakciót a teniszvilágban, mint mások hasonló eredménnyel. Az viszont hiba/mulasztás lehet több ok miatt is ha nem elég komolyan figyelünk rá ezentúl.

Az Australian Open idei győztese nem tűnik egy olyan személyiségnek, amilyenre a mai médiának reflektorfénye egyből rátapad. Nem mond vagy tesz rendkívülit és nem viselkedik feltűnően. Talán egy kicsit túl közönségesnek látszik, olykor még játéka is, de nem kell hagyjuk megtéveszteni magunkat, mert van jó pár ász a tarsolyában, amelyek az elkövetkezendő időszakban az élmezőny környékén tarthatják, még akkor is ha nem merném azt mondani, hogy huzamosabban dominálni fogja a női teniszt. Talán nem mindenki fogja nagyon látványosnak találni játékstílusát vagy túl esztétikusnak minősíteni ütőmozdulatait, de nem zárnám ki, hogy nem marad egy „one slam wonder”.

Burkolt veszély

Főképpen azt emelném ki a stílusában, hogy mennyire jól tudja a neki kényelmes gyorsaságra igazítani a játékot. Bár ellentmondásosnak tűnhet, de neki a lassítás a kulcs a támadáshoz. Van aki támadó játékosnak tartja, én viszont nem éppen így gondolom, főleg nem a szónak a mai értelmében. Képes lelassítani a tempót azzal a céllal, hogy kényelmesen ő tudja manőverezni játékot, akár mint egy edzőmeccsen. Ez azt jelenti, hogy ütéseinek célpontjai a pályán méretesebbek, ami több biztonságot eredményez. Nem keresi feltétlenül a vonalakat és vissza is fogja annyira ütéseinek erejét, hogy a tévedési lehetőséget csökkentse, de ugyanakkor ezek ne legyenek semlegesek.

Mindennek az az eredménye, hogy ellenfelei egy idő után olyan labdát küldenek térfelére, amit egy kényelmes és nem túl látványos nyerővel is tud zárni. Ezt láthattuk az idei ausztrál Grand Slam döntőjében is, ahol egy nála sokkal támadóbb Garbine Muguruza csak(!) négy nyerővel ütött többet nála a három játszma alatt (32-28). A spanyol viszont eközben szinte kétszer annyi kényszerítetlen hibát gyűjtött, mint az amerikai ellenfele (45-23).

Tenyeresének lendületvétele tágasabb, fonákjának viszont gyömöszöltebb, de jól burkolni tudja szándékát mindkettővel. Mindkét oldalról használni tudja a ritmustörő kemény nyesést is, de érdekes módon, mintha a tenyeresével ez jobban menne neki. A tenyereséről azt még meg kell említeni, hogy nyitottabb állásból is roppant versenyképes. Szervája nem a legerősebb, de jól helyezett és sorozatosan tud üres térfelet nyerni a pálya szélei fele irányított adogatásaival.

Sofia Kenin (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Mit várjunk tőle a továbbiakban?

Jelen pillanatban Sofia a WTA-világranglista 4. helyét foglalja el és bármennyire is meglepő volt a Grand Slam-győzelme Melbourneben, azért nem épp a semmiből jött. Bár nem volt nagy dobra verve úgy igazán, a tavaly három WTA-tornát nyert (Hobart, Mallorca, Guangzhou), ami szintén nem kis teljesítmény. Mint említettem, nem várok tőle folytonos sikert, mivel az a véleményem, hogy a színvonalasan támadó játékosok (és van belőlük elég sok manapság) nagy veszélyt jelentenek számára.

Az az érzésem viszont, hogy a bukmékerek kissé leírják az amerikai esélyeit a következő Grand Slam-tornákat illetően. Ezt érdemes átgondolni egy vagy két hosszabb távú fogadás céljával. A Roland Garros-ra 26.00-s a győzelmi szorzója és kissé furcsállom, hogy Serena Williams (11.00), Madison Keys (21.00) és még Aryna Sabalenka is (21.00) szerintük esélyesebbek Sofianál a párizsi salakon. Ezen a borításon Naomi Osakát sem sorolnám a nála esélyesebbek közé, de az ő esetében sem egyeznek véleményeink, mert 21.00-s odds áll a neve mellett. Az ausztráliai címvédésére viszont Kenin szorzója már jóval kisebb (12.00) és csak olyan játékosok vannak rangsorolva előtte az esélyesek listáján, akik már nyertek Grad Slame(ke)t. 


Fogadj teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.08.01. (14:50).

Borítókép: Sofia Kenin (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások 3

Powell

Powell

  • 2020 aug 1. 19:57

A mai női tenisz világában nagyon nehéz eligazodni, az esélyeket illetően.A Garroson szerintem semmi esélye Keninnek,az ő játékstílusa túl agresszív a lassú salakhoz.Bár van némi ellentmondás,hogy ide való e a játéka?Jól írtad,hogy képes variálni a játékát és valóban nagyon furcsa stílusa van.Lelassítja a labdákat,majd rettentő agresszívan támad.Talán az lehet a kulcs,hogy a labdát valóban játékban tartja e mert mint tudjuk salakon a legfontosabb pillér és ha ezt a tervet kivitelezi labdamenetről-labdamenetre bármi lehet.

Mido9292

Mido9292

  • 2020 aug 1. 21:45

Nagyon érdekes a szervája,mindig a földet nézi közben.Ettől függetlenül tényleg hatalmas fejlődést mutatott tavaly,gyorsabb borításokon nyerhet még grand slameket, salakon még nem érzem elég jónak erre.

SPF Ajánlatok

SPF Ajánlatok

  • 2020 aug 1. 22:31

@Powell: A párizsi esélyeivel kapcsolatban, azért azt tudni kell, hogy az ausztráliai sikerét leszámítva, az eddigi legjobb eredményét a Grand Slam-tornákon éppen a tavalyi Roland Garroson érte el (4. kör). @Mido9292: Örvendek, hogy említetted a furcsa szerváját, mert valóban a mozdulatlánca nem illik egy klasszikus teniszt oktató könyvben (még a labdának feldobása sem).


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Szabi


A tenisz esztétikus, sportszerű de ugyanakkor versenyszerű világában élő ember vagyok. Nem túl pragmatikus álmodozóként állatok társasága vidít és a művészetek teszik szebbé napjaim.

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Game-Set-Match

gavrilo14 hozzászólt
2020 aug 1. 20:41
Igy a selejtezo elso napjan maris tesztelhette a WTA Palermoban a korona intezkedeseit. Szombaton valaki tunetmentesen pozitiv tesztet adott es visszaleptettek. Ha selejtezos jatekos volt, akkor csak a bolgar Tomova lehet (csak o lepett vissza a kvalibol). Ha fotablas, akkor majd holnap kiderul.

Mindenesetre ha tobb jatekosnal is ki fogjak mutatni a kort a kovetkezo napo
SPF Előzetes hozzászólt
2020 aug 1. 15:41
Kenin még mindig elkerüli a figyelmet

A bukmékerek sem igazán tudják hova tenni az amerikai lányt. Olvasd tovább

csabax hozzászólt
2020 júl 30. 21:35
OFF

Ez a labdarúgás és Neymar esetében így működik az átigazolási időszakban:

- 1.) Az átigazolási időszak elején megírják, hogy Neymar eligazol a PSG-ből.
- 2.) Megírják, hogy Neymar Barcelonába igazol.
- 3-5-8-10-15-20-25-29.) Megírják néhányszor, hogy Neymar XZY csapatokhoz igazol ezért-azért-amazért.
- 30.) Az átigazolási időszak végén meg

Kapcsolódó cikkek